Verslagen

Op deze pagina vanaf 21 januari 2017 alle verslagen van de 45e editie

Finale zaterdag 10 juni:

Flynth Westland Cup
HVC’10 1
FC ’s-GRAVENZANDE 2
6. Yuri Westhoff 0-1
65. Yuri Westhoff 0-2
80. Jurgen Warbout 1-2

Westhoff goed voor twee treffers in finale tegen HVC’10

Dubbel voor FC ’s-Gravenzande

Na het kampioenschap van de eerste klasse B en de promotie naar de hoofdklasse, tussendoor het op tweede paasdag ophalen van de prijs behorend bij de Pierre van Zinnen Memorial, bekrooonde FC ’s-Gravenzande een topseizoen met het winnen van de 45e editie van het toernooi om de Flynth Westland Cup. Tweedeklasser HVC’10 werd met 1-2 verslagen.

Hans Bos
Naaldwijk
Louter tevreden gezichten na afloop in het Business Home van organisator Naaldwijk. Voorzitter Leo van der Lans van winnaar FC ’s-Gravenzande collecteerde er de cheque van 800 euro, trainers Pim van der Hoorn en Marcel van Wieren van verliezend finalist HVC’10 waren blij met de helft en Gerard Drogt bracht namens de sponsor de complimenten over aan organisator Naaldwijk.
Voorzitter Gerard Koornneef had bloemen voor zijn commissie en voor Ineke Bravenboer, al dertig jaar n van de gastvrouwen die zich het vuur uit de sloffen loopt om iedereen van hap en tap te voorzien. Waarnemend wethouder Sport van de gemeente Westland verraste een totaal verbouwereerde Andr Zijlstra met het opspelden van de WestlandStek voor zijn vrijwilligerswerk gedurende 25 jaar voor de WOS, de Westlandse Omroep Stichting. Zijlstra is verantwoordelijk voor verschillende sportuitzendingen en stuurt circa veertig vrijwilligers aan, zoals verslaggevers, presentatoren, regisseurs en redacteuren. Daarnaast is Zijlstra zelf actief als regisseur, presentator, verslaggever, redacteur of technicus. Een warm applaus viel Zijlstra ten deel.
De commissie nam afscheid van scheidsrechter Henk Moerenhout, die tijdens vele toernooiafleveringen actief is geweest, maar nu op eigen initiatief plaats maakt voor de jongere garde. Veel collega’s zouden er een voorbeeld aan moeten nemen. Trainer Piet Boon, die namens Honselersdijk de prijs Normen en Waarden in ontvangst nam, riep de Westlandse clubs op om na inschrijving ook aan de verplichtingen te voldoen. Dit jaar haakten KMD en de zondagtak van VELO tussentijds af. SV Looduinen behoort volgend seizoen weer tot het deelnemersveld. Dit jaar waren de Loosduiners verbannen wegens escalatie van het duel tegen VELO, waarin staf en selectie een aandeel had.
Terwijl de spelers van finalisten FC ’s-Gravenzande en HVC’10 de kelen nog maar eens smeerden, vertrok trainer Frans Danen na het in ontvangst nemen van de felicitaties voor een etentje met gezin naar elders. Hij wordt nog n keer bij een activiteit van zijn club verwacht als op vrijdag 16 juni het kampioensdiner op het programma staat. Dan is het nog n keer slikken.
FC ’s-Gravenzande dankt de Flynth Westland Cup aan Yuri Westhoff die 0-1 en 0-2 voor zijn rekening nam, verdeeld over beide speelhelften. Jurgen Warbout scoorde 1-2 en had ook 2-2 op zijn schoen, maar na een (te) vinnige eindstrijd kwam de grootste bokaal bij de juiste finalist terecht.

HVC’10: Poortman, K. van den Bos, J. van den Bos, Boon (80. Rensen), Feitsma (67. Koornhof), Smits, Sterrenberg (63. R. van den Bos), Voskamp (67. Van der Hoff), J. Warbout, M. van den Bos (75. J. Warbout) en Binnendijk.
FC ’s-Gravenzande: Koning, Stam, De Groot, Stoffels, Vermolen, Triep, Koeleman (81. Broch), Westhoff (90. Tabi), Broos, Klop (66. Van Meerten) en zdemir.

Bron: AD Westland van 12-06-2017Donderdag 1 juni:
Maasdijk-FC 's-Gravenzande 0-10 (0-4)
Scheidsrechter Paul van der Burg
Frank Broos 0-1
Twan van Meerten 0-2
Yuri Westhoff 0-3
Yuri Westhoff 0-4
Treffer in eigen doel 0-5
Frank Broos 0-6
Twan van Meerten 0-7
Frank Broos 0-8
Frank Broos 0-9
Kevin Bogaards 0-10

FC 's-Gravenzande naar de finale

's-Gravenzande is meedogenloos

FC ’s-Gravenzande plaatste zich met klinkende cijfers voor de finale van het toernooi om de Flynth Westland Cup. Maasddijk werd na een 0-4 ruststand met 0-10 verpulverd. Frank Boos (4), Twan van Meerten (2), Yuri Westhoff (2) en Kevin Bogaards scoorden. Maasdijk scoorde ook nog eens in eigen doel. Op 10 juni is HVC'10 de tegenstander in de eindstrijd.

Foto's: Danny PloegaertDinsdag 30 mei:
HVC'10-Westlandia (za) 2-1 (0-1)

Scheidsrechter Bas Persoon
Ricoberto Luijando 0-1
Rico Sterrenberg 1-1
Evert  van der Laan De Vries 2-1

HVC'10 eerste finalist

Tweedeklasser HVC’10 plaatste zich als eerste voor de finale van het toernooi om de Flynth Westland Cup door eersteklasser Westlandia (za) na een 0-1 achterstand bij rust met 2-1 te verslaan. Westlandia kwam op voorsprong vanaf elf meter door Ricardo Luijando. Na de pauze kantelden Rico Sterrenberg en Evert van der Laan de Vries het duel. HVC’10 schakelde eerder bekerhouder Westlandia (zo) uit.


Foto's: Danny Ploegaert en Lex Schmidt


Dinsdag 9 mei:
SC Monster-FC 's-Gravenzande 0-4 (0-0)

Scheidsrechter Wim Wigleven
Frank Broos 0-1
Roel Stoffels 0-2
Frank Broos 0-3
Jordy Noordam 0-4

FC ’s-Gravenzande naar halve finale

FC ’s-Gravenzande is donderdag 1 juni de tegenstander van Maasdijk in de eerste halve finale van de 45e editie van het toernooi om de Flynth Westland Cup. De kampioen van de eerste klasse bleef met 4-0 tweedeklasser SC Monster de baas. Na rust scoorden Frank Broos (2), Roel Stoffels en Jordy Noordam. SC Monster kreeg de complimenten, omdat het ondanks extra duels voor de nacompetitie, tch in actie kwam. Het was voor VELO de aanleiding om zich terug te trekken, waardoor Maasdijk doorschoof naar de halve finale.
Foto's: Danny Ploegaert en Lex SchmidtDinsdag 9 mei:
Westlandia (za)-Honselersdijk 3-0 (1-0)
Scheidsrechter Martin Hooijer
Ricoberto Luijando 1-0
Stefan Bron 2-0
Stefan Bron 3-0

Westlandia (za) naar de halve finale

Eersteklasser Westlandia (za) plaatste zich ten koste van tweedeklasser Honselersdijk voor de halve finale van het toernooi om de Flynth Westland Cup. Na een 1-0 ruststand door een treffer van Ricoberto Luijando tekende Stefan Bron met twee doelpunten voor de 3-0 eindstand. Honselersdijk kwam met een gelegenheidsteam, omdat het voorrang geeft aan de competitie. In de halve finale is HVC’10 op 30 mei de tegenstander voor Westlandia.

Foto's: Danny Ploegaert

Dinsdag 2 mei:
Westlandia (zo)-HVC'10 2-4 (1-2)
Scheidsrechter Marcel Smit
Angelo Groen 1-0
Michael van den Bos 1-1
Jurgen Warbout 1-2
Robin van den Bos 1-3
Mark van der Zalm 2-3 (strafschop)
Robin van den Bos 2-4

Bekerhouder uitgeschakeld

Westlandia (zo), de bekerhouder van het toernooi om de Flynth Westland Cup, twaalf keer winnaar in 45 jaar historie, werd met 2-4 in de kwartfinale verslagen door tweedeklasser HVC’10. Bij rust had de Hoekse fusieclub al een 1-2 marge. Voor HVC’10 scoorden Michael en Robin van de Bos (2) en Jurgen Warbout. Voor Westlandia scoorde Angelo Groen 1-0 en bracht Mark van der Zalm met 2-3 de spanning terug. HVC'10 speelt in de halve finale op dinsdag 30 mei tegen de winnaar van de wedstrijd Westlandia (za)-Honselersdijk.

Foto's: Danny Ploegaert

Dinsdag 25 april:
VELO(zo)-Verburch 5-2 (1-1)
Scheidsrechter Stanley van Lith
Jordy Zwinkels 0-1
Gerben Koop 1-1
Glenn van den Nieuwenhuijsen 2-1
Gerben Koop 3-1
Dave Zwinkels 3-2
Brent Biesheuvel 4-2
Michiel Draaisma 5-2

VELO (zo) kwartfinalist

VELO bereikte als laatste de kwartfinale van het toernooi om de Flynth Westland Cup na een 5-2 zege op Verburch. De Poeldijkers namen door Jordy Zwinkels de leiding, maar Gerben Koop tekende voor de 1-1 ruststand. Glenn van den Nieuwenhuijsen en opnieuw Koop scoorden eerst voor VELO, voordat Dave Zwinkels het voorbeeld van zijn broer volgde: 3-2. Brent Biesheuvel en Michiel Draaisma schoten VELO definitief naar de volgende ronde met Maasdijk op 16 mei als tegenstander.

Foto's: Danny Ploegaert
Donderdag 13 april
Naaldwijk-Honselersdijk 0-1 (0-1)
Scheidsrechter Frans van Leeuwen
0-1 Tim van der Meer
 
Honselersdijk kwartfinalist

E
en fraai benutte vrije trap van Tim van der Meer leverde tweedeklasser Honselersdijk met een 0-1 score tegen thuisclub en organisator Naaldwijk een plaats in de kwartfinale op van het toernooi om de Flynth Westland Cup. De Honselse spits Tom van Veen viel met een hoofdwond uit na een botsing met een ploeggenoot en bezocht het behandelcentrum. De zaterdagformatie van Westlandia is de volgende tegenstander.

Foto's: Danny Ploegaert


Dinsdag 11 april
VELO (za)-FC 's-Gravenzande 1-9 (1-4)
Scheidsrechter Wim Roozeboom
1-0 Mick van Elswijk
1-1 Yuri Westhoff
1-2 Yuri Westhoff
1-3 Twan van Meerten
1-4 Domingos Lopes de Brito
1-5 Yuri Westhoff
1-6 Roy Vermolen
1-7 Rob Klop
1-8 Roy Vermolen
1-9 Yuri Westhoff

FC 's-Gravenzande met ruime cijfers naar de kwartfinale

Derdeklasser VELO opende met 1-0 door Mick van Elswijk en een bal op de paal van Dirk Lelieveld. Daarna nam eersteklasser FC ’s-Gravenzande het heft in handen en plaatste zich met een 1-9 eindstand voor de kwartfinale van het toernooi om de Flynth Westland Cup met SC Monster op 18 mei als tegenstander. Yuri Westhoff (4), Roy Vermolen (2), Twan van Meerten, Domingos Lopes de Brito en Rob Klop scoorden voor FC ‘s-Gravenzande.
Foto's: Danny Ploegaert

Zaterdag 21 januari
Lyra-Maasdijk 1-2 (0-0)
Scheidsrechter Steven van Erven
0-1 Stef Bruinen
0-2 Noah van Rijn
1-2 Sander Harmsen

Lyra wordt weer verrast

Tweedeklasser Lyra werd op de eerste speeldag van de 45e editie van het toernooi om de Flynth Westland Cup uitgeschakeld door derdeklasser Maasdijk, vorig seizoen finalist tegen bekerhouder Westlandia nadat het de Lierenaars opzij had gezet. Na een blanco score bij rust nam Maasdijk de leiding door een treffer van Stef Bruinen. Een vlotte counter leverde via Noah van Rijn eerst 0-2 op, voordat ook Lyra het net vond. Sander Harmsen bepaalde de eindstand op 1-2. Maasdijk treft in de volgende ronde de winnaar van VELO(zo)-Verburch.Foto's: Hans Wstefeld

Zaterdag 25 februari
HVC'10-Quintus 3-1 (2-0)
Scheidsrechter Peter den Hartog
1-0 Jack Binnendijk
2-0 Leroy Smits
2-1 Danny Maat
3-1 Sil van Ooijen

HVC'10 naar de volgende ronde

Na een 3-1 overwinning op vierdeklasser Quintus speelt tweedeklasser HVC’10 in de tweede ronde van het toernooi om de Flynth Westland Cup op dinsdag 2 mei tegen bekerhouder Westlandia. Door doelpunt van Jack Binnendijk en Leroy Smits had HVC’10 bij rust een 2-0 voorsprong. Danny Maat halveerde het verschil voor Quintus, dat met tien man kwam te staan na een rode kaart voor Randy Dieke. B-junior Sil van Ooijen, die zijn debuut maakte in de hoofdmacht, bepaalde de eindstand op 3-1.Foto's: Danny Ploegaert


Voor de verslagen van eerdere edities kunt u hieronder terecht:
- verslagen Flynth Westland Cup 2009
- verslagen Flynth Westland Cup 2010
- verslagen Flynth Westland Cup 2011
- verslagen Flynth Westland Cup 2012
- verslagen Flynth Westland Cup 2013
- verslagen Flynth Westland Cup 2014
- verslagen Flynth Westland Cup 2015
- verslagen Flynth Westland Cup 2016
- verslagen Flynth Westland Cup 2017

 
| Copyright Flynth Westland Cup |
<iframe src="http: