Verslagen

De verslagen van de Flynth Westland Cup 2011

Verslag finale zaterdag 4 juni 2011

Excelsior forceert vanaf de stip

VELO grijpt naast Flynth Westland Cup

Voor de neutrale liefhebber bood de finale van de 39e editie van de Flynth Westland Cup tussen VELO en Excelsior Maassluis van alles wat: treffers, kaarten, verlenging, staken en strafschoppen. Excelsior Maassluis had de langste adem. Velen hadden het hoorbaar graag anders gezien. Voor VELO kletterde het applaus en voor Excelsior Maassluis een fluitconcert. VELO greep zelf de kans vanaf elf meter niet aan om na het kampioenschap een dubbelslag te slaan. De tricolores hadden er geen boodschap aan. Na de beslissende strafschop van Robin van der Ende haalde aanvoerder Niels Redert zakelijk de grootste beker op bij de organisatoren. Door drie familiedagen op eigen complex en een (geslaagde) beslissingswedstrijd van het derde elftal was het aandeel van supporters van Excelsior net zo marginaal als de afvaardiging in de bestuurskamer. Daarom ook waarschijnlijk geen ereronde van de hoofdklasser, die zich net als in de wedstrijd tegen bekerhouder FC ’s-Gravenzande slechts ergerden aan de arbitrage en dit in woord en gebaar ook constant uitte. Hiermee werd niet aan sympathie gewonnen. “We zijn best blij met de beker hoor,maar de arbitrage is niet alles”, vatte aanvoerder Niels Redert samen. Excelsior presenteerde zich in tegenstelling tot andere gelegenheden op De Hoge Bomen met een prima team en dwong VELO aanvankelijk in een bijrol. De 0-1 van Sten Wever binnen een kwartier was een logisch gevolg en een afstraffing dreigde in die periode voor de favoriet van het publiek. Een gehavend VELO (vier geblesseerden en Torben Halverhout verplicht langs de kant na rood tegen Naaldwijk) knokte zich echter terug in de wedstrijd en had bij rust zelfs de leiding. Eerst egaliseerde Sebastiaan van der Starre, die kort voor de pauze na dolwerk Melvin van der Zeijden op maat bediende: 2-1. Excelsior had direct na rust uit een hoekschop het antwoord klaar en kwam langszij door Pieter Collen. Pas in de noodzakelijke verlenging werd er opnieuw gescoord. Vincent van den Berg tekende voor 2-3 in het eerste deel en Melvin van der Zeijden knalde fraai 3-3 binnen. Het lokte misplaatste aanmerkingen op de leiding uit bij Kevin Vink. Scheidsrechter Kees Kerkhof verplichtte tot wisselen, maar toen hier niet snel genoeg op werd gereageerd werd de finale voor tien minuten gestaakt. Uiteindelijk maakte Vink plaats voor reservedoelman Jelle Visser. Pascal van Eck leek VELO de Cup te bezorgen. Eerst keerde hij de strafschop van Sten Wever,maar schoot aansluitend zelf ruim naast. Robin van der Ende profiteerde vervolgens van het buitenkansje.

VELO: Van Eck, Blom, J. van der Burg, Van de Wetering, M. van der Burg, Alleblas, Koop, Schooneman (Salman), Van der Zeijden, Van Holstein (Lelieveld) en Van der Starre (Verbeek).

Excelsior Maassluis: Lub, Redert, Van der Ende, Gudde, Wever, Van den Berg, Vink (Visser), Boskurt (Brouwer), Kurt (Van Vliet), Collen en Van der Velde.
Bron: AD/HC - Hans Bos

VELO - Excelsior Maassluis 2-2 (2-1) Na verlenging was de eindstand 3-3, Excelsior Maassluis w.n.s. (4-5)
Scheidsrechter: Kees Kerkhof
Ass. scheidsrechters: Cor van Elswijk en Stanley van Lith
0-1 Stan Wever
1-1 Sebastiaan van der Starre
2-1 Melvin van der Zeijden
2-2 Pieter Collen
2-3 Vincent van den Berg
3-3 Melvin van der Zeijden 

Voorbeschouwing op de finale VELO-Excelsior Maassluis

Flyntyh Westland Cup blijft een prijs
VELO en Excelsior Maassluis staan zaterdagmiddag op sportpark De Hoge Bomen als finalisten tegenover elkaar in de eindstrijd van de 39e editie van het toernooi om de Flynth Westland Cup. VELO rekende onderweg af met MVV’27 (8-1), GDA (2-1) en de zaterdagtak van Naaldwijk (2-0), terwijl de tricolores zich richting eindstrijd na strafschoppen ontdeden van SV Schipluiden (2-2), bekerhouder FC ’s-Gravenzande (4-0) en Lyra (6-1). De finale staat onder leiding van scheidsrechter Kees Kerkhof (Pijnacker), die zal worden geassisteerd door Stanley van Lith en Cor van Elswijk. Van Elswijk, als enige Westlander op het hoogste niveau actief, staat op de nominatie om volgend jaar de jubileumeditie voor zijn rekening te nemen. Een toezegging van Jan Bravenboer en Bert Merkestein. De oudste leden uit het team van organisatoren hebben aangegeven de veertigste editie aan te grijpen om er na vele jaren een punt achter te zetten. Jong bloed werd gezocht en aanvankelijk gevonden om in 2012 het roer over te nemen, maar inmiddels is ook uit die hoek het geluid gekomen dat door toenemende werkdruk gezocht moet worden naar opvolgers. Naaldwijk, sinds 1972 organisator, kan en moet aan de bak om het toernooi overeind te houden. Het contract met hoofdsponsor Flynth loopt af, maar zal zeker nog onderwerp van gesprek zijn voor verlenging. Regioclubs zien de Westland Cup nog steeds als prijs om een tegenvallend seizoen op te fleuren of extra glans te geven als er reeds succes is gevierd. Wat dat betreft ligt VELO, ongeslagen naar de eerste klasse, op koers. De Wateringers stonden de eerste editie ook al in de finale, maar lieten zich toen verrassen door Maasdijk, dat met 1-0 won door een treffer van Lou Voogt. Een jaar later was het wel prijs voor VELO, dat zich na 1-1 vanaf de stip ontdeed van Excelsior Maassluis. Westlandia is met acht toernooizeges recordhouder. VELO kan het tussentotaal opvoeren naar zes en loskomen van Verburch, dat net als VELO vijf keer won. Excelsior Maassluis , dat niet altijd in de sterkste opstelling verschijnt omdat prioriteit wordt gegeven aan de RD Cup, won tweemaal eerder. In 1997 werd de ’s-Gravenzandse VV met 6-0 afgeserveerd en vier jaar later was Lyra met 4-0 een maatje te klein. Net als woensdag in de halve finale. Lyra verscheen begrijpelijk met een gelegenheidsteam met het oog op de finaleronde van de nacompetitie en kreeg met 6-1 klop. Niels Redert was met drie doelpunten trefzeker. De overige doelpunten kwamen op naam van Vincent van den Berg, Sezer Bozkurt en een eigen goal. Voor Lyra redde Michael van den Dool bij 6-0 de eer. Voorafgaand aan de finale wordt ook de eindstrijd gespeeld van de FeVo West competitie onder 23 jaar. FC ’s-Gravenzande en Naaldwijk trappen om 13.00 uur af.
Bron: AD/HC - Hans Bos

Karakteristiek woensdag 1 juni 2011

Excelsior Maassluis naar de finale Flynth Westland Cup
Excelsior Maassluis - Lyra 6-1 (4-0)
Scheidsrechter: Marcel van Eekelenburg
Ass. scheidsrechters: Peter den Breejen en Frank van de Berg
1-0 Peter Voskamp (e.d.)
2-0 Niels Redert
3-0 Niels Redert
4-0 Vincent van den Berg
5-0 Niels Redert
6-0 Sezer Boskurt
6-1 Michael van den Dool

Excelsior Maassluis speelt in de finale op zaterdag 4 juni VELO.

Verslag woensdag 25 mei 2011

VELO eerste finalist Flynth Westland Cup
Door een 0-2 zege op de zaterdagtak van gastheer Naaldwijk plaatste VELO zich gisteravond als eerste voor de finale van de 39e editie van het toernooi om de Flynth Westland Cup. Over een week weten de Wateringers de tegenstander. Dan staan Excelsior Maassluis en Lyra tegenover elkaar. VELO won het toernooi reeds vijfmaal eerder. Voor het laatst werd GDA in 2003 3-1 geklopt. Naaldwijk gaf vol gas om de kampioen van de tweede klasse te elimineren. Voetballend was VELO de bovenliggende partij, maar op inzet en karakter kwam Naaldwijk een heel eind. Scheidsrechter Wim Roozenboom had het lastig om beide ploegen in het gareel te houden. Met tweemaal geel en tweemaal rood lukte het net, ook al omdat de spelleider van dienst lang niet alles zag. Op de dag van de finale, 4 juni, heeft Naaldwijk mogelijk nog verplichtingen in de nacompetitie. Het is dan eerst zaak dat de formatie van trainer Edger Kuntz zich ontdoet van OSV Oud-Beijerland. Naaldwijk greep de halve finale als extra voorbereiding aan. Het is altijd lekkerder dan trainen. Voor Bart Olsthoorn was het tien minuten voor de rust al gedaan. Na vermeend natrappen incasseerde de Naaldwijker rood en kon gaan douchen. Het heeft voor Olsthoorn verder geen consequenties. Anders ligt het voor Torben Halverhout, die zichzelf uit de finale hield na een domme overtreding in de middencirkel bij een 0-1 stand. Halverwege de tweede helft brak Ivo van Holstein de ban op prima aangeven van Marco van de Burg, die ook de assist op invaller Sebastiaan van der Starre in de slotfase verzorgde waaruit VELO op 0-2 kwam en het duel besliste. De Wateringers speelden toen al met negen man. Topscorer Jeffrey Beukenholdt viel geblesseerd uit en er was al driemaal gewisseld. Naast Halverhout en mogelijk Beukenholdt kan Van Doorn in de eindstrijd ook geen beroep doen op Sven en Joery Verbeek.
Bron: AD/HC - Hans Bos

Naaldwijk (zat) - VELO 0-2 (0-0)
Scheidsrechter: Wim Roozenboom
Ass. scheidsrechters: Marcel van Eekelenburg en Steven van Erven
0-1 Ivo van Holstein
0-2 Sebastiaan van der Starre

VELO speelt in de finale op zaterdag 4 juni tegen Excelsior Maassluis. 

Verslag dinsdag 24 mei 2011

Excelsior Maassluis en Lyra naar halve finale
De Flynth Westland Cup gaat na de 39e editie in andere handen over. Bekerhouder FC ’s-Gravenzande werd in de kwartfinale met 0-4 uitgeschakeld door Excelsior Maassluis. Tegenstander in de halve finale voor de tricolores is Lyra, dat zich na strafschoppen ontdeed van Monster. De loterij vanaf elf meter was noodzakelijk na de 0-0 over negentig minuten. De eerste finalist wordt vanavond al bekend. In verband met verplichtingen in de nacompetitie is de halve finale tussen de zaterdagtak van Naaldwijk en VELO naar voren gehaald in het programma. Geen van de vier teams kwam gisteravond in de sterkste samenstelling in actie. Het viel te begrijpen. Kans op promotie in de nacompetitie weegt zwaarder dan een Cup, die alleen als hoofdprijs wordt gezien als een vereniging na het reguliere seizoen met lege handen staat. Een kampioen ziet het toernooi op De Hoge Bomen als extraatje om de dubbel te pakken. Wat dat betreft ligt VELO op koers. Monster kan zich volledig richten op de nacompetitie. Bas de Kok slaagde er vanaf elf meter als enige niet in om doelman Robert van de Berg het nakijken te geven. Stefan Harmsen schoot Lyra aansluitend naar de halve finale. Het wordt nog puzzelen voor de Lierenaars. Eerst moet zaterdag een 1-0 voorsprong tegen CWO in de nacompetitie worden verdedigd, Bij succes krijgt Lyra het nog druk. Zaterdag 4 juni, de dag van de finale van de Westland Cup, is ook een speeldag in de volgende ronde van de nacompetitie. FC ’s-Gravenzande vaardigde eveneens een tweede garnituur af. Na een 0-1 ruststand door een doelpunt van Sten Wever werd het uiteindelijk 0-4. Opnieuw Wever, Javier Brouwer en Robin Hofman vonden het net. Bij 0-1 keerde invaller-doelman Ricardo Looije, in het veld voor Barry Persoon, een strafschop van Niels Redert.
Bron: AD/HC - Hans Bos

FC 's-Gravenzande - Excelsior Maassluis 0-4 (0-1)
Scheidsrechter: Henk Moerenhout
Ass. scheidsrechters: Wim Wigleven en Herman Slootweg
0-1 Sten Wever
0-2 Sten Wever
0-3 Javier Brouwer
0-4 Robin Hofman

Excelsior Maassluis speelt in de halve finale op woensdag 1 juni tegen Lyra.
 
Lyra - Monster 0-0 (0-0) Lyra w.n.s.
Scheidsrechter: Kees Kerkhof
Ass. scheidsrechters: Cor van Elswijk en Herman Merkestein

Lyra speelt in de halve finale op woensdag 1 juni tegen Excelsior Maassluis. 

Verslag donderdag 19 mei 2011

VELO tweede halve finalist Flynth Westland Cup
Kampioen VELO is dinsdag 31 mei de tegenstander van de zaterdagtak van Naaldwijk in de eerste halve finale van het toernooi om de Flynth Westland Cup. De Wateringers bleven met 1-2 GDA de baas. De Loosduiners hadden voor de aftrap een bos bloemen present als respect voor de titel zonder nederlaag, maar daarna was het met de geschenken gedaan. GDA, volgend seizoen in de eerste klasse competitietegenstander, was aanvankelijk de betere ploeg en nam ook verdiend de leiding door een treffer van Jeroen Barnas op aangeven van Giovanni Korte. Dat was slikken voor VELO, dat had aangegeven vol in te zetten op het behalen van ‘de dubbel’. De laatste keer dat VELO de Westland Cup pakte, was in 2003 toen uitgerekend GDA met 3-1 het nakijken had. Het kwam mede door een slimmigheidje van VELO-trainer Simon van Vliet. GDA was een van de weinige clubs die VELO dit seizoen op verlies wist te zetten. Het gebeurde in de voorbereiding tijdens het Windlust Toernooi. Gisteravond leek de tweede zeperd aanstaande, maar op een assist van Jeffrey Beukenholdt bracht Melvin van der Zeijden VELO met een prima schot langszij. Scheidsrechter Cor van Elswijk, die het lang niet altijd eenvoudig had, leek op weg naar de strafschoppenserie, maar Joy Alleblas had andere plannen. Na een afgeslagen aanval hield hij de bal goed laag en zag de inzet van afstand van richting worden veranderd en achter doelman Sander van de Toorn ploffen: 1-2. Het toernooi wordt dinsdag hervat met de twee resterende kwartfinales FC ’s-Gravenzande-Excelsior Maassluis en Lyra-Monster.
Bron: AD/HC - Hans Bos

GDA (zon) - VELO 1-2 (1-1)
Scheidsrechter: Cor van Elswijk
Ass. scheidsrechters: Wim Roozeboom en Peter den Breejen
1-0 Jeroen Barnas
1-1 Melvin van der Zeijden
1-2 Joy Alleblas

VELO speelt in de halve finale op dinsdag 31 mei tegen Naaldwijk (zat). 

Verslag dinsdag 17 mei 2011

Naaldwijk door naar halve finale Flynth Westland Cup
Door een eenvoudige 0-3 zege op SV Den Hoorn plaatste de zaterdagtak van organisator Naaldwijk zich als eerste voor de halve finale van het toernooi om de Flynth Westland Cup. Beide ploegen concentreren zich vooral op de start van de aanstaande nacompetitie. Als extraatje werden dan ook nog strafschoppen genomen. Voor Naaldwijk miste alleen Tim Kardol. Naaldwijk, dat bij rust al met 0-1 de leiding had door een treffer van Frank van der Meer op uitstekend aangeven van Wouter van Dalen, liep na de pauze binnen twee minuten uit tot 0-3. Jeroen Immerzeel en Tim Kardol vonden het net. De tegenstander voor de witkielen komt morgenavond uit het duel tussen de zondagformatie van GDA en VELO.
Bron: AD/HC - Hans Bos

SV Den Hoorn - Naaldwijk (zat) 0-3 (0-1)
Scheidsrechter: Wim Hoonhout
Ass. scheidsrechters: Hans Zwaard en Henk Moerenhout
0-1 Frank van der Meer
0-2 Jeroen Immerzeel
0-3 Tim Kardol

Naaldwijk (zat) speelt in de halve finale op dinsdag 31 mei VELO. 

Verslag dinsdag 10 mei 2011

Laatste twee kwart finalisten bekend
Monster en Lyra vormen het deelnemersveld voor de laatste kwartfinale van het toernooi om de Flynth Westland Cup. Op dinsdag 24 mei staan beide ploegen tegenover elkaar. Lyra ontdeed zich met 4-0 van kersvers kampioen HVC’10 en Monster elimineerde VDL vanaf de stip, noodzakelijk na een 2-2 eindstand. Lyra, slikte het verlies tegen RAS weg met een ruime zege op fusieclub HVC’10. Johan de Jongh opende de score en na de pauze verdubbelde Robin van der Sar het verschil. Stefan Harmsen en opnieuw De Jong maakten het kwartet vol. Monster maakte tegen VDL een 0-2 achterstand goed. De Maassluizers leken op weg naar de volgende ronde door treffers van Rodney Remmerswaal en John Bekker, maar Ruud Zuyderwijk (voor de pauze) en Marcel Tuit (in de slotfase) maakten kalktrappen noodzakelijk. Doelman Jeffrey van Vliet schoot Monster naar de laatste acht, nadat hij eerder zijn collega Tim Teerlink naast zijn domein zag mikken.
Bron: AD/HC - Hans Bos

Lyra - HVC'10 4-0 (1-0)
Scheidsrechter: Herman Slootweg
1-0 Johan de Jong
2-0 Robin van der Sar
3-0 Stefan Harmsen
4-0 Johan de Jong

Lyra speelt in de kwart finale op dinsdag 24 mei tegen Monster.
 
Monster - VDL 2-2 (1-2) Monster w.n.s.
Scheidsrechter: Herman Merkestein
0-1 Rodmy Remmerswaal
0-2 John Bekker
1-2 Ruud Zuiderwijk
2-2 Marcel Tuit

Monster speelt in de kwart finale op dinsdag 24 mei tegen Lyra. 

Verslag dinsdag 3 mei 2011

FC 's-Gravenzande en Excelsior Maassluis een ronde verder in de Flynth Westland Cup
Bekerhouder FC ’s-Gravenzande plaatste zich gisteravond ten koste van Quintus voor de kwartfinale van het toernooi om de Flynth Westland Cup. Op dinsdag 24 mei is Excelsior Maassluis de tegenstander. De tricolores hadden strafschoppen nodig om zich te ontdoen van Schipluiden. Na de reguliere speeltijd was er met 2-2 evenwicht. Geen van de vier ploegen verscheen op oorlogssterkte op De Hoge Bomen. FC ’s-Gravenzande heeft zich reeds geplaatst voor de nacompetitie en vaardigde het tweede team af. Ook Quintus hield rekening met een loodzwaar slot van het seizoen, waar de Heulse debutant directe degradatie moet zien te voorkomen en kwalificatie voor de nacompetitie als laatste redmiddel heeft. De Westland Cup had dan ook niet de hoogste prioriteit. Yuri Westhoff scoorde voor FC ’s-Gravenzande binnen vier minuten tweemaal op rij. Excelsior Maassluis, in 1997 en 2001 tweemaal winnaar van het toernooi, ondervond beduidend meer hinder van SV Schipluiden. Excelsior hoopt met twee resterende competitieduels nog op een periode en liet de eerste keus thuis. Usmen Tashan en Lorenzo Loef tekenden voor een 2-0 tussenstand, waarna Arno Doorn nog voor de rust de marge halveerde. Een kwartier voor tijd maakte Jeffrey van der Sloot met zijn gelijkmaker de loterij vanaf de kalkstip noodzakelijk. Na twee eerste missers van SV Schipluiden bleef Excelsior gemakkelijk overeind. Op dinsdag 10 mei wordt het toernooi vervolgd met de duels Lyra-HVC’10 en Monster-VDL. De winnaars van deze avond vormen het koppel van de laatste kwartfinale op donderdag 26 mei. De finale van het toernooi staat voor zaterdag 4 juni op het programma.
Bron: AD/HC - Hans Bos

FC 's-Gravenzande - Quintus 2-0 (2-0)
Scheidsrechter: Peter den Hartog
1-0 Yuri Westhoff
2-0 Yuri Westhoff

FC 's-Gravenzande speelt in de kwart finale op dinsdag 24 mei tegen Excelsior Maassluis.
 
Excelsior Maassluis - SV Schipluiden 2-2 (2-1) Excelsior Maassluis w.n.s.
Scheidsrechter: Steven van Erven
1-0 Usmen Tashan
2-0 Lorenzo Loef
2-1 Arno Doorn
2-2 Jeffrey van der Sloot

Excelsior Maassluis speelt in de kwart finale op dinsdag 24 mei tegen FC 's-Gravenzande. 

Verslag donderdag 28 april 2011

VELO en GDA gemakkelijk naar de kwartfinale om de Flynth Westland Cup

GDA(zon) krijgt kans op revanche

In de tweede kwartfinale van de 39e editie van het toernooi om de Flynth Westland krijgt de zondagtak van GDA de gelegenheid zich te revancheren voor de verloren finale van 2003, toen VELO in de eindstrijd met 3-1 aan het langste eind trok en de Loosduiners de arbitrage hekelden na een slimmigheidje van trainer Simon van Vliet. GDA ontdeed zich gisteravond eenvoudig van de zaterdagtak van Westlandia en won na een 0-3 ruststand afgetekend met 1-6. Voor GDA vonden Mo Achalhi, Giovanni Korte, Mitchell de Bas, John Grünholz, Bernardo Bor en Roger Kokkee het net. Bij 0-6 redde René van Schie de eer voor Westlandia.

Kampioen VELO ruim langs MVV’27

Corné van Doorn heeft voorlopig zijn zin. De trainer van VELO zet dit seizoen in op alle prijzen en werd na het behalen van het kampioenschap gisteravond op zijn wenken bediend met een 8-1 zege van VELO op MVV’27. In de kwartfinale is GDA op 19 mei de volgende horde. MVV’27, dat zich nog niet definitief veilig heeft gespeeld in de competitie en ook in beeld is voor de derde periodetitel slikte het ruime verlies manmoedig. De blessures van Martin van Berkel en Lars Knoet werden vervelender gevonden. Bij rust had VELO reeds een 3-0 marge. Bij 4-0 scoorde Mark Akkerman tegen voor de ploeg van trainer Pim van der Hoorn. Voor VELO waren Gerben Koop, Melvin van der Zeijden en Sven Verbeek (beiden tweemaal) en Jeffrey Beukenholdt (driemaal) trefzeker.

Bron: AD/HC - Hans Bos

Westlandia (zat) - GDA (zon) 1-6 (0-3)
Scheidsrechter: Kees Kerkhof
0-1 Mo Achalhi
0-2 Giovanni Korte
0-3 Mitchell de Bas
0-4 John Grünholz
0-5 Bernardo Bor
0-6 Roger Kokkee
1-6 Rene van Schie

GDA (zon) speelt in de kwart finale op donderdag 19 mei tegen VELO.

 
VELO - MVV'27 8-1 (3-0)
Scheidsrechter: Marcel van Eekelenburg
1-0 Melvin van der Zeijden
2-0 Gerben Koop
3-0 Jeffrey Beukenholdt
4-0 Jeffrey Beukenholdt
4-1 Mark Akkerman
5-1 Jeffrey Beukenholdt
6-1 Melvin van der Zeijden
7-1 Sven Verbeek
8-1 Sven Verbeek

VELO speelt in de kwart finale op donderdag 19 mei tegen GDA (zon). 

Verslag dindag 19 april 2011

Naaldwijk (zat) en SV Den Hoorn eerste kwart finalisten om de Flynth Westland Cup
Westlandia, met acht zeges recordhouder van het toernooi om de Westland Cup, werd gisteravond na het eerste optreden uitgeschakeld door Den Hoorn, dat in de eerste ronde was vrijgeloot. Den Hoorn, dat de laatste zes competitieduels verloor, toonde zich na een 2-2 eindstand het scherpst vanaf de stip. Nick van der Reijken en Michiel Draaisma zorgden voor 0-2, maar Westlandia kwam langzij door treffers van Roy van den Berg en invaller Jeffrey Ramkisoen. De loterij vanaf elf meter viel in het voordeel van Den Hoorn uit. Mark Boots schoot de beslissende strafschop achter Dion van Splunteren, nadat Ralph Heskes miste voor de Naaldwijkers. De zaterdagtak van gastheer Naaldwijk is in de eerste kwartfinale de tegenstander van Den Hoorn. De ploeg van trainer Edger Kuntz schakelde SV Loosduinen uit: 3-1. Bij rust had de thuisclub al een 2-1 voorsprong. Joost Barendse opende de score en na de gelijkmaker van Sam van Poorten bracht Sebastiaan van den Berg de witkielen opnieuw aan de leiding. Na dotten van kansen voor Loosduinen (paal en tweemaal een bal van de lijn) zorgde Stefan Blankman voor de beslissing.
Bron: AD/HC - Hans Bos

Westlandia (zon) - SV Den Hoorn 2-2 (2-1) SV Den Hoorn w.n.s.
Scheidsrechter: Cor van Elswijk
0-1 Nick van der Reyken
0-2 Michiel Draaisma
1-2 Roy van den Berg
2-2 Jeffrey Ramkisoen

SV Den Hoorn speelt in de kwart finale op dinsdag 17 mei tegen Naaldwijk (zat).
 
Naaldwijk (zat) - SV Loosduinen 3-1 (2-1)
Scheidsrechter: Peter den Breejen
1-0 Joost Barendse
1-1 Sam van Poorten
2-1 Sebastiaan van den Berg
3-1 Stefan Blankman

Naaldwijk (zat) speelt in de kwart finale op dinsdag 17 mei tegen SV Den Hoorn.
 

maandag 18 april 2011

Hans Stoof overleden
De organisatie van het toernooi om de Flynth Westland Cup treurt om het overlijden van Hans Stoof. Niet alleen voor de voetbalvereniging Naaldwijk, maar ook voor onze commissie, was Hans Stoof een zeer gewaardeerd vrijwilliger, vooral achter de schermen. Wij zijn hem veel dank verschuldigd. Voor details betreffende de gelegenheid tot condoleren en de begrafenis verwijzen wij naar de website van de voetbalvereniging Naaldwijk.
Bron: De commissie Flynth Westland Cup

Verslag donderdag 14 april 2011

Quintus nipt langs gastheer Naaldwijk (zon)
Op de vijfde speeldag van de 39e editie om de Flynth Westland Cup werd de zondagformatie van gastheer Naaldwijk uitgeschakeld door Quintus: 1-2. De Heulenaren treffen in de volgende ronde bekerhouder FC s-Gravenzande. Beide ploegen blonken gisteravond vooral uit in werklust. Quintus liet aanvankelijk de fraaiste kansen onbenut, maar kwam voor de pauze toch op gelijke hoogte vanaf de stip. Freek Batist prikte raak. Eerder had Roy Kemmers met een schampende kopbal uit een hoekschop de score geopend. Halverwege het tweede bedrijf bleek het doelpunt van Jim Duijvestijn beslissend. Batist miste nog een strafschop en voor Naaldwijk mikte Armand Robbemond op de paal.
Bron: AD/HC - Hans Bos

Naaldwijk (zon) - Quintus 1-2 (1-1)
Scheidsrechter: Wim Grootscholten
1-0 Roy Kemmers
1-1 Freek Batist
1-2 Jim Duijvenstijn

Quintus speelt in de tweede ronde op dinsdag 3 mei tegen FC 's-Gravenzande.

Woensdag 13 april 2011

Maasdijk reglementair uit de Westand Cup
Maasdijk is zonder te spelen uit het toernooi om de Flynth Westland Cup. VDL, in de eerste ronde tegenstander van de Maasdijkers, verzocht de organisatie om een nieuwe speeldatum, omdat er voor de Maassluizers competitieverplichtingen op de rol kwamen te staan tegen buurman MSV71. De reglementen geven VDL het recht om uitstel te vragen. Met Maasdijk kon vervolgens geen overeenstemming worden bereikt over een nieuwe datum. Het paste bij Maasdijk niet in de voorbereiding op het slot van het seizoen, waarin Maasdijk kandidaat is voor rechtstreekss promotie. Maasdijk was in 1972 met een 1-0 zege op VELO de eerste winnaar van de Westland Cup. VDL treft in de volgende ronde competitiegenoot Monster.

 

Verslag dinsdag 12 april 2011

SV Schipluiden en HVC'10 door naar de tweede ronde om de Flynth Westland Cup
Op de vierde speeldag van de 39e editie om de Flynth Westland Cup liet Verburch, vijfmaal eerder toernooiwinnaar, zich vanaf de stip verrassen door competitiegenoot SV Schipluiden. Thom van Mil schoot SV Schipluiden in een bij vlagen onvriendelijk duel driemaal op voorsprong, maar even zo vaak kwam Verburch langszij door doelpunten van Ruben Calister (1-1 en 2-2) en Marco Pronk. Bij 3-3 miste Sander Bom een kalktrap voor Verburch. SV Schipluiden treft in de volgende ronde hoofdklasser Excelsior Maassluis. Ook HVC10 kreeg een competitiegenoot tegenover zich met KMD als opponent. Beide teams kwamen niet in de sterkste opstelling uit. Voor HVC10 vonden Dennis Boon, Jasper van der Schilt (tweemaal) en Sander Kramer het net. Bij 3-0 zag Rob Vrijmoed voor KMD een strafschop gestopt worden. Lyra is de volgende tegenstander voor HVC10.
Bron: AD/HC - Hans Bos

SV Schipluiden - Verburch 3-3 (3-2) SV Schipluiden w.n.s.
Scheidsrechter: Bart van Rijsbergen
1-0 Thom van Mil
1-1 Ruben Calister
2-1 Thom van Mil
2-2 Ruben Calister
3-2 Thom van Mil
3-3 Marco Pronk

SV Schipluiden speelt in de tweede ronde op dinsdag 3 mei tegen Excelsior Maassluis.

KMD - HVC'10 0-4 (0-2)
Scheidsrechter: Stanley van Lith
0-1 Dennis Boon
0-2 Jasper van der Schilt
0-3 Sander Kramer
0-4 Japer van der Schilt

HVC'10 speelt in de tweede ronde op dinsdag 10 mei tegen Lyra. 

Verslag dinsdag 5 april 2011

MVV'27 langs Honselersdijk
Op de derde speeldag van de 39e editie om de Flynth Westland Cup stond MVV27 gisteravond tegenover Honselersdijk, in 1992 en 2002 nog verliezend finalist. Voor Honselersdijk bleef het toernooi deze keer beperkt tot n optreden. MVV27 trok met 4-2 aan het langste eind na een 1-0 voorsprong bij rust. Voor MVV27 opende Erik van Geest de score na prima voorbereidend werk van Silvio Vermeer. Na rust verdubbelde Leon van Kersbergen eerst het verschil voordat Mike Mast Honselersdijk dichterbij bracht. Door doelpunten van Roel Nooteboom (vanaf elf meter) en Wouter Jansen stond de eliminatie van Honselersdijk al nagenoeg vast, voordat Jilles de Groot de eindstand op 4-2 bepaalde. In de volgende rond staat MVV27 tegenover VELO, dat vorig jaar als laatste de kwartfinale bereikte ten koste van de Maaslanders met een 6-2 score. Het duel staat op het programma voor donderdag 28 april.
Bron: AD/HC - Hans Bos

MVV'27 - Honselersdijk 4-2 (1-0)
Scheidsrechter: Wim Wigleven
1-0 Erik van Geest
2-0 Leon van Kersbergen
2-1 Mike Mast
3-1 Roel Nooteboom (pen)
4-1 Wout Jansen
4-2 Jilles de Groot

MVV'27 speelt in de tweede ronde op donderdag 28 april tegen VELO.

Verslag dinsdag 29 maart 2011

GDA nu wel verder
Met een 1-4 zege op het debuterende Oranjeplein/Postduiven plaatste GDA zich voor de volgende ronde van het toernooi om de Flynth Westland Cup. Bij rust was de koers met een 0-3 tussenstand op de borden al gelopen. Volgende tegenstander voor GDA op donderdag 28 april is de zaterdagtak van Westlandia. Het onderonsje tussen beide Loosduinse formaties zette de organisatoren vooraf al op scherp, gelet op de historie tussen beide clubs. Scheidsrechter Cor van Elswijk kreeg de arbitrage in handen en deze klus werd geroutineerd geklaard. Alleen Rogier Beld van GDA incasseerde geel wegens aanmerkingen op de leiding en solliciteerde vervolgens openlijk naar rood, maar een nieuwe aanfluiting bleef GDA bespaard. Vorig jaar werd de ploeg uit het toernooi gehaald. Jeroen Barnas, Rogier Beld en Jeffrey van Battum tekenden voor de 3-0 ruststand. Na de hervatting was Benardo Bor eerst goed voor 4-0, voordat Jim van Gilst de eindstand op 4-1 bepaalde. Bor mikte vervolgens nog een strafschop naast.
Bron: AD/HC - Hans Bos

Oranjeplein-Postduiven - GDA (zon) 1-4 (0-3)
Scheidsrechter: Cor van Elswijk
Ass. Scheidsrechters: Steven van Erven en Peter den Breejen
0-1 Jeroen Barnas
0-2 Rogier Belt
0-3 Jeffrey van Battum
0-4 Benardo Bor
1-4 Jim van Gilst

GDA (zon) speelt in de tweede ronde op donderdag 28 april tegen Westlandia (zat).

Maandag 28 maart 2011

Oranjeplein maakt debuut
Als kersvers aangesloten club bij het FeVo West, de Federatie Voetbalverenigingen Westland, is Oranjeplein-Postduiven ook uitgenodigd voor deelname aan het toernooi om de Flynth Westland Cup. De formatie van trainer Ron Ridderhof debuteert morgenavond op De Hoge Bomen bij gastheer Naaldwijk tegen de zondagtak buurtgenoot GDA. Het duel, om 19.30 uur van start, staat onder leiding van scheidsrechter Cor van Elswijk. Hij zal worden geassisteerd door Steven van Erven en Peter den Breejen. GDA werd vorig jaar door een reglementaire nederlaag uitgeschakeld na de wedstrijd tegen Hoekse Boys.
Bron: AD/HC - Hans Bos

Verslag dinsdag 22 maart 2011

Robin Laming schiet Loosduinen verder
SV Polanen kan zich concentreren op de competitie in een poging handhaving te realiseren. In het toernooi om de Flynth Westland Cup werd de ploeg van Wim Baggerman gisteravond op sportpark De Hoge Bomen uitgeschakeld door SV Loosduinen. Na een blanco score bij rust bepaalde Robin Laming met twee treffers op rij de eindstand op 0-2. Vorig jaar elimineerde SV Polanen eerst Verburch om zelf te sneuvelen tegen Lyra. Wim Baggerman zal deze week ongetwijfeld nog om de tafel zitten met zijn spits Nils de Jong. SV Polanen sloot met negen man af: Mark Bentvelzen raakte geblesseerd en De Jong werd naar de kant gehaald door Baggerman, die gebrek aan inzet en beleving constateerde. De Jong ging prompt douchen, maar meldde zich later wel bij de spelersbank.
Bron: AD/HC - Hans Bos

s.v. Polanen - Loosduinen 0-2 (0-0)
Scheidsrechter: Wim Roozeboom
0-1 Robin Laming
0-2 Robin Laming

Loosduinen speelt in de tweede ronde op dinsdag 19 april tegen Naaldwijk (zat).
 
Voor de verslagen van eerdere jaargangen kunt u hieronder terrecht:

- verslagen Flynth Westland Cup 2009
- verslagen Flynth Westland Cup 2010


 
Copyright © Flynth Westland Cup | Design by Roy Baljeu