Verslagen

Op deze pagina vanaf 10 februari 2016 alle verslagen van de 44e editie

Zaterdag 11 juni
Westlandia-Maasdijk 6-2 (4-0)
Scheidsrechter Cor van Elswijk
WESTLANDIA 6
MAASDIJK 2
5. Richard Kraijenbosch 1-0 (eigen doel)
11. Erkan Sensoy 2-0
31. Anwar Beeldstroo 3-0
32. Angelo Groen 4-0
51. Angelo Groen 5-0
54. Hans Bergwerff 5-1
62. Marc du Chatenier 6-1
68. Martin de Zeeuw 6-2
 
Westlandia en Maasdijk doen aan klantenbinding op slotdag

‘Winnen verveelt echt nooit’

HANS BOS
NAALDWIJK
Westlandia heeft de dubbel te pakken. Na het kampioenschap van de hoofdklasse A en de promotie naar de derde divisie won de ploeg van trainer Edwin Grünholz ook de Flynth Westland Cup. Het was voor de vierde keer op rij en voor de twaalfde keer in zestien finales dat de Westlandianen de langste adem hadden op de slotdag van het toernooi. Niet alleen waardering voor Westlandia, maar zeker ook voor verliezend finalist Maasdijk dat het eigen dorp op slot gooide en massaal de eindstrijd bezocht. De 6-2 score was alleen voor statistici van belang.

Dat de beker met de grote oren naar de andere kant van de sloot zou worden gehaald, daar twijfelde niemand nog voor de aftrap aan. Het krachtsverschil was te groot, maar respect was er wel voor Maasdijk, dat KMD, VELO en Lyra uitschakelde om zich voor de tweede keer in de historie te plaatsen voor de eindstrijd. De eerste toernooiaflevering ging in 1972 naar Maasdijk, dat VELO met 1-0 verlies naar huis stuurde door een treffer van Lou Voogt.
 Ook de editie van 2016 gaat de geschiedenisboeken in bij Maasdijk. De formatie van Patrick Fieret handhaafde zich eerst knap als debutant in de derde klasse en baarde opzien tijdens het toernooi om de Flynth Westland Cup. Plaatsing voor de finale bezorgde de organisatoren van de slotdag van het seizoen bij Maasdijk kopzorgen, maar er werd creatief gedacht. Ruim vierhonderdvijftig aanhangers wandelden vanaf het eigen sportpark naar het thuishonk op De Hoge Bomen van gastheer Naaldwijk. Voorop een brandweerauto om de sirene aan te zeten bij drukke kruispunten, gevolgd door F-pupillen en afgesloten met de leden van Business Club. De stoet in clubkleuren trok veel bekijks. Bij aankomst in Naaldwijk werden de fakkels ontstoken en kleurde het hoofdveld rood-zwart van confetti. Na de finale stonden bussen klaar om de aanhang in rapper tempo weer thuis te brengen en kon de feestavond bij Maasdijk alsnog van start.

De organisatoren van het toernooi zagen het met een glimlach aan. De volksverhuizing was goed geweest voor een grote toeloop en ruim twaalfhonderd toeschouwers waren uiteindelijk getuige van een finale die boeide. Westlandia poetste de eigen status nog maar weer eens op, had bij rust al een ruime marge en zekerheid van bekerwinst, maar toonde ook respect voor Maasdijk, door in de tweed helft gas terug te nemen en de score draaglijk te houden voor het sympathieke Maasdijk. De prijsuitreiking maakte duidelijk dat de honger van de Westlandianen voor de komende jaren nog niet is gestild. Aanvoerder Marko van der Knaap glom van trots. ,,Winnen verveelt echt nooit,’’ concludeerde het boegbeeld van de club.

Hans Bergwerff (speler Maasdijk): ,,Wat een geweldige dag voor de club Maasdijk. Mooi om met Maasdijk in de finale te staan. Om ook nog een keer te winnen, moet eerst de talentvolle jeugd de komende jaren doorstromen.’’

Cor van Elswijk (62, scheidsrechter): ,,Op 6 augustus doe ik de FIFA-test in Zeist. Dat moet goed gaan, anders stop ik. Er is een vorm van artrose in de knie geconstateerd. Mogelijk is de finale dan mijn laatste wedstrijd geweest.’’

Stefan Kester (voorzitter Westlandia): ,,De entourage was imponerend, met dank aan onze eigen aanhang en die van Maasdijk. Hoe druk ons programma ook is, wij nemen het toernooi altijd uiterst serieus en zien dat ook als verplichting naar uitstekend organisator Naaldwijk.’’

Bron AD/Westland van maandag 13 juni 2016

Complimenten voor finalisten Westlandia en Maasdijk

Naaldwijk – Westlandia gaf het toch al geslaagde seizoen op de slotdag van het toernooi om de Flynth Westland Cup extra glans door in de finale Maasdijk met 6-2 te bedwingen. Voor de vierde keer op rij werd aanvoerder Marko van der Knaap bij de prijsuitreiking naar voren geroepen om de beker met de grote oren in ontvangst te nemen. Westlandia stond zestien keer eerder in de finale van het toernooi van organisator Naaldwijk. Twaalf keer werd met winst afgesloten.

De laatste wedstrijd van het seizoen 2015-2016 was traditioneel de eindstrijd om de Flynth Westland Cup. Dat Westlandia zich kwalificeerde voor de slotdag, was gelet op de historie niet al te verrassend. Dat Maasdijk de tegenstander was op de slotdag was vooraf niet door velen ingevuld op het wedstrijdschema. Bij de eerste toernooiaflevering in 1972 was Maasdijk voor het eerst en voor het laatst tot de finale doorgedrongen en werd het met een 1-0 zege op VELO door een treffer van Lou Voogt ook de eerste winnaar. Vele seizoenen zonder een rol van betekenis volgden, maar dit jaar had Maasdijk onder leiding van trainer Patrick Fieret de smaak te pakken. Op weg naar de finale werden KMD, VELO en Lyra geëlimineerd.

Westlandia schoot in eerdere wedstrijden met scherp. Vierdeklasser Quintus werd met 7-0 verslagen en ook Verburch had met een 9-1 score niet veel in te brengen. Eersteklasser FC ’s-Gravenzande leek de recordhouder onderuit te gaan halen met een 3-0 tussenstand in de halve finale, maar uiteindelijk werd plaatsing voor de eindstrijd in de verlenging toch nog afgedwongen me een spectaculaire 7-6 eindstand op het scorebord.

Organisator Naaldwijk kon zich gaan opmaken voor een mooie slotdag in de wetenschap dat Westlandia door eigen aanhang altijd massaal wordt gesteund als er ook maar ergens een bal rolt. Maasdijk leverde bovendien ook een belangrijke bijdrage aan een mooi entourage op sportpark De Hoge Bomen.

De aanhang van Maasdijk besloot in de dagen naar de finale toe om lopend vanaf het eigen sportpark naar Naaldwijk te gaan. De bonte stoet in clubkleuren trok veel bekijks onderweg. Via de Lange Kruisweg, Pettendijk en Oranjesluisweg werd De Hoge Bomen bereikt. Verkeersregelaars, een geluidwagen, een brandweerauto, koelboxen met versnapering en ga zo maar door, aan alles was gedacht. Zelfs aan vuilniszakken om onderweg geen rommel achter te laten. Het was de bevestiging dat finalist Maasdijk in opperbeste stemming verkeerde. Alleen de uitsluiting van Barry Bronwijk voor de finale was een domper, maar wel conform de regelementen, al bleek niet iedereen bij Maasdijk hier van op de hoogte.

Met de bereikte promotie naar de eerste klasse door het eerste zaterdagteam was ook de stemming bij Westlandia prima en was het pakken de dubbel de insteek voor het eerste zondagteam van Edwin Grünholz. De missie slaagde met een 6-2 eindstand op het scorebord, maar cijfers deden er eigenlijk niet toe. Door een treffer in eigen doel van Richard Kraijenbosch en doelpunten van Erkan Sensoy, Anwar Beeldstroo en Angelo Groen was de finale halverwege al beslist met een verschil van vier. Na de tweede treffer van Angelo Groen scoorde Hans Bergwerff eerst tegen voor Maasdijk, voordat Marc du Chatenier het halve dozijn aan Naaldwijkse treffers vol maakte. Het laatste woord was voor invaller Martin de Zeeuw: 6-2.

Westlandia vond het prima, nam in de tweede helft gas terug en had waardering voor Maasdijk, dat voetballende oplossingen zocht en zich positief opstelde. Na het laatste fluitsignaal de traditionele beelden: de scheidsrechters werden bedankt, de verliezend finalist werd naar voren geroepen en tot slot kon aanvoerder Marko van der Knaap van Westlandia met de grootste beker eerst poseren, voordat de teamfoto met glunderende ploeggenoten werd gemaakt.

In het sponsorhome van Naaldwijk kregen de organisatoren veel lof van voorzitter Gerard Koornneef, de afgevaardigde van hoofdsponsor Flynth en ook van de finalisten Maasdijk en Westlandia. Het toernooi wordt ook na 44 jaar nog steeds gezien als een mooie afsluiting na de reguliere competitie.

Naaldwijk viel zelf ook nog in de prijzen. Willem Lorié van Blue sport & workwear reikte het certificaat normen en waarden 2016 uit, drie jaar geleden ingesteld om clubs te motiveren aandacht te hebben voor sportief en passend gedrag.

Scheidsrechter Cor van Elswijk werd ook extra in de schijnwerpers gezet. Voor de spelleider was het mogelijk zijn laatste wedstrijd, als blijkt dat een knieblessure parten blijft spelen. Wim Roozeboom was speciaal als vierde man stand-by, maar bleef passief, omdat Van Elswijk de finale zelf uiteindelijk kon afronden. Wie Van Elswijk kent, had ook niet anders verwacht. Afhaken op een slotdag, dat wil niemand, zeker niet op de finaledag van het toernooi om de Flynth Westland Cup. Het zegt veel over de verworven status. Door de doorlopende sponsorovereenkomst is een vervolg in ieder geval al weer gegarandeerd en hebben de Westlandse voetballers straks weer iets om naar uit te kijken.

Bron: Groot Westland van donderdag 16 juni 2016Maasdijk door naar de finale op zaterdag 11 juni tegen RKVV Westlandia


Donderdag 2 juni
Lyra-Maasdijk 2-4 (0-3)
Scheidsrechter Paul van der Burg
Noah van Rijn 0-1
Hans Bergwerff 0-2
Richard Kraijenbosch 0-3
Thom Kuyvenhoven 1-3
René van der Leer 1-4
Thom Kuyvenhoven 2-4

Maasdijk door naar de finale op zaterdag 11 juni tegen RKVV Westlandia

Maasdijk houdt Lyra uit finale 

Derdeklasser Maasdijk plaatste zich ten koste van Lyra voor de finale van de 44e editie van het toernooi om de Flynth Westland Cup. Maasdijk, in 1972 de eerste winnaar van het toernooi na een 1-0 zege op VELO, won gisteravond met 2-4 na een 0-3 voorsprong bij rust. Maasdijk speelde behoudens het eerste jaar om de Westland Cup altijd een bijrol, maar schakelde deze editie eerst KMD met 3-1 uit en bleef in de kwartfinale de baas over eersteklasser VELO. Lyra was vorig jaar nog verliezend finalist tegen bekerhouder Westlandia, dat ook nu weer de finale op zaterdag 11 juni bereikte door in de halve finale FC ’s-Gravenzande met 6-7 het nakijken te geven na verlenging. Noah van Rijn, Hans Bergwerff en Richard Kraijenbosch zorgden voor een 0-3 marge, waarna Thom Kuyvenhoven kort na rust tegensputterde voor Lyra. Met een schitterende treffer herstelde René van der Lee het verschil en bepaalde Kuyvenhoven de eindstand op 2-4.

Dinsdag 24 mei
FC 's-Gravenzande-Westlandia (zo) 6-7 (3-1) nv
Scheidsrechter Bart van Rijsbergen
Domingos Lopes de Brito 1-0
Twan van Meerten 2-0
Frank Broos 3-0
Patrick Batist 3-1
Rémon van Bochoven 3-2
Rémon van Bochoven 3-3
Jeroen Spruijt 4-3
Yuri Westhoff 4-4
Yuri Westhoff 5-4
Patrick Batist 5-5
Rémon van Bochoven 5-6
Anwar Beeldstroo 5-7
Ruben de Groot 6-7

Westlandia (zo) door naar de finale op zaterdag 11  juni tegen Lyra of Maasdijk


Bekerhouder Westlandia weer in finale Westland Cup

Bekerhouder Westlandia staat zaterdag 11 juni opnieuw in de finale van het toernooi om de Flynth Westland Cup. De kersverse kampioen van de hoofdklasse A won gisteravond in de verlenging met 6-7 van zaterdageersteklasser FC ’s-Gravenzande.

FC ’s-Gravenzande leidde na twintig minuten met 3-0 door treffers van Domingos Lopes de Brito, Twan van Meerten en Frank Broos.  Patrick Batist nam de 3-1 voor zijn rekening, waarna ook Remon van Bochoven tweemaal het net vond. Kort voor tijd maakte Westlandia 4-3 (Jeroen Spruijt). Invaller Yuri Westhoff tekende voor 4-4 waarna een verlenging noodzakelijk werd. Westhoff zette FC ’s-Gravenzande in de verlenging op voorsprong (5-4). Vanaf elf meter schoot Patick Batist Westlandia langszij en maakte Remon van Bochoven het halve dozijn voor Westlandia vol (5-6). Een individuele actie van Anwar Beeldstroo bracht eerst het verschil op twee voordat Ruben de Groot vanaf elf meter de eindstand op 6-7 bepaalde. Westlandia won het toernooi al elf keer eerder. De tegenstander komt morgen uit de wedstrijd Lyra - Maasdijk. De tweede halve finale op sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk begint om 19.30 uur.


Dinsdag 24 mei

Maasdijk-VELO (zo) 2-1 (1-1)
Scheidsrechter Frans van Leeuwen
Jente van Staalduinen 1-0
Brent Biesheuvel 1-1
Noah van Rijn 2-1

Maasdijk door naar de halve finale op donderdag 2 juni tegen Lyra

Maasdijk verrast VELO

Derdeklasser Maasdijk schaarde zich gisteravond op sportpark De Hoge Bomen als laatste bij de laatste vier van het toernooi om de Flynth Westland Cup. Eersteklasser VELO liet zich met 2-1 verrassen. Beide ploegen stonden in 1972 ook tegenover elkaar in de eindstrijd van de eerste toernooiaflevering. Toen werd Maasdijk met een 1-0 zege de eerste bekerhouder.
Maasdijk moet voor een nieuwe finaleplaats, het kwam na 1972 niet meer voor, op donderdag 2 juni afrekenen met Lyra, de verliezend finalist van vorig jaar. Twee dagen eerder is de tegenstander in de eindstrijd op 11 juni bekend, als bekerhouder Westlandia en FC ’s-Gravenzande het tegen elkaar opnemen. Westlandia won de Westland Cup al elf keer en neemt het toernooi jaarlijks uiterst serieus.
Maasdijk plaatste zich voor de kwartfinales door eerder af te rekenen met KMD (3-1). VELO ging relglementair door naar de volgende ronde. Na ongeregeldheden nam de thuisclub Loosduinen uit het toernooi. Op het moment van staken keek VELO op zaterdag 2 april tegen een 3-2 achterstand aan.
De Wateringers werden vooraf als favoriet gezien. Door blessures kon trainer Albert van der Dussen zoals zo vaak dit seizoen niet het sterkste team opstellen, maar het maakte de zege van een gretig Maasdijk niet minder verdiend. In een aantrekkelijk duel was het in de openingsfase over en weer al een keer raak. Jente van Staalduinen nam de openingstreffer voor zijn rekening na twee klokrondjes en zag VELO al snel langszij komen door een treffer van Brent Biesheuvel. Halverwege de tweede helft forceerde Noah van Rijn definitief het verschil in het voordeel van Maasdijk.


Woensdag 11 mei
Westlandia(zo)-Verburch 9-1 (5-1)
Scheidsrechter Bas Persoon
Jeroen Spruijt 1-0
Marko van der Knaap 2-0
Rémon van Bochoven 3-0
Melvin van der Zeijden 3-1
Marc du Chatenier 4-1
Jeroen Spruijt 5-1
Anwar Beeldstroo 6-1
Jeroen Spruijt 7-1
Ramon Ripson 8-1
Jeroen Spruijt 9-1

Westlandia door naar de halve finale op dinsdag 31 mei tegen FC 's-Gravenzande

Westlandia simpel door

Bekerrhouder Westlandia plaatste zich eenvoudig voor de halve finale van het toernooi om de Flynth Westland Cup. Verburch werd met 9-1 geklopt na een 5-1 tussenstand bij rust. Jeroen Spruijt (4), Marko van der Knaap, Rémon van Bochoven, Marc du Chatenier, Anwar Beeldstroo en Ramon Ripson scoorden voor de hoofdklasser. Bij 3-0 redde Melvin van der Zeijden de eer voor Verburch. Tegenstander in de halve finale is FC ’s-Gravenzande.

Dinsdag 10 mei
Naaldwijk-Lyra 1-2 (1-0)
Scheidsrechter Steven van Erven
Jacco Wevers 1-0
Thom Kuyvenhoven 1-1
Ardi Luijendijk 1-2


Lyra door naar de halve finale tegen de winnaar van Maasdijk-VELO (zo).Lyra bij de laatste vier

Tweedeklasser Lyra plaatste zich na een moeizaam verkregen 1-2 zege ten koste van gastheer Naaldwijk voor de halve finale van het toernooi om de Flynth Westland Cup. Tegenstander op donderdag 2 juni is de winnaar van het duel Maasdijk-VELO(zo), voor dinsdag 24 mei op het programma. Jacco Wevers zorgde met een kopbal voor een 1-0 ruststand in het voordeel van Naalwijk. In de slotfase kantelde het duel na treffers van Thom Kuyvenhoven en Ardi Luijendijk alsnog in Liers voordeel.


Dinsdag 3 mei
FC 's-Gravenzande-SC Monster 6-0 (2-0)
Scheidsrechter Stanley van Lith
Twan van Meerten 1-0
Rob Klop 2-0
Frank Broos 3-0
Yurri Westhoff 4-0
Yurri Westhoff 5-0
Kirill Slutskyy 6-0

FC 's-Gravenzande door naar de halve finale tegen de winnaar van Westlandia (zo)-Verburch.
FC ’s-Gravenzande naar halve finale

Eersteklaser FC ’s-Gravenzande speelde zich gisteravond eenvoudig bij de laatste vier van het toernooi om de Flynth Westland Cup. In de eerste kwartfinale werd tweedeklasser SC Monster met 6-0 bedwongen. Bij rust stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord. In de halve finale speelt de ploeg van Frans Danen op 31 mei tegen de winnaar van de wedstrijd tussen bekerhouder Westlandia (zo) en Verburch. Deze kwartfinale staat voor woensdag 11 mei op het programma. Nog binnen het eerste kwartier opende Twan van Meerten de score op aangeven van Patrick Triep. Na een fraaie aanval was Rob Klop het eindstation voor 2-0. Direct na de pauze was de wedstrijd definitief gespeeld met de 3-0 van Frank Broos. Twee invallers maakten het halve dozijn vol. Eerst scoorde Yuri Westhoff tweemaal op rij en Kirill Slutskyy bepaalde met een hoogstandje de eindstand op 6-0. Bij 4-0 kwam SC Monster met tien man te staan na aanmerkingen op de leiding.


Zaterdag 16 april

Quintus-Westlandia (zo) 0-7 (0-5)
Scheidsrechter Peter den Hartog
Erkan Sensoy 0-1
Tim van der Voort 0-2
Anwar Beeldstroo 0-3
Tim van der Voort 0-4
Tim van der Voort 0-5
Rémon van Bochoven 0-6
Angelo Groen 0-7

Westlandia (zo) door naar kwartfinale op 11 mei tegen Verburch.

Zaterdag 16 april
Naaldwijk-Schipluiden 3-2 (1-1)
Scheidsrechter Wim Wigleven
Pim Hoornweg 0-1
Sebastiaan van den Berg 1-1
Pim Hoornweg 1-2
Jacco Wevers 2-2
Luuk van de Drift (e.d.) 3-2

Naaldwijk door naar kwartfinale 10 mei tegen Lyra

Zaterdag 16 april
Maasdijk-KMD 3-1 (1-1)
Scheidsrechter Marcel Smit
Jules Maring 0-1
Kevin van den Berg 1-1
Mike Groenewegen 2-1
Jente van Staalduinen 3-1

Maasdijk door naar kwartfinale op 17 mei tegen VELO (zo)

Ruime zege Westlandia

Bekerhouder Westlandia, gastheer Naaldwijk en Maasdijk plaatsten zich als laatsten voor de kwartfinales van het toernooi om de Flynth Westland Cup. Westlandia bleef met ruime cijfers de baas over Quintus. Het werd 7-0 na een 5-0 marge bij rust. Voor de hoofdklasser nam Tim van der Voort, die ook nog een strafschop onbenut liet, drie treffers voor zijn rekening. Ook Erkan Sensoy, Anwar Beeldstroo, Rémon van Bochoven en Angelo Groen vonden het net. Westlandia speelt in de kwartfinale tegen Verburch. Gastheer Naaldwijk won met 3-2 van Schipluiden en speelt in de kwartfinale tegen Lyra, de verliezend finalist van vorig jaar. Pim Hoornweg scoorde 0-1 voor Schipluiden en Sebastiaan van den Berg maakte nog voor de pauze gelijk. Strafschoppen leken aanstaande na de 1-2 van Hoornweg en de 2-2 van Jacco Wevers, maar in de laatste minuut besliste een treffer in eigen doel van Luuk van de Drift in het voordeel van Naaldwijk. Maasdijk, de eerste winnaar van het toernooi in 1972, bleef met 3-1 de baas over KMD, waar Rob Vrijmoed zijn rentree maakte en Jules Maring voor 0-1 zorgde. Doelpunten van Kevin van den Berg, Mike Groenewegen en Jente van Staalduinen leverden Maasdijk de kwartfinale op met eersteklasser VELO als tegenstander.

Bron: AD/Westland

Donderdag 14 april
Lyra-HVC’10 3-2 (0-1)
Scheidsrechter Wim Roozeboom
Jesper Warbout 0-1
Mathijs Benard 0-2
John Lagerwerf 1-2
Roy de Jong 2-2
Ashwin Scheffers 3-2

Lyra door naar kwartfinale op 10 mei tegen winnaar Naaldwijk-Schipluiden.

Zware blessure Jack Binnendijk

HVC’10 verspeelde tijdens het toernooi om de Flynth Westland Cup een 0-2 voorsprong tegen competitiegenoot Lyra en verloor met 3-2. De Hoekse fusieclub zat meer in de war over het uitvallen van aanvaller Jack Binnendijk, die op het oog met een zware enkelblessure naar de kant moest in de eerste helft, afgesloten met 0-1 door een treffer van Jesper Warbout. HVC’10 kwam op 0-2 door Mathijs Benard, maar daarna draaide Lyra in vijf minuten de rollen om met treffers van John Lagerwerf, Roy de Jong en Ashwin Scheffers.

Bron: AD/Westland

Dinsdag 12 april
Verburch-Westlandia (za) 1-0 (0-0)

Scheidsrechter Martin Hooyer
Dax Steentjes 1-0

Verburch door naar kwartfinale op 11 mei tegen winnaar Quintus-Westlandia (zo)

Verburch naar kwartfinale

Derdeklasser Verburch plaatste zich gisteravond ten koste van de zaterdagtak van Westlandia, uitkomend in de tweede klasse, voor de kwartfinales van het toernooi om de Flynth Westland Cup. De treffer van Dax Steentjes, een kwartier voor tijd, was beslissend: 1-0. Volgende tegenstander is de winnaar van het duel Quintus-Westlandia(zo). De ploeg van Dennis van den Steen ontpopt zich als cupfighter. De Poeldijkers zijn ook tot de achtste finales doorgedrongen van het Haaglanden Voetbal Toernooi en spelen zaterdag op eigen veld tegen competitiegenoot Te Werve.

Bron: AD/Westland

Zaterdag 2 april
Loosduinen-VELO (zo) 3-2 gestaakt (2-0)

Scheidsrechter: Steven van Erven
Tom Vrieling 1-0
Richard Nieuwdorp 2-0
Daan van Rossum 2-1
Richard Nieuwdorp 3-1
Roderick Meinema 3-2

VELO door naar kwartfinale op 17 mei tegen winnaar Maasdijk-KMDVELO en Loosduinen moeten zich schamen

De wedstrijd tussen Loosduinen en de zondagformatie van VELO is zaterdag middag na 73 minuten gestaakt bij een 3-2 voorsprong voor Loosduinen. Misleiding van de arbitrage was voor scheidsrechter Steven van Erven aanleiding om eerder af te fluiten. In de eerste helft had het duel al een afkoelingsperiode na wanordelijkheden en moesten beide teams na rood voor Michiel Draaisma en Benardo Bor van Loosduinen daarna met tien man verder. Loosduinen is door de organisatie uit het toernooi genomen. VELO speelt op 17 mei tegen de winnaar van Maasdijk-KMD. Tom Vrieling en Richard Nieuwdorp zorgen voor een 2-0 tussenstand voor Loosduinen. VELO nam het duel te licht op en was gemakzuchtig. Uit een strafschop van Daan van Rossum werd het 2-1 en Nieuwdorp scoorde 3-1. Roderick Meinema bracht de spanning met 3-2 terug. Na aanhoudend commentaar kreeg Nieuwdorp twee keer geel en aansluitend rood, maar weigerde aanvankelijk het veld te verlaten. Toen hij eenmaal naar de kant ging, bracht Loosduinen zonder Van Erven in te seinen een wisselspeler in. Toen de staf van Loosduinen weigerde om te corrigeren, blies Van Erven het duel definitief voortijdig af. Bestuurslid Dick Hartman van Loosduinen: ,,Ik schaam mij voor het verloop en heb de organisatie excuus aangeboden. Het wordt deze week besproken binnen ons bestuur.’’

Bron: AD/Westland

Loosduinen trekt het boetekleed aan

Vierdeklasser SV Loosduinen doet volgend jaar niet mee aan de 45e editie van het toernooi om de Flynth Westland Cup. De club van Madestein heeft organisator Naaldwijk gevraagd om geen uitnodiging te verzenden. Het is het gevolg van de gestaakte wedstrijd tussen Loosduinen en de zondagtak van VELO op zaterdag 2 april. Bij een 2-3 stand in het voordeel van Loosduinen dirigeerde scheidsrechter Steven van Erven beide clubs definitief voortijdig naar de kleedkamer. Eerder kende de wedstrijd al een afkoelingsperiode. Er ontstond ophef na natrappen van Michiel Draaisma van VELO. Na de onderbreking gingen beide ploegen met tien man verder. Toen Richard Nieuwdorp van Loosduinen na twee gele kaarten op rij wegens aanmerkingen op de leiding weigerde om na het tonen van de rode kaart het veld te verlaten, lag het spel opnieuw stil. De technische staf van Loosduinen lukte het daarna wel om Nieuwdorp naar de kant te krijgen, maar stuurde tóch een wisselspeler het veld in. Voor Van Erven was de misleiding voldoende om definitief te staken. Intern nam SV Loosduinen de zaak hoog op en er werd een extra bestuursvergadering ingelast. Eén speler kreeg een schorsing opgelegd en verschillende spelers en kaderleden hebben waarschuwingen ontvangen voor hun gedrag. Het bestuur gaat in samenwerking met de Commissie Normen & Waarden aan het werk om een kant-en-klaar draaiboek beschikbaar te hebben, wat een handvat moet zijn voor een duidelijker aanpak van incidenten. Dit moet dan in de toekomst zorg dragen voor een goede en snellere afhandeling van ieder incident, voldoende aandacht voor alle betrokkenen en goede communicatie binnen bestuur en commissies, als ook naar de leden van SV Loosduinen. De organisatoren van het toernooi om de Flynth Westland Cup schrapten ondanks de 3-2 tussenstand SV Loosduinen uit het deelnemersveld. VELO plaatste zich zo voor de kwarfinale op 17 mei met Maasdijk als tegenstander.

Bron: AD/Westland

Dinsdag 15 maart
SC Monsterter-VELO (za) 3-2 (1-0)

Scheidsrechter: Marcel Smit

1-0 David de Ruiter
2-0 David de Ruiter
2-1 Mick van Elswijk
2-2 Mick van Elswijk
3-2 Mike Peereboom (strafschop)

SC Monster naar de volgende ronde.
Tegenstander op 3 mei is FC 's-Gravenzande
Foto's : Lex SchmidtBron: AD/Westland van 16 maart 2016

Zaterdag 27 februari:

FC 's-Gravenzande-Honselersdijk 4-1 (1-0)

Scheidsrechter: Marcel van Eekelenburg

1-0 Patrick Triep
1-1 Pawel Rubin
2-1 Yuri Westhoff
3-1 Ruben de Groot (strafschop)
4-1 Yuri Westhoff

FC 's-Gravenzande naar de volgende ronde.
Tegenstander op 3 mei is de winnaar van SC Monster-VELO (za)


Foto's : Danny PoegaertBron: AD/Westland van 10 februari 2016

Dinsdag 10 februari: HVC'10-MVV'27 1-0 (1-0)

Scheidsrechter: Frans van Leeuwen

1-0 Jens de Graaf (eigen doel)

HVC'10 naar de volgende ronde. Tegenstander op 14 april is competitiegenoot Lyra

Foto's : Lex SchmidtBron: AD/Westland van 10 februari 2016


Voor de verslagen van eerdere edities kunt u hieronder terecht:
- verslagen Flynth Westland Cup 2009
- verslagen Flynth Westland Cup 2010
- verslagen Flynth Westland Cup 2011
- verslagen Flynth Westland Cup 2012
- verslagen Flynth Westland Cup 2013
- verslagen Flynth Westland Cup 2014
- verslagen Flynth Westland Cup 2015
- verslagen Flynth Westland Cup 2016

 
| Copyright © Flynth Westland Cup |
<iframe src="http: