Verslagen

Verslag zaterdag 5 juni

Recordhouder Westlandia sneuvelt na verlenging
Passend slotstuk voor De Sport

Menig traantje werd weggepinkt op sportpark De Hoge Bomen na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Hans Zwaard. De finale van de 38e editie van het toernooi om de Flynth Westland Cup leverde na verlenging een 2-1 zege op voor 's-Gravenzandse SV, ten koste van recordhouder Westlandia.
Nu al een historische zege voor de 's-Gravenzanders, die per 1 juli met sportparkgenoot 's-Gravenzandse VV opgaan in FC 's-Gravenzande. Elke wedstrijd kon voor 's-Gravenzandse SV tijdens het toernooi de laatste zijn in het blauw-geel. Pas nadat in de halve finale Monster was bedwongen, was duidelijk dat zaterdag 5 juni echt de laatste wedstrijd in het bestaan zou worden gespeeld. Een mooi affiche voor de organisatoren: de twee hoogste spelende Westlandse clubs tegenover elkaar en een duel met sentimenten. Aan beide kanten volgend seizoen een trainerswisseling en vertrek van menig selectievoetballer. Als versterking in de frontlinie haalde Westlandia, dat de regie over interne informatievoorziening volledig kwijt is, Maikel Renfurm van Haaglandia binnen. Er werd tevergeefs gehengeld naar de de diensten van doelman Marvin van Elswijk van KMD. Roy Kappenburg verraste DUNO en keert terug naar FC 's-Gravenzande.
Een afscheid door de voordeur. Niet alleen voor Paul van der Zwaan van 's-Gravenzandse SV na een zwaar seizoen, maar ook voor Wilfred van Leeuwen van Westlandia, vorig seizoen nog met Westlandia de kampioen van de hoofdklasse A en dit seizoen vooral opgelucht, omdat na winst op de laatste speeldag een hoofdklasser kan worden overgedragen aan opvolger Marten Glotzbach.
Terwijl een geemotioneerde aanvoerder Harold Loeve bij Paul van der Zwaan om de nek viel, was er in het ander kamp een stevige 'give me a hug' tussen Van Leeuwen en zijn staf. Daar is de laatste jaren een niet te verbreken band ontstaan. Menig Naaldwijker sluit een terugkeer van Van Leeuwen op De Hoge Bomen in de toekomst zeker niet uit. Hij zal de club als geen ander blijven volgen.
Het sluitstuk van het seizoen werd bij uitstekend gastheer Naaldwijk een boeiend treffen. 's-Gravenzandse SV was over het geheel feller, dwong meer kansen af en trok daarom ook uiteindelijk verdiend aan het langste eind. Teamcaptain Loeve regisseerde de laatste bladzijde van het denkbeeldige boek 's-Gravenzandse SV 1936-2010 door in het eerste deel van de verlenging 2-1 achter doelman Marcel Janssen te werken op aangeven van Mark Haaring. Eind goed, al goed. Zelfs tegenstander Westlandia had er gerespecteerd vrede mee. "Mooi voor die club toch", reageerde aanvoerder Mark van der Knaap van Westlandia. In de rust kreeg hij samen met Van Leeuwen en Janssen het keurkorps nog een keer op scherp waardoor de 1-0 achterstand kon worden weggewerkt. Na elf minuten spelen opende Ali Yousofi de score op een assist van Jasper van Dijk, maar de gelijkmaker van Ralph Heskes na de doelwisseling (uit een vrije trap werd de bal van richting veranderd) maakte een verlenging noodzakelijk. Na 21 jaar bezorgde Loeve 's-Gravenzandse SV opnieuw de beker. "Die houden we", verzekerde voorzitter Leo van der Lans de organisatoren. Sponsor Peter Bravenboer (BravenboerOnline.nl) van het glimmend metaal vond het best. "Er komt wel weer een nieuwe". Bij het laatste duel werd de 's-Gravenzanders alle egards gegund.
's-Gravenzandse SV: Leerdam; Tan, Dogan (Bransen), Van Antwerpen (Broos), Haaring; Loeve, Van den Bos, Van Dijk, Behaddad; De Jong en Yousofi (Van der Deijl).
Westlandia: Janssen; Heskes, D. Bijl, R. Bijl, Brouwer; Van der Knaap, De Waard, Gard; Leijdekkers, Ramkisoen en De Jel.
Bron: AD/HC - Hans Bos

S-Gravenzandse SV - Westlandia 2-1 Rust: 1-0 Na 90 min 1-1
1-0 Ali Yousofi
1-1 Ralf Heskes
2-1 Harold Loeve
Scheidsrechter: Hans Zwaard
Ass. Scheidsrechters: Herman Merkestein en Peter den Breejen.


Verslag woensdag 2 juni

Recordhouder Westlandia finalist in Westland Cup
Hoofdklasser Westlandia is zaterdag 5 juni bij gastheer Naaldwijk de tegenstander van 's-Gravenzandse SV in de finale van de 38e editie van het toernooi om de Flynth Westland Cup. De ploeg van Wilfred van Leeuwen schakelde gisteravond Excelsior Maassluis uit. De tricolores kwamen opnieuw met het A1-team, omdat de hoofdmacht op promotiekoers ligt en na 1 seizoen kan terugkeren naar de hoofdklasse. De complimenten waren voor de Maassluizers, in de kwartfinale nog met 2-0 te sterk voor VELO, waardoor de organisatoren werden beroofd van het affiche VELO-Westlandia.
In twee eerdere edities stonden Excelsior Maassluis en Westlandia als finalisten tegenover elkaar. In beide gevallen (7-0 in 2004 en 0-2 in 2006) ging de winst naar de grote buurman van Naaldwijk. Voor Westlandia is het zaterdag de twaalfde keer dat men in de eindstrijd van start gaat. Elf eerdere afleveringen leverden maar liefst achtmaal winst op. Alleen Lyra (1979, 3-1), Verburch (1985, 1-0) en VELO (1998, 2-1) wisten de Naaldwijkers in het slotduel te bedwingen.
Met het nodige fortuin schaarde Westlandia zich deze jaargang bij de laatste vier. Eerst werd de zondagtak van Naaldwijk met 7-0 afgeserveerd en in de volgende ronde volstond een (perfecte) strafschoppenserie om na een dramatisch duel de zaterdagformatie van Naaldwijk een halt toe te roepen. Wilfred van Leeuwen muteerde voor de halve finale tegen Excelsior in zijn opstelling en zelfs Marko van der Knaap was weer binnen de lijnen. Imponerend was het allemaal niet wat er werd geboden, maar door doelpunten van Jeffrey Ramkisoen (een plaatje) en verdubbeling in de slotfase van de marge door Jergo Leijdekkers staan de Westlandianen zaterdag om 17.00 uur wel aan de aftrap.
Bron AD/HC - Hans Bos

Westlandia (zon) - Excelsior Maassluis 2-0 (1-0)
Scheidsrechter: K. Kerkhof
Ass. Scheidsrechters: H. Merkestein en H. Lukassen
1-0 Jeffrey Ramkisoen
2-0 Jergo Leijdekkers  

Verslag dinsdag 1 juni

Finale is laatste duel voor De Sport
's-Gravenzandse SV is na de 3-1 zege op Monster de eerste finalist van het toernooi om de Flynth Westland Cup. Het is voor de 's-Gravenzanders 21 jaar geleden dat het op de slotdag present was. In 1989 werd Verburch met 2-1 onder de duim gehouden en kon aanvoerder Ben de Kok de bokaal in ontvangst nemen voor het team van trainer Bert van Veen. De tegenstander in de eindstrijd wordt vanavond duidelijk op sportpark De Hoge Bomen. Dan staan Excelsior Maassluis (met de A1) en Westlandia tegenover elkaar. Zaterdag wordt de 38e editie van het toernooi afgesloten. Het is voor De Sport op voorhand een historisch duel. Per 1 juli gaan de beide clubs van het Juliana Sportpark op in FC 's-Gravenzande.
Monster won de bokaal tweemaal eerder, in 1980 en 1987. 's-Gravenzandse SV had in de afleveringen van 1982, 1984 en 1989 de langste adem. De twee keer dat beide ploegen in de eindstrijd aan de aftrap stonden, werd de winst over en weer gedeeld.
's-Gravenzandse SV was gisteravond de beter ploeg, maar kon pas laat afstand nemen. Een dag na het informele afscheid van trainers, verzorger en diverse spelers, wilde Monster als enige degradant van de regio best nog wel een keer gas geven. Het werd een vinnig treffen, met vijfmaal geel. Jasper van Dijk tekende voor de pauze voor 0-1 en Ali Yousofi (met hulp) verdubbelde het verschil. Uit een vrije trap halveerde Ruud Zuyderwijk de marge, maar na de treffer in eigen doel van Marijn de Smit uit een voorzet van Rens de Jonge was de koers gelopen.
Bron: AD/HC - Hans Bos

Monster - 's-Gravenzandse S.V. 1-3 (0-1)
Scheidsrechter C. van Elswijk
Ass. Scheidsrechters: P. den Breejen en R. v/d Berg
0-1 Jasper van Dijk
0-2 Ali Yousofi
1-2 Ruud Zuyderwijk
1-3 Marijn de Smit (e.d.)

Verslag donderdag 27 mei

VELO grijpt overal naast
Geen confrontatie tussen Westlandia en VELO dit seizoen. Er is de afgelopen weken over en weer al het nodige over gezegd. VELO liet zich in de kwartfinale van het toernooi om de Flynth Westland Cup aftroeven door het A1-team van Excelsior Maassluis, waardoor de tricolores op woensdag 2 juni in de halve finale tegenover Westlandia staan. Bij rust was er nog een blanco score, maar Darren Maatsen besliste met twee treffers op rij uiteindelijk in het voordeel van de Maassluizers. VELO kreeg wel kansen, maar was over het gehele duel de mindere ploeg. De kwartfinale was illustratief voor het gehele seizoen: mogelijkheden voldoende, maar uiteindelijk overal naast grijpen. De pijp was leeg bij de Wateringers, vorig seizoen nog verliezend finalist tegen Lyra. Mo Ben Abdellah, Bas Koene en Maurice Schooneman waren inde gelegenheid het duel nog te laten kantelen, maar faalden in de afwerking. Bij Excelsior Maassluis werd Danny van Rijn per ambulance afgevoerd. Hij vreesde zelf voor een breuk, maar een definitieve diagnose kon op het sportpark nog niet worden gesteld. De eerste finalist komt disdag 1 juni uit de wedstrijd tussen Monster en �s-Gravenzandse SV.
Bron: AD/HC - Hans Bos

Excelsior Maassluis - VELO 2-0 (0-0)
Scheidsrechter: W. Grootscholten
Ass. Scheidsrechters: C. van Elswijk en W. Wigleven
1-0 Darren Maatsen
2-0 Darren Maatsen

 Westlandia vanaf elf meter naar halve finale
De complimenten waren voor Naaldwijk, maar buurman Westlandia bekert verder in het toernooi om de Flynth Westland Cup. Vanaf elf meter viel de beslissing nadat het duel met 1-1 was afgesloten. Uit een prima aanval kwam Naaldwijk aan de leiding. Een voorzet op maat van Joey Kouwenhoven werd op waarde ingeschat door Maik Kuivenhoven, die met het hoofd afrondde. Westlandia acteerde slap en in een te traag tempo. In de tweede helft drong de ploeg van Wilfred van Leeuwen wel aan, maar bij kansen voor Danny Bijl en Frank van Versendaal was doelman Richard Hagedoorn een niet te passeren hindernis. Terwijl de laatste speelminuut bijna vol was en Naaldwijk zich al rijk rekende, sloeg Westlandia op Duitse wijze toe. Jeffrey Ramkisoen ging goed door, vond onderweg nog Hagedoorn, maar in de kluts vond Danny Bijl het gaatje voor 1-1. Alle kalktrappen van de Westlandianen werden verzilverd. Voor Naaldwijk zag Pieter van Dalen zijn inzet worden gekeerd. Eerder in het toernooi elimineerde Westlandia ook al de zondagtak van Naaldwijk. In de halve finale is de winnaar van Excelsior Maassluis-VELO, voor donderdag op het programma, de volgende tegenstander voor Westlandia.
Bron: AD/HC - Hans Bos

Naaldwijk (zat) - Westlandia (zon) 1-1 (1-0)
Westlandia (zon) w.n.s. 3-5
Scheidsrechter: M. van Eekelenburg
Ass. Scheidsrechters: K. Kerkhof en D. Vastenburg
1-0 Maik Kuivenhoven
1-1 Danny Bijl  

Verslag donderdag 20 mei

's-Gravenzandse SV gaat simpel verder
In de tweede kwartfinale van het toernooi om de Flynth Westland Cup scoorden 's-Gravenzandse SV en de zaterdagtak van Westlandia er lustig oplos. De teller stopte pas bij 7-3, in het voordeel van de 's-Gravenzanders. In de halve finale treft de eersteklasser nu cupfighter Monster. Niels Vonk van De Sport, die volgende seizoen uitkomt voor Vitesse Delft, zal zich zijn laatste optreden in het shirt van de 's-Gravenzanders nog wel even blijven herinneren. Vonk scoorde driemaal, incasseerde na aanmerkingen op de leiding na tweemaal geel rood en kon drie minuten voor de pauze bij een 5-1 tussenstand op zijn verjaardag eerder onder de douche. Vonk wordt op 28 mei aan zijn lies geopereerd en was hierdoor niet meer voor een vervolg tijdens het toernooi beschikbaar. Jasper van Dijk scoorde voor de pauze eveneens tweemaal en herhaalde dit gedeeltelijk in het tweede bedrijf. Voor rust gaf Andre van der Valk de stand al een wat draaglijker aanzien voor de Naaldwijkers door vanaf de stip te scoren. Na de 6-1 van Michael van den Bos en de 7-1 van Jasper van Dijk had Kenan Muminovic met twee doelpunten op rij het laatste woord.: 7-3. Het was voor Westlandia het eerste optreden nadat Hoek van Holland zich in de vorige ronde terugtrok. 's-Gravenzandse SV schakelde Den Hoorn uit.
Bron: AD/HC - Hans Bos

's-Gravenzandse SV - Westlandia (zat) 7-3 (5-1)
Scheidsrechter: W. Roozeboom
Ass. Scheidsrechters: P. den Breejen en W. Hoonhout
1-0, 2-0 Niels Vonk
3-0 Jasper van Dijk
3-1 Andre v/d Valk
4-1 Niels Vonk
5-1 Jasper van Dijk
6-1 Michael v/d Bos
7-1 Jasper van Dijk
7-2, 7-3 Kenan Muminovic

Verslag dinsdag 18 mei 2010

Bekerhouder Lyra uit Flynth Westland Cup
Titelverdediger Lyra werd gisteravond tijdens het toernooi om de FLYNTH Westland Cup uitgeschakeld door Monster. De enige degradant uit de regio van het zojuist afgesloten seizoen zat de Lierenaars tijdens de competitie al tweemaal dwars. Bij rust was er met 1-1 nog evenwicht. Marijn de Smit zette Monster op voorsprong, maar vanaf elf meter egaliseerde Coen van Mil na onfortuinlijk hands. Monster, in de halve finale tegenstander voor de winnaar van ’s-Gravenzandse SV-Westlandia(za), nam na de pauze afstand door doelpunten van routinier Wim van Antwerpen en Robin van Zanten,die zijn club ook volgend seizoen trouw blijft. Een dubbel plezierige dag voor Robin Knoester. De trainer werd toegelaten tot de opleiding TC-1.
Bron: AD/HC - Hans Bos

Monster – Lyra 3-1 (1-1)
Scheidsrechter: D. Vastenburg
Ass. Scheidsrechters: H. Merkestein en H. Moerenhout
1-0 Marijn Smit
1-1 Coen van Mil
2-1 Wim van Antwerpen
3-1 Robin van Zanten

Na de uitschakeling in de nacompetitie wist VELO de accu op te laden tegen MVV’27. In de laatste kwartfinale is Excelsior Maassluis de tegenstander voor de Wateringers, die met 6-2 overeind bleven na een 2-2 tussenstand voor de doelwisseling. Torben Halverhout scoorde tweemaal op rij voor VELO, maar Mark Akkerman copieerde voor de Maaslanders waardoor de tweede helft de beslissing moest brengen. Dirk Lelieveld, Jeffrey Beukenholdt (tweemaal) en Sven Verbeek gaven de verliezend finalist van vorig jaar uitzicht op eerherstel.
Bron: AD/HC - Hans Bos

VELO – MVV’27 6-2 (2-2)
Scheidsrechter: C. van Elswijk
Ass. Scheidsrechters: C. Molenaar en H. Slootweg
1-0 Torben Halverhout
2-0 Torben Halverhout
2-1 Mark Akkerman
2-2 Mark Akkerman
3-2 Dirk Lelieveld
4-2 Jeffrey Beukenholdt
5-2 Jeffrey Beukenholdt
6-2 Sven Verbeek

 

Verslag woensdag 12 mei 2010

Westlandia en MVV’27 door
Op de zesde speeldag van het toernooi om de Flynth Westland Cup liet recordhouder Westlandia (acht eindzeges) niets heel van de zondagformatie van Naaldwijk, dat een uur lang met tien man aan de slag moest. Na een 5-0 ruststand sloot de buurman met een 7-0 zege af. Jeffrey Ramkisoen, Ralph Heskes, Danny de Jel, een treffer in eigen doel van Joey Visser en drie doelpunten van Jego Leijdekkers maakten de zevenklapper vol. De zaterdagformatie van gastheer Naaldwijk is de volgende hindernis voor Westlandia. Het vinnige duel tussen VDL en MVV’27 werd na zeventig minuten spelen bij een 0-1 tussenstand gestaakt. De Maaslanders kwamen op 0-1 door een doelpunt van Wouter Jansen. Na pittige overtredingen over en weer liet de trainer van VDL zijn ploeg inrukken, waardoor scheidsrechter Herman Merkestein niets anders restte dan het duel te staken. VELO is de volgende tegenstander voor MVV’27.
Bron: AD/HC - Hans Bos

Westlandia (zon) - Naaldwijk (zon) 7-0 (4-0)
Scheidsrechter: M. van Eekelenburg
Ass. Scheidsrechters: A. v/d Ende en P. den Breejen
1-0 Jeffrey Ramkisoen
2-0 Ralph Heskes
3-0 Danny de Jel
4-0 5-0 6-0 7-0: Jergo Leydekkers
Westlandia speelt di. 25 tegen Naaldwijk (zat)

VDL - MVV'27 0-1 (0-1) gestaakt 70 min
Scheidsrechter: H. Merkestein
Ass. Scheidsrechters: H. Lukassen en S. van Erven
0-1 Wouter Jansen

N.a.v. de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd V.D.L. - M.V.V.'27 om de FLYNTH Westland Cup heeft de FLYNTH Westland Cup commissiemoeten besluiten om V.D.L niet door te laten gaan. Hierbij voorop gesteld dat V.D.L. niet als schuldige is aangewezen maar aangezien de trainer van V.D.L. zijn elftal opdracht had gegeven het speelveld te verlaten zodat de wedstrijd geen vervolg kon krijgen. Hierbij gaat M.V.V.'27 als winnaar naar de volgende ronde en zal a.s. dinsdag 18 april om 19.00 uur aantreden tegen V.E.L.O.
Bron: AD/HC - Hans Bos  

Verslag dinsdag 11 mei 2010

Naaldwijk en De Sport verder in Westland Cup
Halverwege de wedstrijd leek de koers gelopen voor Hoekse Boys met een 0-2 tussenstand op het scorebord tegen de tweede garnituur van Naaldwijk(za). Toch plaatste de thuisclub zich voor de volgende ronde van het toernooi om de Flynth Westland Cup. Aike van de Bos en Stefan Blankman werkten de achterstand weg,opgebouwd door doelpunten van Barry Knipscheer en Dennis Boon. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. Randy Kardol vonniste in het voordeel van Naaldwijk. Volgende tegenstander voor Naaldwijk is de winnaar van het duel Westlandia(zo)-Naaldwijk(zon).
Bron: AD/HC - Hans Bos

Naaldwijk (zat) - Hoekse Boys 2-2 (0-2)
Naaldwijk w.n.s. 4-3
Scheidsrechter: H.Slootweg
Ass. Scheidsrechters: W. Hoonhout en P. Millenaar
0-1 Barry Knipscheer
0-2 Dennis Boon
1-2 Aike v/d Bos
2-2 Stefan Blankman

Naaldwijk speelt di. 25 mei in de kwartfinale tegen Westlandia (zo)

De zaterdagformatie van Westlandia staat in de kwartfinale tegenover 's-Gravenzandse SV. De ploeg van Paul van der Zwaan elimineerde Den Hoorn: 3-2 na een 3-0 ruststand. Ali Yousofi, Harold Loeve (vanaf elf meter) en Hendrik Grunholz soorden voor de �s-Gravenzanders. Na de rust had Michel Poldervaart met twee doelpunten op rij het laatste woord. Poldervaart verzilverde een strafschop, nadat hij eerst een kalktrap onbenut liet.

�s-Gravenzandse SV - Den Hoorn 3-2 (3-0)
Scheidsrechter: S. van Lith
Ass. Scheidsrechters: C. van Elswijk en K. Kerkhof
1-0 Ali Yousofi
2-0 Harold Loeve
3-0 Hendrik Grunholz
3-1 en 3-2 Michel Poldervaart
's-Gravenzandse SV speelt do. 20 mei tegen Westlandia (zat)   

Aanpassing schema om Westland Cup 6 mei

Het zit de organisatoren van de 38e editie van het toernooi om de Flynt Westland Cup bepaald niet mee. Nadat eerder de zaterdagtak van GDA zich wegens competitiebelangen terugtrok, de zondagformatie van GDA uit het toernooi werd genomen wegens schuld aan staken en Loosduinen bedankte voor de wedstrijd tegen Den Hoorn met het kampioenschap in zicht, werd de organisatie verrast door de afmelding per SMS van Hoek van Holland. De fusiepartner van Hoekse Boys won in de eerste ronde van Quintus, maar kan voor de wedstrijd tegen Westlandia(za), voor vandaag op het programma, geen team op de been brengen. Na de reglementaire 3-0 zege komt de ploeg van Patrick Fieret in de volgende ronde uit tegen de winnaar van �s-Gravenzandse SV-Den Hoorn. Ook Maasdijk bedankt voor verdere deelname, met het oog op de nacompetitie. Maasdijk, in 1972 de eerste winnaar van het toernooi, elimineerde KMD en was de volgende tegenstander voor Excelsior Maassluis. De tricolores komen nu in de volgende ronde uit tegen de winnaar van VELO-VDL/MVV�27. Westlandia(zon), record bekerhouder, heeft de organisatie verzocht een andere datum te plannen voor de wedstrijd tegen Naaldwijk(zo) met het oog op de competitiebelangen.

Bron: AD/HC - Hans Bos

Verslag dinsdag 27 april 2010

Bekerhouder Lyra naar volgende ronde
Op de vierde speeldag van de 38e editie van het toernooi om de FLYNTH Westland Cup plaatste bekerhouder Lyra zich ten koste van SV Polanen voor de volgende ronde. SV Polanen, dat eerder Verburch elimineerde, nam de leiding door een doelpunt van Martijn Bentvelzen, maar Lyra corrigeerde met treffers van Erwin Zeestraten, Coen van Mil en Mark de Waal.
Bron: AD/HC - Hans Bos

Lyra - SV Polanen 3-1 (1-1)
Scheidsrechter: H. Lukassen
Ass. Scheidsrechters: S. van Lith en H. Merkestein
0-1: Martijn Bentvelzen
1-1: Erwin Zeestraten
2-1: Coen van Mil
3-1: Mark de Waal
Lyra speelt op di. 18 mei tegen Monster

Honselersdijk werd met 2-1 uitgeschakeld door cupfighter Monster. Michael Jager en Wim van Antwerpen tekenden voor een 2-0 tussenstand, maar Tom Gram bracht de spanning terug. Eric van Velden kwam een teenlengte tekort voor de gelijkmaker en de loterij vanaf elf meter. Lyra en Monster staan in de volgende ronde tegenover elkaar.
Bron: AD/HC - Hans Bos

Monster - Honselersdijk 2-1 (1-0)
Scheidsrechter: K. Kerkhof
Ass. Scheidsrechters: R. v/d Berg en P. den Breejen
1-0: Michael de Jager
2-0: Wim van Antwerpen
2-1: Tom Gram
Monster speelt op di. 18 mei tegen Lyra

Hoek van Holland had aan een doelpunt in de slotfase van Jochem van Leeuwen voldoende om Quintus uit het toernooi te knikkeren. Competitiegenoot Westlandia(za) is de volgende tegenstander.
Bron: AD/HC - Hans Bos

Quintus - Hoek van Holland 0-1 (0-0)
Scheidsrechter: H. Moerenhout
0-1: Jochem van Leeuwen
Hoek van Holland speelt do. 6 mei tegen Westlandia (zat) 

Verslag donderdag 22 april 2010

Maasdijk verder in Westland Cup
Na een draak van een wedstrijd plaatste Maasdijk, in 1972 de eerste toernooiwinnaar na een 1-0 zege op VELO, zich voor de volgende ronde van het toernooi om de FLYNTH Westland Cup. De ploeg van Ramon Hageraats klopte KMD met 1-2 na een 0-1 voorsprong bij rust door een doelpunt van Martin de Zeeuw, die een inzet van Kevin van den Berg beroerde. Drie minuten later verzuimde Raymond Hollebrandse vanaf elf meter te egaliseren voor KMD. Na rust kwam KMD uiteindelijk langszij door een treffer van Guido Dielemans, maar twee klokrondjes later zorgde Hans Bergwerff voor de 1-2. Peter Zonneveld, de laatste KMD’er die in 1994 scoorde in de finale tegen de zaterdagtak van Naaldwijk, kwam als invaller nog binnen de lijnen, maar kon uitschakeling niet voorkomen. Maasdijk treft in de tweede ronde op dinsdag 11 mei Excelsior Maassluis als volgende hindernis.
Bron: AD/HC - Hans Bos

KMD – Maasdijk 1-2 (0-1)
Scheidsrechter: P. den Hartog
Ass. Scheidsrechters: S. van Erven en H. Moerenhout
0-1: Martin de Zeeuw
1-1: Guido Dielemans
1-2: Hans Bergwerff
Maasdijk speelt 11 mei in de tweede ronde tegen Excelsior M.
 

Verslag dinsdag 20 april 2010

GDA en Verburch uit Flynth Westland Cup
Verburch, met vijf toernooizeges één van de cupfighters van de regio, werd gisteravond al in de eerste ronde uitgeschakeld voor een vervolg van het toernooi om de Flynth Westland Cup door SV Polanen. De Poeldijkers verloren de strafschoppenserie, noodzakelijk na de 3-3 eindstand. Ricardo van der Knaap miste als enige voor Verburch. Nils de Jong bracht SV Polanen op voorsprong, waarna Melvin van der Zeijden en Rick Greeve het duel kantelden. Barry Schols egaliseerde na de pauze, voordat Van der Zeijden ook zijn tweede strafschop benutte: 3-2. Nils de Jong maakte de loterij vanaf elf meter noodzakelijk. In de volgende ronde staat SV Polanen tegenover bekerhouder Lyra.
Bron: AD/HC - Hans Bos

Verburch – SV Polanen 3-3 (2-1)
SV Polanen wint na strafschoppen 5-3
Scheidsrechter: W. Hoonhout
Ass. scheidsrechters: R. v/d Berg en M. van Eekelenburg
0-1: Nils de Jong
1-1: Melvin v/d Zeijden
2-1: Rick Greeve
2-2: Barry Schols
3-2: Melvin v/d Zeijden
3-3: S. de Jong
Door deze overwinning speelt SV Polanen op 27 april tegen Lyra

De wedstrijd Hoekse GDA (zon)- Hoekse Boys werd gestaakt. Na een 0-2 tussenstand door doelpunten van Benardo Bor voor GDA, kwam Hoekse Boys terug tot 2-2 door treffers van Barry Knipscheer. Bij GDA werd doelman Sander van der Toorn na de pauze in de spits gezet en kwam veldspeler Luuk Verlint tussen de palen. Na het toekennen van een tweede Hoekse strafschop groeide de irritatie en kreeg John Grunholz rood. Scheidsrechter Van Lith was het aanhoudende commentaar van de Loosduiners zat en staakte het duel. Vanwege schuld aan staken werd GDA door de organisatie uit het toernooi gehaald en treft Hoekse Boys in de volgende ronde de zaterdagformatie van Naaldwijk. De afvaardiging van GDA vertelde zich te schamen en zal intern terugkomen op de wissels en het wangedrag. Eerder trok de zaterdagtak van GDA zich zonder te spelen terug uit het toernooi.
Bron: AD/HC – Hans Bos

GDA (zon) – Hoekse Boys 2-2 (2-0) Wedstrijd gestaakt (na 75 minuten)
Vanwege schuld aan het staken wordt GDA uit het toernooi gehaald
Scheidsrechter: S. van Lith
Ass. Scheidsrechters: P. den Hertog en D. Vastenburg
1-0: Benardo Bor
2-0: Benardo Bor
2-1: Barry Knipscheer
2-2: Barry Knipscheer
Hoekse Boys speelt nu 6 mei tegen Naaldwijk (zat)  

Verslag dinsdag 13 april 2010

Honselersdijk langs Rood Wit
Op de openingsavond van het toernooi om de Flynth Westland Cup verraste Honselersdijk door in de slotfase met 2-3 de baas te blijven over de ’s-Gravenzandse VV. Bij rust was er met 1-1 nog evenwicht. Barry Groenewald zette Rood Wit op voorsprong, maar Honselersdijk kwam langszij door een attente Mike Mast. De ’s-Gravenzanders leken lang voldoende te hebben aan de treffer van Bianco Sieck om zich voor de volgende ronde te plaatsen, maar treffers van Azzedine el Khalifi en Rob de Brabander beslisten anders. De ploeg van René Slegtenhorst staat in de tweede ronde op dinsdag 27 april tegenover Monster. Het toernooi wordt dinsdag vervolgd met de wedstrijden Verburch-SV Polanen en GDA-Hoekse Boys. Voor het duel Loosduinen-Den Hoorn is als alternatieve datum 29 april gevonden.
Bron: AD/HC - Hans Bos

’s-Gravenzandse V.V. – Honselersdijk 2-3 (1-1)
Scheidsrechter: H. Zwaard
Assistent scheidsrechter: B. van Rijsbergen, H. Merkestein
1-0 B. Groenewald
1-1 Mike Mast
2-1 Bianco Sieck
2-2 Azzedine El Khalifi
2-3 Rob de Brabander

Honselersdijk speelt in de tweede ronde op 27 april tegen Monster.


 
Copyright © Flynth Westland Cup | Design by Roy Baljeu