Verslagen

Op deze pagina vanaf 18 februari alle verslagen van de 42e editie

Zaterdag 14 juni : Flynth Westland Cup opnieuw voor Westlandia

Excelsior Maassluis-Westlandia (zo) 1-6 (1-2)
Scheidsrechter: Marcel van Eekelenburg
1-0 Jeroen van der Swaluw
1-1 Mike Brouwer
2-1 Marcel de Bruijn
3-1 Steven Olsthoorn
4-1 Mathijs Helderman
5-1 Steven Olsthoorn
6-1 Mathijs Helderman

Westlandia voor de tiende keer winnaar van het toenooi.

Cup met een smaakje

Westlandia wint van tweede garnituur Excelsior Maassluis

De 42e editie van het toernooi om de Flynth Westland Cup werd een eenvoudige prooi voor bekerhouder Westlandia. In de finale was de tweede garnituur van Excelsior Maassluis een paar maten te klein: 1-6. Het was de tiende bekerzege voor Westlandia. De eerste keer was het in 1988 prijs. Het was de achtste finale voor aanvoerder Marko van der Knaap. ,,Winnen verveelt nooit. Tegen wie je ook speelt.’’

De openingswedstrijd van Oranje op het WK tegen Spanje een dag eerder gaf langs de lijn meer stof tot napraten dan de eindstrijd in Naaldwijk. Buurman Westlandia speelt al vele jaren een prominente rol op het toernooi en neemt had ook na negen eindzeges nog niet aan eerzucht ingeleverd. Toch was er van een uitgelaten jubelstemming na afloop geen sprake. Daar was de weerstand van de tricolores behoudens in het eerste kwartier te beperkt voor geweest. In de slotfase werd de tussenstand met drie doelpunten verhoogd naar 1-6. Geen record, dat was het sluitstuk op 5 juni 2004 toen Excelsior met 7-0 klop kreeg van Westlandia. De finale op 8 juni 1991 staat nog steeds als meest doelpuntrijke in de boeken. Toen won Westlandia voor de tweede keer na een 5-3 zege op Verburch.

Tijdens de nazit in het sponsorhome werd dit jaar voor het eerst een extra prijs uitgereikt. Johan Voskamp nam voor Lyra het Certificaat Normen en Waarden in ontvangst. De Lierenaars presenteerden zich in de ogen van de organisatoren van haar beste kant. Dat gastheer Naaldwijk na het nemen van strafschoppen tegen Lyra de volgende ronde had bereikt, had daar geen invloed op, zo benadrukte At Schmidt met een glimlach. Schmidt bedankte ook zijn eigen voorzitter Wim Boekestein, die achter de schermen het toernooi altijd ondersteunde en straks in september de hamer overdraagt. Hij kreeg van Geo van der Wilk, bestuurslid van Westlandia, tijdens zijn dankwoord het advies om vooral door te gaan met het toernooi. Namens de sponsor werd dit ook benadrukt door Frank Duijvestijn. Schmidt liet niet het achterste van zijn tong zien, bleef de rol van prima gastheer spelen en bedankte dan ook Excelsior Maassluis voor de deelname. Toch gonsde het in het sponsorhome, want het feit dat Excelsior zich met het tweede elftal presenteerde werd niet overal gewaardeerd. Trainer Willem den Besten van Westlandia was wel duidelijk: ,,Ik hoef in de voorbereiding geen oefenwedstrijd tegen Excelsior. Als zij ons niet serieus nemen, dan wij hun ook niet. Nu werd gekozen voor de veilige weg van een toernooi in Maassluis. Hun hoofdmacht zouden we er ook met 3-0 hebben afgespeeld,’’ zei Den Besten die Jeroen van der Swaluw zag openen voor de tricolores, maar Mike Brouwer en Marcel de Bruijn herstelden nog voor de pauze de schade. Na rust vertaalden Steven Olsthoorn en invaller Mathijs Helderman beiden met twee treffer het verschil in cijfers op het scorebord.

Westlandia: Leerdam, Groen, Van Vliet, Van der Knaap, De Bas, Faber (el Yddri), Spruijt, Beeldstroo (Klop), De Bruijn (Helderman), Olsthoorn en Brouwer.

‘Het was een bestuursbesluit’

Dick van der Kooij van de begeleiding van Excelsior Maassluis voelde zich ongemakkelijk in Naaldwijk. ,,Het was een bestuursbesluit om het eerste elftal af te vaardigen naar het toernooi bij VDL. Dat was van onze sponsor en wij verdedigden daar de beker. Ik zit er wel mee.’’

Trainer Peter van Rijn: ,,Ik schaam mij zelfs een beetje.’’ Van Rijn beaamde dat presenteren van het gelegenheidsteam in de halve finale tegen SC Monster beter was geweest. Schmidt liet zich niet tot een uitspraak verleiden. ,,We nemen het mee in de grondige evaluatie.’’

Bron: AD/HC - Hans Bos

foto's : Lex Schmidt - Voor meer foto's: klik hier


Vrijdag 13 juni : Voorbeschouwing in AD Westland op de finale:


Dubbele cijfers lonken voor recordhouder

Nog drukke dagen voor Westlandia

NAALDWIJK
Hoofdklasser Westlandia en topklasser Excelsior Maassluis staan morgen in het sluitstuk van het voetbalseizoen 2013-2014 op sportpark De Hoge Bomen tegenover elkaar in de finale van de 42e editie van het toernooi om de Flynth Westland Cup. Bekend terrein voor beide teams. Het lukte al eerder in de historie om als winnaar van het veld te stappen. Westlandia is recordhouder met negen zeges en aast op de dubbele cijfers. De tricolores hadden in drie eerdere afleveringen de langste adem.

Het toernooi heeft aan aantrekkingskracht in de loop der jaren nog niets ingeleverd. De Westland Cup is in de regio een gewilde prijs. Scheidsrechter Marcel van Ekelenburg schoot bekant vol toen hij van de organisatie vernam dat hij was aangewezen voor de finale. De kleur groen zal zaterdag overheersen op sportpark De Hoge Bomen. Het is niet alleen nagenoeg een thuiswedstrijd voor Westlandia, dat slechts de sloot gescheiden weet met het complex van organisator Naaldwijk, maar er zijn drie teams actief. Als opwarmer voor de finale (aftrap 17.00 uur) spelen Westlandia en VELO om 13.30 uur de finale van het toernooi onder 23 jaar en staan Westlandia en SC Monster in de finale om de Ladies Bokaal. Het is de afscheidswedstrijd van scheidsrechter Kees van Uffelen na 25 jaar inzet. De eerste balomwenteling is om 14.30 uur. Naaldwijk stelt traditioneel het complex beschikbaar aan de FeVoWest. De Federatie Voetbalverenigingen Westland is organisator van de laatste twee toernooien. Zondag moet Westlandia nog een fitte groep spelers beschikbaar hebben. Dan staat in Haren tegen Be Quick 1887 de finale op het programma van het NK voor reserve elftallen.

De organisatoren At Schmidt en Jan van Nieuwkerk toonden zich content met de bezetting van de finaledag. Het toernooi kende een vlot verloop, escalaties bleven uit en er was begrip voor het tussentijds uitstappen van Maasdijk en Honselersdijk omdat aan de finaleronde in de nacompetitie een hogere prioriteit werd gegeven. Het duo beraadt zich wel over een andere opzet van het toernooi en legde deze jaargang na afloop van de wedstrijden al het oor te luister bij de bestuursleden van de deelnemende verenigingen. Details moeten nog worden uitgewerkt, maar de organisatie wil uitslagen van 9-0 (SC Monster-MSV’71) en 11-1 bij Westlandia-Den Hoon voorkomen.

De 11-1 van Westlandia was de eerste wedstrijd van de Naaldwijkers op weg naar een nieuwe finale. Daarna werd VELO met 2-3 onder de duim gehouden en kreeg FC ’s-Gravenzande in de halve finale met 4-0 klop. Tegenstander Excelsior Maassluis schakelde Verburch met 5-1 uit, kwam vlot een ronde verder na het terugtrekken van Maasdijk (in 1972 de eerste winnaar van het toernooi) en plaatste zich voor de finale door SC Monster nipt met 2-1 te passeren.

Het is zaterdag de laatste keer dat voorzitter Wim Boekestein van Naaldwijk zijn organisatoren zal bedanken. Boekestein neemt tijdens de ledenvergadering afscheid als eerste man. Het toernooi, geroemd om het ‘ons-kent-ons gevoel’, heeft het mooiste moment nog voor de finale wellicht al achter de rug. Westlandiaan Rob Klop kreeg van eigen aanhang en van die vaan FC ’s-Gravenzande een warm applaus toen hij na ruim acht maanden blessureleed zijn eerste speelminuten van het seizoen maakte. Marko van der Knaap onderstreepte zijn bewonderring voor het doorzettingsvermogen door zijn aanvoerdersband af te staan. ‘Een waar kippenvelmomentje’, erkent Klop, die bedolven werd onder steunbetuigingen op het social medium.

Bron: AD/HC - Hans Bos

Woensdag 11 juni : Westlandia treft Excelsior Maassluis in finale

Westlandia (zo)-FC 's-Gravenzande 4-0 (0-0)
Scheidsrechter: Bart van Rijsbergen
1-0 Jeroen Spruijt
2-0 Jeroen Spruijt
3-0 Steven Olsthoorn
4-0 Steven Olsthoorn

Westlandia door naar de finale op zaterdag 14 juni.

Bekerhouder Westlandia opnieuw finalist

Bekerhouder Westlandia plaatste zich ten koste van FC ’s-Gravenzande voor de finale van de 41e editie van het toernooi om de Flynth Westland Cup. De Naaldwijkers treffen Topklasser Excelsior Maassluis, dat zich eerder nipt met 2-1 ontdeed van SC Monster. Westlandia kan het eigen record scherper zetten. De buurman van de andere kant van de sloot stapte negen keer eerder als winnaar van het veld. VELO blijft met zes eindzeges als enig in de buurt.
 De eerste keer dat Westlandia de hoofdprijs pakte was in 1988. Huidig aanvoerder Marko van der Knaap weet het uit de plakboeken. Hij staat zaterdag aan de aftrap van zijn achtste finale voor de Westlandianen. Zeven eerdere edities leverden vijf keer winst op. Het laatste verlies in de eindstrijd voert terug naar 2010. Mooi voor die club toch, reageerde Marko van der Knaap op 5 juni van dat jaar toen ’s-Gravenzandse SV zich na verlenging met 2-1 de baas toonde in de laatste wedstrijd voor de samensmelting op het Juliana Sportpark. Gisteravond kon Westlandia pas na de pauze afstand nemen. Toen bleek ook dat Willem den Besten over een bredere selectie beschikt dan zijn collega Robin Knoester van FC ’s-Gravenzande. De start was vinnig en scheidsrechter Bart van Rijsbergen had kaarten nodig om beide ploegen in het gareel te houden . De ’s-Gravenzanders sloten met tien man af. In de slotfase moest Keke Stam na tweemaal geel eerder naar de kant. De eindstand stond toen al op het scorebord. Jeroen Spruijt rondde tweemaal op rij stijlvol af. Daarna was het de beurt aan Steven Olsthoorn om het voorbeeld te volgen en de stand naar 4-0 te tillen.
 Westlandia en Excelsior Maassluis stonden tweemaal eerder op de slotdag tegenover elkaar. Met 7-0 en 2-0 bleef de cup in Naaldwijk.

Bron: AD/HC - Hans Bos
foto's : Lex Schmidt - Voor meer foto's: klik hier


Dinsdag 10 juni : Niels Redert schiet Excelsior naar finale

Excelsior Maassluis-SC Monster 2-1 (0-0)
Scheidsrechter: Cor van Elswijk
1-0 Niels Redert
2-0 Niels Redert
2-1 Mark van Antwerpen

Excelsior Maassluis door naar de finale op zaterdag 14 juni.

Excelsior Maassluis eerste finalist Westland Cup

Topklasser Excelsior Maassluis staat zaterdag na een nipte 2-1 overwinning op SC Monster in de finale van de 42e editie van het toernooi om de Flynth Westland Cup. SC Monster moet net als vorig jaar genoegen nemen met de derde plaats. De tegenstander van Excelsior komt vanavond uit de wedstrijd tussen bekerhouder Westlandia en FC ’s-Gravenzande. De aftrap in Naaldwijk is om 19.30 uur.
 Excelsior was op voorhand favoriet, maar ook Monster dwong de complimenten af. Bij rust was er nog een blanco score. Een fout van Melvin Bronswijk en een arbitrale blunder van grensrechter Marcel Smit, die verzuimde om scheidsrechter Cor van Elswijk op buitenspel te attenderen, gingen aan de 1-0 en 2-0 vooraf. Beide keren kon Niels Redert de felicitaties van ploeggenoten in ontvangst nemen. Excelsior Maassluis pakte driemaal eerder in de historie de Westland Cup. In 1997 bleef het met 6-0 de baas over de ’s-Gravenzandse VV. In 2001 werd Lyra met 4-0 verslagen en tien jaar later waren er strafschoppen nodig om VELO naar het tweede plan te verwijzen.
 Aan Vincent van den Berg gaat de finale zaterdag voorbij. Hij incasseerde tweemaal geel en is automatisch geschorst. Ook Monster sloot na de uitsluiting in de slotfase van Gerald Langenberg met tien man af. Excelsior heeft zaterdag ook andere verplichtingen. Dan staat de tweede editie van de Maassluis Cup op het programma. Excelsior had vorig jaar de primeur en is te gast bij VDL.
 Monster hield het lang spannend. Zeker na de aansluitingstreffer van Mark van Antwerpen, die scoorde in zijn laatste wedstrijd. Hij gaat lager spelen bij FC ’s-Gravenzande. Van Antwerpen en ploeggenoten hadden ook nog kans op de gelijkmaker, maar Excelsior, dat in de eerste helft heerste, maar strandde op doelman Willem Jan Broch, hield zich in die fase staande.

Bron: AD/HC - Hans Bos
foto's : Lex Schmidt - Voor meer foto's: klik hier

Donderdag 5 juni : Ook FC 's-Gravenzande naar de laatste vier

FC 's-Gravenzande-Naaldwijk 6-2 (5-2)
Scheidsrechter: Stanley van Lith
1-0 Frank Broos
2-0 Ricoberto Luijando
3-0 Yuri Westhoff
3-1 Jeroen Immerzeel
4-1 Yuri Westhoff
5-1 Yuri Westhoff
5-2 Laurens Bouritius
6-2 Michiel van den Berg

FC 's-Gravenzande door naar de halve finale op 11 juni tegen Westlandia.

FC ’s-Gravenzande eenvoudig verder

Hoofdklasser FC ’s-Gravenzande schaarde zich gisteravond bij de laatste vier ploegen van de 42e editie van het toernooi om de Flynth Westland Cup. De fusieclub elimineerde gastheer Naaldwijk met afgetekende cijfers: 6-2. FC ’s-Gravenzande treft op 11 juni in de halve finale bekerhouder Westlandia. Een dag eerder komt de eerste finalist uit de wedstrijd Excelsior Maassluis-SC Monster. De finale staat voor zaterdag 14 juni op het programma.
 Frank Broos en Ricoberto Luijando zorgden binnen tien minuten voor 2-0. Yuri Westhoff breidde eerst uit tot 3-0 voordat Naaldwijk met een doelpunt van Jeroen Immerzeel tegengas bood. Daarna vertaalde de hoofdklasser het verschil verder in cijfers op het scorebord met twee treffers op rij van Westhoff. Laurens Bouritius bepaalde de ruststand op De Hoge Bomen op 5-2. Na de rust liepen de ’s-Gravenzanders uit tot 6-2. Michiel van den Berg maakte het halve dozijn vol. Er volgden nog kansen over en weer, maar treffers bleven uit. FC ’s-Gravenzande kwam grotendeels met een gelegenheidsteam in actie. Veel vaste krachten waren absent. Het was het eerste optreden deze editie voor het team van Robin Knoester. De kwartfinale werd zonder inspanningen gehaald omdat tegenstander Honselersdijk zich wegens het bereiken van de tweede ronde nacompetitie terugtrok.
 Voor Naaldwijk was de grote nederlaag op eigen honk illustratief voor het afgesloten seizoen. De witkielen degradeerden op de slotdag van het seizoen naar de derde klasse. In de geschiedenis van het eigen toernooi om de Flynth Westland Cup was het in 2008 voor het laatst dat Naaldwijk op de slotdag de cup opeiste. René Lievaart besliste destijds de eindstrijd tegen Verburch. Het was gisteravond de laatste wedstrijd van Jeroen Immerzeel, Johan de Bloois en Jacco Wevers. Immerzeel en De Bloois stoppen. Wevers komt volgend seizoen uit voor SVC’08. Hij was de afgelopen seizoenen de topscorer bij Naaldwijk.


Bron: AD/HC - Hans Bos
foto's : Lex Schmidt - Voor meer foto's: klik hier

Dinsdag 3 juni : Bekerhouder Westlandia naar de halve finale

VELO-Westlandia (zon) 2-3 (1-0)
Scheidsrechter: Paul van der Burg
1-0 Reinier Maartense
2-0 Joery Verbeek
2-1 Steven Olsthoorn
2-2 Robin Faber
2-3 Marcel de Bruijn

Westlandia door naar de halve finale op 11 juni tegen winnaar FC 's-Gravenzande-Naaldwijk.

Bekerhouder ontsnapt

Bekerhouder Westlandia plaatste zicht voor de halve finale van het toernooi om de Flynth Westland Cup. De Naaldwijkers spelen tegen de winnaar van Naaldwijk-FC ’s-Gravenzande. Deze  wedstrijd staat morgen om 19.30 uur op het programma. VELO, vorig jaar met 5-0 nog verliezend finalist tegen Westlandia, had een 1-0 voorsprong en verdubbelde kort na rust tot 0-2 door doelpunten van Reinier Maartense en Joery Verbeek. Ook uitbreiding van de russenstand behoorde tot de mogelijkheden. Een kwartier voor tijd verkleinde Steven Olsthoorn tot 1-2 en maakte Robin Faber direct ook 2-2. Marcel de Bruijn werd de gevierde man met 2-3.


Bron: AD/HC - Hans Bos
foto's : Lex Schmidt - Voor meer foto's: klik hier


Woendag 28 mei : SC Monster naar de halve finale

SC Monster-KMD 5-0 (2-0)
Scheidsrechter: Chris Merkenstein
1-0 Mark van Antwerpen
2-0 Koen Warners
3-0 Koos van Spronsen
4-0 Michael Jager
5-0 Koen Warners

SC Monster door naar de halve finale op 10 juni tegen Excelsior Maassluis.

Monster soeverein naar halve finale

Met een afgetekende 5-0 score plaatste SC Monster zich ten koste van KMD voor de halve finale van het toernooi om de Flynth Westland Cup. Bij rust had de ploeg van Marten Glotzbach al een 2-0 voorsprong, hoewel het krachtsverschil in de eerste helft beperkt was. Uitgerekend het trio dat dit seizoen voor het laatst voor SC Monster uitkomt, Koos van Spronsen, Mark van Antwerpen en Michael Jager, wist te scoren en houdt zo uitzicht op een afscheid met een prijs. De overige twee doelpunten kwamen van Koen Warners. In de halve finale speelt Monster op dinsdag 10 juni tegen Excelsior Maassluis.


Bron: AD/HC - Hans Bos
foto's : Lex Schmidt


Dinsdag 6 mei : VELO door naar de kwartfinale

VELO-MVV'27 5-0 (3-0)
Scheidsrechter: Wim Roozeboom
1-0 Dirk Lelieveld
2-0 Jeffey Beukenholdt
3-0 Gerben Koop
4-0 Jeffrey Beukenholdt
5-0 Jeffrey Beukenholdt

VELO door naar de kwartfinale op 3 juni tegen Westlandia.

Drie treffers van Beukenholdt

VELO had geen uiterste krachtsinspanning nodig om zich ten koste van MVV’27 te plaatsen voor de kwartfinale van het toernooi om de Flynth Westland Cup. Binnen tien minutenstond het al 2-0. Na een 3-0 marge bij rust werd met 5-0 afgesloten. Jeffrey Beukenholdt scoorde driemaal. Ook Dirk Lelieveld en Gerben Koop vonden het net. Op 3 juni speelt VELO in de kwartfinale tegen bekerhouder Westlandia. Vorig jaar was het het affiche voor de eindstrijd. De commissie zoekt naar een nieuwe datum voor FC ’s-Gravenzande-Honselersdijk. De winnaar completeert het dan tot acht ploegen gereduceerde deelnemersveld. 

Bron: AD/HC - Hans Bos
foto's : Lex Schmidt - kijk voor meer foto's op: http://www.oypo.nl/9E3F1C34671121EE


Dinsdag 29 april : Jules Maring verrast kampioen Westlandia

Westlandia(za)-KMD 1-6 (0-4)
Scheidsrechter: Marcel van Ekelenburg
0-1 Jules Maring
0-2 Randy van Santen
0-3 Jules Maring
0-4 Jules Maring
0-5 Jules Maring
1-5 Dave Tork
1-6 Jules Maring

KMD door naar de kwartfinale op woensdag 28 mei tegen SC Monster.
foto's : Lex Schmidt


Dinsdag 29 april : SV Den Hoorn schietschijf voor bekerhouder Westlandia

Westlandia(zo)-SV Den Hoorn 11-1 (7-1)
Scheidsrechter: Cor van Elswijk
1-0 Dean van Ooijen
2-0 Marcel de Bruin
3-0 Dean van Ooijen
4-0 Mitchell de Bas
5-0 Marcel de Bruin
5-1 Darby Macaraeg
6-1 Glenn Boon
7-1 Ramon Ripson
8-1 Dean van Ooijen
9-1 Jeroen Spruijt
10-1 Marcel de Bruin
11-1 Robin Faber

Westlandia door naar de kwartfinale op dinsdag 3 juni tegen winnaar VELO.
foto's : Lex Schmidt


Bekerhouder met dubbele cijfers verder

Bekerhouder Westlandia plaatste zich voor de kwartfinale van het toernooi om de Flynth Westland Cup. SV Den Hoorn werd afgetekend met 11-1 verslagen. De hoofdklasser speelt op 3 juni tegen de winnaar van VELO-MVV’27. Ook KMD gaat verder. De Wateringers schakelden competitiegenoot Westlandia uit. Jules Maring maakte het verschil. Het werd 1-6. Volgende tegenstander op woensdag 28 mei is SC Monster.
Westlandia had bij rust al een marge van 7-1. Dean van Ooijen, Marcel de Bruin, opnieuw van Ooyen, Mitchell de Bas en de tweede van De Bruin zorgden eerst voor 5-0, waarna Darby Macaraeg namens Den Hoorn tegengas bood. Doelpunten van Glenn Boon en Ramon Ripson maakten nog voor de rust van de tweede helft een formaliteit. Van Ooyen, Jeroen Spruijt, De Bruin en Robin Faber scoorden na de pauze.
KMD declasseerde kampioen en competitiegenoot Westlandia. Na opgelegde mogelijkheden voor Westlandia nam KMD het heft in handen. Jules Maring (5) en Randy van Santen scoorden voor KMD. Dave Tork redde de eer voor Westlandia. 

Bron: AD/HC - Hans Bos


Donderdag 24 april : Naaldwijk wint na strafschoppen

Lyra-Naaldwijk 3-3 (1-1) Naaldwijk wint na strafschoppen
Scheidsrechter: Wim Wigleven
0-1 Tim Kadol
1-1 Michael de Bruin
2-1 Michael de Bruin
2-2 Ferdi van den Berg
2-3 Roy Zeestraten (eigen doel)
3-3 Max van Delft

Naaldwijk door naar de volgende ronde op donderdag 5 juni tegen winnnaar FC 's-Gravenzande-Honselersdijk.

foto's : Lex Schmidt


Naaldwijk door na strafschoppen

Organisator Naaldwijk plaatste zich voor de kwartfinale van het toernooi om de Flynth Westland Cup ten koste van competitiegenoot Lyra. Strafschoppen brachten na 3-3 de beslissing. Tim Kardol zorgde voor de voorsprong voor de witkielen en Michael de Bruin tekende voor de 1-1 ruststand. De Bruin was ook goed voor 2-1. Daarna egaliseerde Ferdi van den Berg. Een treffer in eigen doel van Roy Zeestraten bracht Lyra op achterstand, waarna Max van Delft door het benutten van een strafschop na hands, de loterij vanaf de kalkstip noodzakelijk maakte. Rick Voskamp zag doelman Tom Verbakel keren en Pieter van Dalen Naaldwijk een ronde verder schieten. Naaldwijk treft dan FC 's-Gravenzande of Honselersdijk.

Bron: AD/HC - Hans Bos

Dinsdag 22 april : SC Monster boekt ruime zege

SC Monster-MSV'71 9-0 (4-0)
Scheidsrechter: Frans van Leeuwen
1-0 Barry Bondt
2-0 Ruud Zuyderwijk
3-0 Michael Jager
4-0 Jordi van Maanen
5-0 Jordi van Maanen
6-0 Michael Jager
7-0 Michael Jager
8-0 Michael Jager
9-0 Marnix van der Caaij

SC Monster door naar de volgende ronde op woensdag 28 mei tegen KMD.


foto's : Danny Ploegaert


SC Monster simpel naar kwartfinale

In de competitie wist SC Monster de laatste twee wedstrijden niet te scoren. Tegen MSV’71 om de Flynth Westland Cup had de ploeg van Marten Glotzbach geen moeite het net te vinden. Na een 4-0 tussenstand halverwege werd het 9-0, de hoogste score tot nu toe van de 42e editie. De tegenstander in de tweede kwartfinale komt uit de wedstrijd Westlandia(za)-KMD. Morgenavond staan gastheer Naaldwijk en Lyra tegenover elkaar. Michael Jager werd met vier treffers topscorer. Jordy van Maanen (2), Ruud Zuyderwijk, Barry Bondt en Marnix van der Caaij vonden eveneens het net.

Bron: AD/HC - Hans Bos

Dinsdag 15 april : Excelsior M naar kwartfinale

Excelsior M.-Verburch (zo) 5-1 (5-0)
Scheidsrechter: Chris Merkestein
1-0 Vincent van den Berg
2-0 Vincent van den Berg
3-0 Stan Wevers
4-0 Raoul Gillert
5-0 Niels Redert
5-1 Wesley Vollebegt

Excelsior M. door naar de volgende ronde op dinsdag 27 mei tegen Maasdijk.
 
foto's : Lex Schmidt


Excelsior M. naar kwartfinales

Volgens verwachting plaatste Excelsior Maassluis zich ten koste van de zondagtak van Verburch voor de eerste kwartfinale van de 42e editie van het toernooi om de Flynth Westland Cup. Op De Hoge Bomen had de Topklasser halverwege al een 5-0 marge. Na rust scoorde alleen Verburch en bepaalde Wesley Vollebregt de eindstand op 5-1. Voor de Maassluizers vonden Vincent van den Berg (tweemaal), Sten Wever, Raoul Gillet en aanvoerder Niels Redert het net. In de volgende ronde treft Excelsior op dinsdag 27 mei Maasdijk als volgende tegenstander.

Bron: AD/HC - Hans Bos

Dinsdag 8 april : Maasdijk eerste kwartfinalist

HVC'10-Maasdijk 1-2 (0-1)
Scheidsrechter: Peter den Hartog
0-1 Pawel Uljas
1-1 Jeffrey Nelwan
1-2 Laurens van Rooijen

Maasdijk door naar de volgende ronde op dinsdag 27 mei tegen Excelsior Maassluis.
 


foto's : Lex Schmidt


Maasdijk naar kwartfinales

Door een 1-2 zege op de tweede garnituur van HVC’10 plaatste Maasdijk zich als eerste voor de kwartfinales van het toernooi om de Flynth Westland Cup op dinsdag 27 mei. De tegenstander komt uit het duel tussen Excelsior Maassluis en Verburch. Al in de eerste minuut opende Pawel Uljas de score. Een kwartier voor tijd kwam de gelijkmaker van Jeffrey Nelwan en was de treffer van Martin de Zeeuw beslissend: 1-2. Het duel werd tijdelijk wegens onweer onderbroken.

Bron: AD/HC - Hans Bos

Dinsdag 1 april : Twee treffers Laurens van Rooijen voor MVV'27

MVV'27-Loosduinen 4-2 (1-1)
Scheidsrechter: Steven van Erven
0-1 Vincent Hofman
1-1 Laurens van Rooijen
1-2 Jurgen Kalkman
2-2 Leon van Kersbergen
3-2 Roberto van der Pol
4-2 Laurens van Rooijen

MVV'27 door naar de volgende ronde op donderdag 8 mei tegen VELO.

foto's : Lex Schmidt


MVV’27 laat langs Loosduinen

MVV’27 kwam pas laat los van Loosduinen tijdens het toernooi om de Flynth Westland Cup: 4-2. Halverwege was er nog evenwicht op De Hoge Bomen. Na de 0-1 van Vincent Hofman, die de in de hoofdmacht debuterende Twan Lansbergen passeerde, bracht Lourens van Rooijen de Maaslanders langszij. Na de pauze zorgde Jürgen Kalkman voor een nieuwe voorsprong voor Loosduinen, maar betekende een verzilverde strafschop van Leon van Kersbergen 2-2. Roberto van der Pol was daarna goed voor een 3-2 voorsprong voor MVV’27. Van Rooijen brak met zijn tweede treffer definitief de weerstand: 4-2. MVV’27 speelt op 6 mei tegen verliezend finalist VELO.

Bron: AD/HC - Hans Bos

Dinsdag 25 maart : Naaldwijk gaat ronde verder

Naaldwijk-Quintus 1-0 (1-0)
Scheidsrechter: Peter den Breejen
1-0 Laurens Bouritius

Naaldwijk door naar de volgende ronde op dinsdag 20 mei tegen Lyra.foto's : Lex Schmidt


Bouritius beslissend

Organisator Naaldwijk bleef op De Hoge Bomen nipt met 1-0 overeind tegen Quintus tijdens de derde speelavond van het toernooi om de Flynth Westland Cup. Bij rust stond het al 1-0 door een treffer van Laurens Bouritius. Tegenvallers waren de blessures van Arnoud Katz en Marien Looye. Omdat er al driemaal was gewisseld, speelde Naaldwijk de laatste twintig minuten met tien man uit. In de volgende ronde treffen de witkielen op 20 mei competitiegenoot Lyra.

Bron: AD/HC - Hans Bos

Zondag 23 februari : Den Hoorn met tien man verder

Schipluiden-Den Hoorn 1-3 (0-2)
Scheidsrechter: Stanley van Lith
0-1 Donny van den Bos
0-2 Bas de Joode
1-2 Scot Cloosterman
1-3 Vincent Plichta

Den Hoorn door naar de volgende ronde op dinsdag 13 mei tegen Westlandia (zo)foto's : Lex Schmidt

Dinsdag 18 februari : Honselersdijk heeft aan één helft voldoende

Verburch-Honselersdijk 1-5 (1-5)
Scheidsrechter: Martin Hooijer
0-1 Pawel Rubin
0-2 Ralph Heskes
0-3 Jeroen Vogels
0-4 Ralph Heskes
1-4 Jim van Koppen
1-5 Jim van Koppen (eigen doel)

Honselersdijk door naar de volgende ronde op donderdag 15 mei tegen FC 's-Gravenzande.

Bron: AD/HC - Hans Bos
  Voor de verslagen van eerdere edities kunt u hieronder terrecht:
- verslagen Flynth Westland Cup 2009
- verslagen Flynth Westland Cup 2010
- verslagen Flynth Westland Cup 2011
- verslagen Flynth Westland Cup 2012
- verslagen Flynth Westland Cup 2013

 
| Copyright © Flynth Westland Cup |
<iframe src="http: