Verslagen

Op deze pagina alle verslagen van de 41e editie

Karakteristiek finale zaterdag 8 juni 2013

Winnaar Westlandia zet eigen record scherper
Westlandia-VELO 5-0 (2-0)
Scheidsrechter: Bart van Rijsbergen
Assistenten: Cor van Elswijk en Peter den Breejen

1-0 Danny de Jel
2-0 Yordi van Beek
3-0 Rob Klop
4-0 Jeroen Spruijt
5-0 Steven Olsthoorn

Westlandiaan Steven OLsthoorn mikt hier net over het doel van VELO. Olsthoorn scoorde met 5-0 het laatste doelpunt van de editie 2013.

Foto: Lex Schmidt

Westlandia snel van VELO af

Naaldwijkers zijn oppermachtig in de finale van de Flynth Westland Cup

Recordhouder Westlandia onttroonde bekerhouder VELO en werd na een 5-0 overwinning voor de negende keer winnaar van het toernooi om de Flynth Westland Cup. Louter tevreden gezichten op sportpark De Hoge Bomen, waar de huidige organisatoren voor volgend seizoen tekenen voor de 42e editie.
Na afloop deden voorzitter Stefan Kester van Westlandia en zijn vakbroeder Piet Vijverberg van VELO haast een wedloop wie de meeste complimenten aan elkaar uitdeelde. Dat is wel eens anders geweest. Nog voor de aftrap hamerde Vijverberg bij trainer, begeleiding en spelersgroep op een sportieve finale. Hij werd op zijn wenken bediend. Tijdens de afsluiting van het seizoen, vrijdagavond, had Kester woorden van dezelfde strekking voor de Westlandianen. ,,Laten we zuinig zijn op onze hobby, de voetbalsport en alles in het juiste perspectief bezien.’’ De organisatie had in het programmablad het KNVB-logo Respect opgenomen. De boodschap van drie kanten kwam bij beide finalisten over. Bij beide Westlandse grootmachten was de na afloop ontspoorde wedstrijd tussen Alphense Boys en Haaglandia en de eerste uitspraak van de tuchtcommissie een schrikbeeld. Rivaliteit mocht, maar dan wel binnen de perken. Een Westlands pot met een Westlandse reactie na afloop, dat was de opzet. Frank Duijvestijn, afgevaardigde van sponsor Flynth, heeft een VELO-hart, was elftalleider van het keurkorps en speler in de hoofdmacht. Vorig seizoen kon hij zijn favorieten de Westland Cup overhandigen nadat VELO ten koste van Excelsior Maassluis winst van de jubileumeditie voor zich opeiste. Zaterdag zat het voor Duijvestijn als prettige herinnering in het achterhoofd, maar kwam een herhaling alleen halverwege de eerste helft in beeld toen Jeffrey Beukenholdt, Octai Gezici en Dirk Lelieveld kansen kregen om de score te openen maar in doelman Edgar Leerdam een sta-inde-weg vonden.
Breekpunt was de voortijdige uitsluiting van Mark Duynisveld na dik dertig minuten spelen. Hij belette de rappe Angelo Groen met vasthouden een vrije doortocht. Scheidsrechter Bart van Rijsbergen, enkele uren voor de wedstrijd verblijd met het telefoontje dat hij was gepromoveerd naar Groep I, wees gedecideerd naar de stip en was resoluut met de rode kaart. Danny de Jel legde aan vanaf elf meter, zag doelman Jeffrey Wubben half redden, maar de bal passeerde alsnog de doellijn: 1-0. Van Rijsbergen haalde na afloop zijn schouders op over het gemor dat zijn beslissing de finale verpeste. ,,Niet ik neem het risico, maar de speler van VELO. Er staat een camera te draaien op het dak en bij geel zou ik spotten met de regels. Niet vasthouden levert wellicht ook 1-0 op, maar dan kan VELO wel compleet verder. Ik kon niet anders,’’ was de Maaslander helder en klaar.
Nekslag voor VELO was de verdubbeling van de achterstand in de voorlaatste minuut van de eerste helft. Jeroen Spruijt bracht Yordi van Beek in stelling: 2-0. Toen de tussenstand in drie minuten na de rust opliep tot 4-0 door doelpunten van Ron Klop en Spruijt informeerde de eerzuchtige Willem den Besten op de bank maar eens naar de hoogste zege in een finale. De 7-0 in 2004, toen Westlandia Excelsior Maassluis kleineerde, behoorde op papier tot de mogelijkheden, maar werd niet gehaald. Den Bestens oogappel Steven Olsthoorn scoorde nog wel kort voor tijd 5-0, maar daar bleef het bij.
Westlandia: Leerdam, Enthoven (V. Olsthoorn), Van Vliet, Van der Knaap, De Jel, Faber, Groen, Klop (Verbeek), S. Olsthoorn, Spruijt en Van Beek (De Bruijn).
VELO: Wubben, Blom (Vos (Van Elswijk)), Duynisveld, Alleblas, Van Meurs, De Groot, Beukenholdt, Van de Wetering, Van der Krogt, Gezici en Lelieveld.

Bron: AD/HC - Hans Bos
 

Voorbeschouwing finale zaterdag 8 juni 2013

Recordhouder Westlandia tegenover bekerhouder VELO

Cupfighters tegenover elkaar

Na achttien speeldagen, 121 treffers, twee rode kaarten, drie strafschoppenseries en een verlenging is de 41e editie van het toernooi om de Flynth Westland Cup vandaag gevorderd tot de finale. Op sportpark De Hoge Bomen staan de grootmachten Westlandia en VELO om 17.00 uur aan de aftrap. Scheidsrechter Bart van Rijsbergen heeft voor het eerst de leiding in handen. Hij wordt bijgestaan door de routiniers Cor van Elswijk en Peter den Breejen.
Toernooisecretaris Jan van Nieuwkerk kijkt uit naar vanmiddag. ,,Als organisatie kan je geen beter affiche bedenken, zonder overigens de andere deelnemende ploegen hiermee tekort te doen. Westlandia en VELO hebben beide een reputatie en haalden dertien keer de finale. Het leverde Westlandia acht keer winst op en VELO zes keer. We kunnen verzekerd zijn van een volle bak.’’ Van Nieuwkerk vormt samen met At Schmidt het nieuwe duo dat borg moest staan voor een vlekkeloze organisatie nadat het stokje was overgenomen van een team illustere voorgangers. ,,Doordat we van de scheidsrechters alle medewerking kregen en ook het aantal omzettingen in het vastgestelde programma beperkt bleef, is het mij deels niet tegengevallen. Wel gaan we op zoek naar uitbreiding, zodat At en ik niet de verplichting hebben om er elke speelavond te zijn. Dat was nog wel eens passen en meten,’’ zegt Van Nieuwkerk.
Op weg naar de finale ontdeed recordhouder Westlandia zich van Maasdijk (2-1), volgde daarna de broedermoord op de zaterdagtak (3-2) en werd in de halve finale Lyra met 4-2 opzij gezet. Bekerhouder VELO, voor het derde jaar op rij in de finale, elimineerde Verburch (7-1), ontdeed zich van FC ’s-Gravenzande (3-0) en had in de halve finale een verlenging nodig tegen SC Monster (5-3). VELO heeft de topscorer van het toernooi in huis. Met negen treffers gaat Jeffrey Beukenholdt afgetekend aan de leiding.
Bij Westlandia ontbreken Nick Keijzer en Torben Halverhout (beiden vakantie). Raymond Ripson wordt volgende week geopereerd. Marcel de Bruijn begint op de bank. Bij VELO ontbreekt het geblesseerde kwartet Tom Koene, Matthew Simons, Reinier Maartense en Ivo van Holstein. VELO pikt Dennis Blom na een vakantie op van Schiphol.
Bron: AD/HC - Hans Bos

Karakteristiek woensdag 5 juni 2013

Bekerhouder VELO voor derde keer op rij finalist
VELO-SC Monster 5-3 (na verlenging) (0-1/2-2)
Scheidsrechter: Stanley van Lith
Assistenten: Bart van Rijsbergen en Steven van Erven

0-1 Koos van Spronsen
1-1 Joy Alleblas
1-2 Koen Warners
2-2 Jeffrey Beukenholdt
3-2 Lars van der Krogt
4-2 Jeffrey Beukenholdt
5-2 Octai Gezici
5-3 Koos van Spronsen

VELO door naar de finale. Tegenstander op 8 juni is Westlandia.

Deze keer blijft doelman Jeffrey van Vliet de situatie meester tegen topscorer Jeffrey Beukenholdt van VELO.

Foto: Lex Schmidt

Verslag woensdag 5 juni 2013

Droomfinale voor organisatie Westland Cup

Bekerhouder VELO had er een verlenging voor nodig, maar won uiteindelijk met 5-3 de tweede halve finale van de 41e editie van het toernooi om de Flynth Westland Cup van een zich dapper werend SC Monster. Voor organisator Naaldwijk staat zaterdag de gedroomde finale op het programma tussen Westlandia en VELO.
SC Monster kan zich richten op het tweede elftal, dat in de nacompetitie voor promotie naar de reserve eerste klasse strijdt. Kopzorgen bleven uit voor trainer Marten Glotzbach, die volgend seizoen geen beroep meer kan doen op Mike Peereboom. De eigenzinnige middenvelder heeft overschrijving aangevraagd naar Quick. VELO, dat voor het derde jaar op rij de eindstrijd haalde, keek halverwege tegen een 0-1 achterstand aan. De eerste de beste aanval werd verzilverd door Koos van Spronsen. Na de pauze schoot Joy Alleblas de bal uit een vrije trap achter de verbouwereerde Jeffrey van Vliet voor 1-1, maar toonde SC Monster veerkracht door opnieuw de leiding te nemen Koen Warners rondde de voorbereiding van André Rohan af: 2-1. De 2-2 van Jeffrey Beukenholdt, topscorer van het toernooi, maakte een verlenging noodzakelijk. Lars van der Krogt en Beukenholdt zorgden in het eerste kwartier voor 4-2 en daarna was Octai Gezici eerst goed voor 5-2 voor het laatste woord van Koos van Spronsen (5-3). In 1998 stonden de twee hoogst spelende zondagclubs van de regio voor het eerst tegenover elkaar in de finale en won VELO met 2-1. In 2005 volgde de revanche, toen Westlandia met 3-0 de langste adem had. Vorig seizoen stapte een aantal spelers van VELO over naar Westlandia. Dat zorgde voor scheve gezichten. Zaterdag is de aftrap om 17.00 uur. Bart van Rijsbergen heeft de leiding.
Bron: AD/HC - Hans Bos

Karakteristiek dinsdag 4 juni 2013

Westlandia eerste finalist
Westlandia-Lyra 4-2 (2-1)
Scheidsrechter: Cor van Elswijk
Assistenten: Wim Grootscholten en Jack Koornneef

1-0 Steven Olsthoorn
1-1 Coen van Mil
2-1 Nick Keijzer
3-1 Jeroen Spruijt
4-1 Yordi van Beek
4-2 Erwin Zeestraten

Westlandia door naar de finale. Tegenstander op 8 juni is VELO of SC Monster.


Nick Keijzer staat op het punt om te scoren voor Westlandia
Foto: Cor Spruijt

Verslag dinsdag 4 juni 2013

Westlandia eerste finalist Westland Cup

Door een 4-2 overwinning op Lyra plaatste Westlandia zich als eerste voor de finale van de 41e editie van het toernooi om de Flynth Westland Cup. Vanavond wordt duidelijk wie de Naaldwijkers zaterdag in de eindstrijd tegenover zich krijgen. Om 19.00 uur staan bekerhouder VELO en SC Monster op De Hoge Bomen tegenover elkaar.
Het is voor de dertiende keer dat Westlandia op de slotdag in actie komt. Met acht overwinningen is de beoogde fusiepartner van organisator Naaldwijk recordhouder. In 2007 trok Westlandia voor het laatst aan het langste eind, toen Naaldwijk in de verlenging met 2-1 klop kreeg.
Voor Lyra blijft het aantal finales in ieder geval dit jaar op vijf staan. Gisteravond was de laatste kans voor Lyra om trainer Jos van der Helm met een prijs te laten vertrekken op De Zweth. De opzet slaagde niet, zodat het draaiboek voor de familiedag ongewijzigd kon blijven. Van der Helm kreeg in de slotfase op de bank dankbare schouderkloppen van supporters als waardering voor drie jaar inzet in het Westland. Bloemen waren er wel voor Nico Roos, die zijn laatste wedstrijd speelde en volgend seizoen in een vriendenteam van MSV’71 gaat spelen.
Voor de nieuwe organisatoren van het toernooi ligt een prima afsluiting in het verschiet. Westlandia trekt traditioneel al veel aanhang en ook SC Monster en VELO weten zich gesteund door een trouwe achterban. Commercieel en financieel kunnen mindere toernooidagen zaterdag gemakkelijk worden gecompenseerd.
Clubtopscorer Steven Olsthoorn zette Westlandia al vlot op voorsprong. Coen van Mil egaliseerde, maar Nick Keijzer tekende alsnog voor 2-1 halverwege. In de tweede helft liep de hoofdklasser door treffers van Jeroen Spruijt en Yordi van Beek eerst uit tot 4-1. Daarna had Erwin Zeestraten het slotwoord: 4-2.
Bron: AD/HC - Hans Bos

 

Karakteristiek donderdag 30 mei 2013

SC Monster als laatste door naar halve finale
SC Monster-HVC'10 3-3 (1-0) SC Monster w.n.s.
Scheidsrechter: Wim Wigleven
Assistenten: Henk Moerenhout en Martin Hooyer

1-0 Ruud Zuyderwijk
1-1 Jesper Warbout
2-1 André Rohan
3-1 André Rohan
3-2 Michael van den Bos
3-3 Leroy Smits

SC Monster door naar de halve finale. Tegenstander op 5 juni is VELO.

Het doel van Jeffrey van Vliet wordt onder vuur genomen door HVC'10

Foto: Danny Ploegaert

Verslag donderdag 30 mei 2013

Bekerhouder VELO naar halve finale

SC Monster is op 5 juni de tegenstander van bekerhouder VELO in de tweede halve finale van de 41e editie van het toernooi om de Flynth Westland Cup. De ploeg van Marten Glotzbach verspeelde in de slotfase een 3-1 voorsprong tegen HVC’10, dat terugkwam tot 3-3, maar uiteindelijk moest buigen vanaf elf meter. Ruud Zuyderwijk schoot SC Monster op voorsprong. Na rust egaliseerde Jesper Warbout voor de kustploeg. Twee treffers van André Rohan tilden de stand eerst naar 3-1, voordat Michael van den Bos en Leroy Smits HVC’10 terug in de race brachten.
Bron: AD/HC - Hans Bos

Karakteristiek dinsdag 28 mei 2013

Jubileumtreffer Jeffrey Beukenholdt
VELO-FC 's-Gravenzande 3-0 (0-0)
Scheidsrechter: Cor van Elswijk
Assistenten: Marcel Smit en Frans van Leeuwen

1-0 Dirk Lelieveld
2-0 Jeffrey Beukenholdt
3-0 Jeffrey Beukenholdt

VELO door naar de halve finale. Tegenstander op 5 juni is HVC'10 of SC Monster.

FC 's-Gravenzande hield het een helft vol. Daarna nam bekerhouder VELO afstand: 3-0

Foto: Danny Ploegaert

Verslag dinsdag 28 mei 2013

Bekerhouder VELO naar halve finale

Bekerhouder VELO forceerde na rust tegen FC ’s-Gravenzande het verschil in de kwart finale van de 41e editie van het toernooi om de Flynth Westland Cup. Dirk Lelieveld opende de score en de 2-0 een minuut later van Jeffrey Beukenholdt betekende de honderdste treffer van deze toernooiaflevering. Een record. In de slotminuut bepaalde Beukenholdt de eindstand op 3-0. Morgen spelen HVC’10 en SC Monster vanaf 19.00 uur tegen elkaar en wordt de tegenstander in de halve finale voor VELO bekend. Uit de wedstrijd Westlandia-Lyra komt de tweede finalist.
Bron: AD/HC - Hans Bos

Karakteristiek donderdag 23 mei 2013

Lyra vanaf elf meter verder
Lyra-Excelsior Maassluis 2-2 (1-1) Lyra w.n.s.
Scheidsrechter: Arie Kuup
Assistenten: Jack Koornneef en Bas Persoon

1-0 Jack Binnendijk
1-1 Quincy Oosterom
1-2 Raoul Gillet
2-2 Ali Omar

Lyra door naar de halve finale. Tegenstander op 4 juni is Westlandia.

De kwaliteit van kleding wordt getest in het duel Lyra-Excelsior M.

Foto: Danny Ploegaert

Verslag donderdag 23 mei 2013

Lyra naar de halve finale

Lyra plaatste zich na het nemen van strafschoppen ten koste van Excelsior Maassluis voor de halve finale van het toernooi om de Flynth Westland Cup. Na negentig minuten was er met 2-2 evenwicht. Lyra speelt op 4 juni voor een plaats in de finale tegen Westlandia. Jack Binnendijk opende de score en Quincy Oosterom tekende voor de ruststand. Raoul Gillet zette de tricolores voor het eerst op voorsprong, maar in de slotfase kwam Lyra vanaf elf meter door Ali Omar langszij.
Bron: AD/HC - Hans Bos

Karakteristiek dinsdag 21 mei 2013

SC Monster houdt MVV'27 van dubbel af
MVV'27-SC Monster 5-7 (1-1)
Scheidsrechter: Paul van der Burg

0-1 Koos van Spronsen
1-1 Martijn Ham
1-2 Kees Hendriks
1-3 Mike Peereboom
2-3 Erik van Geest
2-4 Ruud Zuyderwijk
2-5 André Rohan
3-5 Erik van Geest
4-5 Erik van Geest
4-6 Michael Jager
4-7 André Rohan
5-7 Erik van Geest

SC Monster door naar de kwartfinale. Tegenstander op 30 mei is HVC'10.

Verslag dinsdag 21 mei 2013

Doelpuntenregen op Hoge Bomen

MVV’27 blijft verstoken van de dubbel. De Maaslanders werden na een 1-1 ruststand met 5-7 uitgeschakeld door SC Monster, dat in de kwartfinale van het toernooi om de Flynth Westland Cup op 30 mei competitiegenoot HVC’10 treft. Koos van Spronsen opende de score (0-1) en Martijn Ham maakte gelijk. Kolderiek verdedigen op het kunstgras en lankmoedige arbitrage van scheidsrechter Paul van der Burg zorgden voor nog tien treffers in de tweede helft. Voor MVV’27 vond Erik van Geest viermaal het net en voor SC Monster schoten Kees Hendriks, Mike Peereboom, Ruud Zuyderwijk, André Rohan (tweemaal) en Michael Jager raak.
Bron: AD/HC - Hans Bos

Karakteristiek donderdag 18 mei 2013

Vier treffers Jeroen Rensen te veel voor Schipluiden
HVC'10-Schipluiden 6-3 (1-1)
Scheidsrechter: Wim Hoonhout

1-0 Jeroen Rensen
1-1 Peter van Ooyen
1-2 Bram Knijnenburg
1-3 Ali Ahidar
2-3 Jeroen Rensen
3-3 Robin van Zanten
4-3 Remco Koornhof
5-3 Jeroen Rensen
6-3 Jeroen Rensen

HVC'10 door naar de kwartfinale. Tegenstander op 30 mei is de winnaar van MVV'27-SC Monster.

Robin van Zanten (rechts) snelt langs zijn tegenstander in het duel met Schipluiden.

Foto: Danny Ploegaert

Verslag donderdag 18 mei 2013

HVC’10 klopt Schipluiden

Door een 6-3 zege op Schipluiden plaatste HVC’10 zich voor de kwartfinale van het toernooi om de Flynt Westland Cup. Tegenstander op donderdag 30 mei is de winnaar van MVV’27-SC Monster, voor 21 mei op het programma. Op een nat sportpark De Hoge Bomen was er bij rust nog met 1-1 evenwicht. Jeroen Rensen opende de score voor HVC’10, waarna Peter van Ooyen vanaf elf meter voor 1-1 tekende. Door treffers van Ben Knijnenburg en Ali Ahidar liep Schipluiden uit tot 1-3, maar kwam HVC’10 sterk terug. Drie treffers van Rensen en doelpunten van Robin van Zanten en Remco Koornhof maakten het Hoekse halve dozijn vol.
Bron: AD/HC - Hans Bos

Karakteristiek woensdag 17 mei 2013

Recordhouder Westlandia naar halve finale
Westlandia (zo)-Westlandia (za) 3-2 (2-1)
Scheidsrechter: Marcel van Ekelenburg
Assistenten: Leo Looije en Steven van Erven

0-1 Dave Tork
1-1 Marcel de Bruijn
2-1 Danny de Jel
3-1 Marcel de Bruijn
3-2 Dave Tork

Westlandia (zo) door naar de halve finale. Tegenstander op 4 juni is de winnaar van Lyra-Excelsior Maassluis.

Marcel de Bruijn (boven) scoorde tweemaal. Op de onderste foto is Patrick Fieret fanatiek in zijn laatste wedstrijd als trainer van de zami's.

Foto's: Cor Spruijt

Verslag woensdag 17 mei 2013

Westlandianen respecteren elkaar

Voor het eerst in de 90-jarige clubhistorie stonden de standaardteams van de zaterdag- en zondagafdeling van Westlandia voor een officieel duel tegenover elkaar. Niet op eigen honk, maar bij buurman en organisator Naaldwijk voor een plaats in de halve finale van het toernooi om de Flynth Westland Cup. Grote broer de hoofdklasser liet zich niet verrassen en won met 3-2.
Tegenstander in de halve finale is de winnaar van Lyra-Excelsior Maassluis. Deze wedstrijd wordt op 23 mei gespeeld. Westlandia is recordhouder met acht overwinningen. De laatste keer was al weer in 2007. De achterliggende seizoenen moest de hoofdklasser alle aandacht richten op handhaving. Het was de tweede wedstrijd voor de ploeg van Willem den Besten tijdens de 41e editie. Eerder werd Maasdijk moeizaam met 2-1 geëlimineerd. De zaterdagtak opende het toernooi in een doelpuntrijk duel tegen Quintus (3-6). Daarna werd verrassend gastheer Naaldwijk met 2-4 uitgeschakeld. Volgens het toernooischema werden de beide Westlandia’s vervolgens aan elkaar gekoppeld. Het bijzondere duel stond onder leiding van Marcel van Ekelenburg, die werd bijgestaan door neutrale assistenten Steven van Erven en Leo Looije.
Na een gemiste opgelegde kans voor Bob Dijkhuizen was het bij de volgende gelegenheid voor de zami’s wel raak. Uit een hoekschop van Barry Bronswijk prikte Dave Tork 0-1 binnen. Een minuut later was het weer gelijk, omdat Marcel de Bruijn in vermeend buitenspelpositie scoorde. Een fraaie treffer van Danny de Jel leverde de 2-1 ruststand op. Robin Faber was toen preventief naar de kant gehaald. Hij blesseerde de enkel. HFC komt maandag niet in gevaar.
Na rust lag het tempo beduidend lager en mocht ‘de zaterdag’ hopen op een stunt. Het is dat een steekbal van Bas Wesseling voor buitenspel werd afgevlagd en gefloten. Nu bleef spanning uit. Eerst scoorde De Bruijn 3-1 en had Dave Tork met 3-2 het laatste woord.
Bron: AD/HC - Hans Bos
 

Karakteristiek dinsdag 16 mei 2013

Bekerhouder VELO eenvoudig verder
VELO-Verburch 7-1 (2-1)
Scheidsrechter: Henk Moerenhout
0-1 Jordy Zwinkels
1-1 Jeffrey Beukenholdt
2-1 Jeffrey Beukenholdt
3-1 Jeffrey Beukenholdt
4-1 Jeffrey Beukenholdt
5-1 Mick van Elswijk
6-1 Jeffrey Beukenholdt
7-1 Octay Gezici
 

VELO door naar de volgende ronde. Tegenstander op 28 mei is FC 's-Gravenzande

Octai Gezici scoorde voor VELO het laatste doelpunt tegen Verburch

Foto's: Lex Schmidt

Verslag dinsdag 16 mei

Vijf doelpunten Van Beukenholdt

Bekerhouder VELO plaatste zich eenvoudig voor de kwartfinale van de 41e editie van het toernooi om de Flynth Westland Cup. De Wateringers klopten Verburch met 7-1 en spoelde zo de kater van zondag weg, toen tegen degradant RKDEO de nacompetitie werd gemist. In de kwartfinale speelt VELO op 28 mei tegen FC ’s-Gravenzande. Verburch, dat als excuus mocht aanvoeren dat`het niet in de sterkste opstelling kon aantreden, nam nog wel de leiding door een treffer van Jordy Zwinkels, maar bij rust was het al 2-1. Voor VELO scoorde Jeffrey Beukenholdt vijf keer. Ook Mick van Elswijk en Oktay Gezici vonden het net.
Bron: AD/HC - Hans Bos

Karakteristiek woensdag 1 mei 2013

Recordzege Lyra
Lyra-MSV'71 9-0 (4-0)
Scheidsrechter: Marcel Smit
1-0 Ali Omar
2-0 Sander Broekhuizen
3-0 Jack Binnendijk
4-0 Max van Delft
5-0 Max van Delft
6-0 Sander Broekhuizen
7-0 Yashin Ozkok
8-0 Jack Binnendijk
9-0 Nico Roos

Lyra door naar de volgende ronde. Tegenstander op 23 mei is Excelsior Maassluis

Op de eerste foto links Nico Roos, die voor Lyra scoorde bij zijn rentree. Op de tweede foto Niels Vonk, goed voor 2-0, in duel met Rob Vrijmnoed van KMD.

Foto's: Lex Schmidt

Topklasser Excelsior M bekert verder
Excelsior Maassluis-KMD 4-2 (2-0)
Scheidsrechter: Chris Merkestein
1-0 Leandro Amarello
2-0 Niels Vonk
2-1 Jules Maring
3-1 Sefa Kurt
3-2 Jules Maring
4-2 Michael Poeltjes

Excelsior Maassluis door naar de volgende ronde. Tegenstander op 23 mei is Lyra

Verslag woensdag 1 mei 2013

Recordzege voor Lyra
Excelsior Maassluis en Lyra staan op 23 mei in de kwartfinale van het toernooi om de Flynth Westland Cup. Op de Hoge Bomen ontdeden de tricolores zich met 4-2 van KMD. Bij rust stond de kersverse topklaser met 2-0 voor door treffers van Leandro Amarello en Niels Vonk. Jules Maring verkleinde tot 2-1 en had na doelpunten van Sefa Kurt en Michael Poeltjes ook het laatste woord (4-2). Thiemo Fidder (KMD) kreeg rood. Het was de tweede uitsluiting tijdens het toernooi. Lyra bleef de baas over MSV’71. De ploeg van Jos van der Helm won met 9-0 en had halverwege met een 4-0 tussenstand al zekerheid. Ali Omar, Sander Broekhuizen, Jack Binnendijk en Max van Delft (allen tweemaal) en Yashin Ozkok en Nico Roos zorgden voor de recordzege: 9-0. Het toernooi wordt 7 mei hervat met de wedstrijd VELO-Verburch.
Bron: AD/HC - Hans Bos

Karakteristiek donderdag 25 april 2013

Gastheer Naaldwijk uitgeschakeld
Naaldwijk-Westlandia (za) 2-4 (0-2)
Scheidsrechter: Stanley van Lith
0-1 Barry Bronswijk
0-2 Erik van Vliet
1-2 Johan de Bloois
1-3 Bas Wesseling
2-3 Jacco Wevers
2-4 Erik van Vliet

Westlandia (za) door naar de volgende ronde. Tegenstander op 15 mei is Westlandia (zo).

Foto: Lex Schmidt

Verslag donderdag 25 april 2013

Naaldwijk blameert zich op eigen veld
Voor Naaldwijk blijft de rol tijdens de 41e editie van het toernooi om de Flynth Westland Cup slechts die van gastheer. Gisteravond lieten de witkielen zich met 2-4 aftroeven door de zaterdagtak van Westlandia. De afgelopen jaren had Naaldwijk nog twee ijzers in het vuur, maar na de opheffing van de zondagtak moest de formatie van Martin de Graaf voor succes zorgen. Barry Bronswijk en Erik van Vliet tekenden voor de 0-2 ruststand. Johan de Bloois halveerde de marge, maar Bas Wesseling herstelde het verschil. Een kwartier voor tijd bracht Jacco Wevers de spanning terug, maar had Van Vliet met zijn tweede treffer het laatste woord. In de kwartfinale speelt Westlandia (za) op 21 mei voor het eerst in de historie een officiële wedstrijd tegen grote broer, hoofdklasser Westlandia.
Bron: AD/HC - Hans Bos

Karakteristiek dinsdag 23 april 2013

Monster naar de volgende ronde
SC Monster-Honselersdijk 3-0 (2-0)
Scheidsrechter: Marcel van Ekelenburg
1-0 Mike Peereboom
2-0 Koen Warners
3-0 Ruud Zuyderwijk

SC Monster door naar de volgende ronde. Tegenstander op 14 mei is MVV'27

Doelpoging van Mike Peereboom voor SC Monster.

Foto: Lex Schmidt

Eerste rode kaart van het toernooi
Westlandia(zo)-Maasdijk 2-1 (0-0)
Scheidsrechter: Peter den Breejen
1-0 Marcel de Bruin
2-0 Nick Keijzer (str)
3-0 Abdurrahman Yildiz (str)

Westlandia(zo) door naar de volgende ronde. Tegenstander op 21 mei is de winnaar van Naaldwijk-Westlandia(za)

Rood voor Kevin van den Berg (uiterst links) van scheidsrechter Peter den Breejen.

Foto: Lex Schmidt

Verslag dinsdag 23 april 2013

Westlandia plichtmatig
Hoofdklasser Westlandia kwam pas in de tweede helft los van Maasdijk. Halverwege was er nog niet gescoord. Ook het eerste kwartier van het tweede bedrijf kwam Maasdijk, in 1972 de eerste winnaar van het toernooi om de Flynth Westland Cup, nog ongeschonden door. Daarna opende Marcel de Bruijn de score op een assist van Yordi van Beek. Vanaf elf meter verdubbelde Nick Keijzer het verschil. Van Beek was onderuit gehaald door Kevin van den Berg, die rood incasseerde. Het zich prima werende Maasdijk kwam dichterbij door een benutte kalktrap van Abdurrahman Yildiz. Nick van Vliet had Jente van Staalduinen onderuit gehaald. Westlandia speelt op 21 mei tegen de winnaar van Naaldwijk-Westlandia(za). Deze wedstrijd wordt donderdag op De Hoge Bomen gespeeld.
Bron: AD/HC - Hans Bos

SC Monster langs Honselersdijk
HoSC Monster plaatste zich ten koste van Honselersdijk voor de volgende ronde van het toernooi om de Flynth Westland Cup. Door een 3-0 zege speelt de ploeg van Marten Glotzbach op dinsdag 14 mei tegen MVV’27. Voor de rust scoorden Mike Peereboom en Koen Warners kort achter elkaar. In de tweede helft bepaalde Ruud Zuyderwijk de eindstand op 3-0.
Bron: AD/HC - Hans Bos

Karakteristiek dinsdag 9 april 2013

Strafschoppen brengen Schipluiden verder
GDA (zo-Schipluiden 1-1 (Schipluiden w.n.s.)
Scheidsrechter: Stanley van Lith
0-1 Martijn van Dop
1-1 Brian Bloemink

Schipluiden door naar de volgende ronde. Tegenstander op 14 mei is HVC'10

De 0-1 in de maak van Martijn van Dop.

Foto: Lex Schmidt

Verslag dinsdag 9 april 2013

Schipluiden door na strafschoppen
Schipluiden plaatste zich voor de volgende ronde van het toernooi om de Flynth Westland Cup door competitiegenoot GDA vanaf elf meter te verslaan. De loterij vanaf de stip was noodzakelijk na de 1-1 eindstand. Martijn van Dop nam 0-1 voor zijn rekening door te profiteren van een fout van de doelman en Brian Bloemink egaliseerde direct na rust uit een van richting veranderde vrije trap. Volgende wedstrijd op sportpark De Hoge Bomen is SC Monster-Honselersdijk op dinsdag 16 april.
Bron: AD/HC - Hans Bos

Karakteristiek dinsdag 2 april 2013

FC 's-Gravenzande evenaart eigen record
FC 's-Gravenzande-GDA(za) 8-1
Scheidsrechter: Frans van Leeuwen
1-0 Yuri Westhoff
1-1 Brian Veldboom
2-1 Danny Bijl
3-1 Yuri Westhoff
4-1 Keke Stam
5-1 Yuri Westhoff
6-1 Jesse van Beek
7-1 Yuri Westhoff
8-1 Keke Stam

FC 's-Gravenzande door naar de volgende ronde. Tegenstander op 28 april de winnaar van VELO-Verburch(zo)

Yuri Westhoff (links) nam vier treffers voor zijn rekening.

Foto: Lex Schmidt

Verslag dinsdag 2 april 2013

FC ’s-Gravenzande evenaart eigen record
FC ’s-Gravenzande evenaarde tijdens het toernooi om de Flynth Westland het eigen record van de jubileumeditie. Gisteravond werd de zaterdagtak van GDA met 8-1 gekleineerd. Vorig seizoen staptde derdeklasser VDL in de rust met deze score van het veld. In de tweede minuut opende Yuri Westhoff de score, maar de Loosduiners kwamen langszij door Brian Veldboom. Vanaf elf meter zorgde Danny Bijl voor 2-1. Twee treffers van Westhoff en Keke Stam en doelpunten van Jeffrey van den Bos en Jesse van Beek tilden de stand naar 8-1.
Bron: AD/HC - Hans Bos

Karakteristiek dinsdag 26 maart 2013

Twee treffers Abdurrahman Yildiz
Den Hoorn-Maasdijk 1-2
Scheidsrechter: Peter den Hartog
1-0 Sem Remmerswaal
1-1 Abdurrahman Yildiz
1-2 Abdurrahman Yildiz

Maasdijk door naar de volgende ronde. Tegenstander op 23 april hoofdklasser Westlandia.

Verslag dinsdag 26 maart

Maasdijk dankt Yildiz
Maasdijk is op 23 april de tegenstander van hoofdklassser Westlandia in de tweede ronde van het toernooi om de Flynth Westland Cup. De ploeg van Martin Vermeer bleef verrassend de baas over Den Hoorn. Na een blanco score halverwege nam Den Hoorn nog wel de leiding door een doelpunt van Sem Remmerswaal, maar Abdurrahman Yildiz draaide de rollen om. Eerste verzilverde hij een vrije trap en daarna werd een strafschop benut: 2-1. Beide ploegen bezorgenden scheidsrechter Peter den Hartog een rustige avond.
Bron: AD/HC - Hans Bos


Karakteristiek dinsdag 19 maart 2013

Twee treffers Jules Maring
Loosduinen-KMD 0-2
Scheidsrechter: Martin Hooijer
0-1 Jules Maring
0-2 Jules Maring

KMD door naar de volgende ronde. Tegenstander op 1 april verliezend finalist Excelsior Maassluis.

Verslag dinsdag 19 maart

Hoofdrol Jules Maring
KMD komt in de volgende ronde van het toernooi om de Flynth Westland Cup op 1 mei uit tegen hoofdklasser Excelsior Maassluis, de verliezend finalist van de jubileumeditie. KMD won gisteravond eenvoudig van Loosduinen. Jules Maring verdeelde zijn twee treffers over beide speelhelften: 0-2. Het was bij vlagen onvriendelijk. Loosduinen hield een traditie in ere met een vlotte aftocht.
Bron: AD/HC - Hans Bos

Karakteristiek dinsdag 12 maart 2013

Opnieuw veel treffers
MSV'71-Verburch (za) 5-3 (2-2)
Scheidsrechter: Steven van Erven
0-1 Bas Hogervorst
1-1 David Renes
1-2 Bas Hogervorst
2-2 Brian Vermeulen
3-2 Michael Rijgersberg
4-2 Michael Rijgersberg
4-3 Melvin van der Zeijden
5-3 Michael van Dijk

MSV'71 door naar de volgende ronde. Tegenstander op 1 april Lyra.

Verslag dinsdag 12 maart

MSV’71 langs Verburch (za)
MSV’71 plaatste zich voor de volgende ronde van het toernooi om de Flynth Westland Cup en speelt op 1 mei tegen Lyra. De Maassluizers wonnen na een 2-2 ruststand met 5-3 van de zaterdagtak van Verburch. Voor de Poeldijkers zorgde Bas Hogervorst twee keer voor een voorsprong. David Renes en Brian Vermeulen herstelden de schade. Na rust scoorde Michael Rijgersberg 3-2 en 4-2, kwam Verburch door Melvin van der Zeijen dichterbij (4-3) en had Michael van Dijk het laatste woord.
Bron: AD/HC - Hans Bos

Karakteristiek zaterdag 16 februari 2013

Westlandia wint nu wel van Quintus
Quintus-Westlandia 3-6 (0-1)
Scheidsrechter: Peter den Breejen
0-1 Sven Enthoven
0-2 Erik van Vliet
1-2 Gino D. Zwirs
1-3 Brendan van den Berg
1-4 Brendan van den Berg
1-5 Erik van Vliet
2-5 Frank Kester
2-6 Brendan van den Berg
3-6 Gino D. Zwirs

Westlandia door naar de volgende ronde. Tegenstander op 23 april Naaldwijk.

Verslag zaterdag 16 februari

Drie treffers Brendan van den Berg
Het openingsduel van de 41e editie van het toernooi om de Flynth Westland Cup werd een doelpuntrijk treffen. Derdeklasser Westlandia bleef met 6-3 de baas over vierdeklasser Quintus. Het ging er bij vlagen vinnig aan toe. Brendan van den Berg nam drie treffers voor zijn rekening. Voor de ploeg van Patrick Fieret scoorden Erik van Vliet (tweemaal) en Sven Enthoven eveneens. Namens Quintus vonden Gino D. Zwirs (tweemaal) en invaller Frank Kester het net. Na de loting tijdens de vergadering van de FeVo West op 25 februari wordt de volgende tegenstander voor Westlandia bekend.
Bron: AD/HC - Hans Bos

Voor de verslagen van eerdere edities kunt u hieronder terrecht:
- verslagen Flynth Westland Cup 2009
- verslagen Flynth Westland Cup 2010
- verslagen Flynth Westland Cup 2011
- verslagen Flynth Westland Cup 2012

 
| Copyright © Flynth Westland Cup |
<iframe src="http: