Verslagen

Verslag zaterdag 6 juni

Westland Cup voor gretiger Lyra
Lyra bekroonde een geslaagd seizoen met het winnen van de Flynth Westland Cup. Op de Hoge Bomen bij gastheer Naaldwijk werd een flets VELO met 3-0 onder de duim gehouden. Een ruim bemeten score, maar daarom niet minder verdiend. Ruim duizend toeschouwers omzoomden de prima grasmat. Een uitgelaten aanvoerder Bart van Wensen ontving de Cup uit handen van Peter van der Wilk, afgevaardigde namens de sponsor. Naaldwijk heeft de toezegging op zak van de adviseurs en accountants dat ook de komende drie jaar op financiële support mag worden gerekend.
Zo jolig als de stemming in het Lierse kamp was, waar hoofdtrainer Pim van der Hoorn (zonder succes) de nacompetitie met de hoofdmacht haalde en promoveerde met de reserves, voordat het toernooi om de Westland Cup zonder één tegentreffer met winst werd afgesloten, zo bedrukt stonden de Wateringse gezichten. Voor de tiende keer haalde VELO de eindstrijd en voor de vijfde keer stond Verdedig En Loop Op met lege handen. Winnen en verliezen, het hoort bij de sport, maar VELO was wel heel erg mak, onbedoeld illustratief voor het slot van de reguliere competitie. Vertrekkend trainer Jan de Jong verzamelde na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Freek Brant de spelers en begeleiding om zich heen. De oefenmeester was ook nu even kort en bondig als altijd: “Ik heb drie fijne jaren gehad en het ga jullie goed”, liet De Jong weten waarna handen werden geschud. Aanvoerder Maurice Meeuwisse, hij speelt net als Paul van der Stap (zaterdag absent) volgend seizoen voor VELO-4, had zich een ander afscheid toebedeeld: “Dit verloop kwam zeker niet in mijn droom voor”, bekende Meeuwisse. VELO spotte met de traditie om vertrekkende spelers de beker met de grote oren op te laten halen. Lyra was gretiger en feller en wilde na het succes in 1979 en 1983 maar wat graag voor de derde keer in het middelpunt van de belangstelling staan en de Cup naar De Zweth halen. Na twintig minuten spelen tekende John Lagerwerf voor 1-0 op aangeven van Bob Zwinkels en werd onnodig balverlies door VELO duur betaald. Nog voor de eerste helft was verstreken haakten Bryan Alkemade bij VELO en John Lagerwerf bij Lyra geblesseerd af. Ook speerpunt Matthew Simons haalde het einde niet en moest zich in de rust laten vervangen door Maurice Schooneman. Ruurd Halverhout werd in het tweede bedrijf zelfs afgelost door keeperstrainer Arno Gerritse. Lyra vond het best. Het zag VELO wel prikken, maar niet bijten, ook al omdat doelman John de Widt van geen wijken wilde weten. Invaller Stefan Harmsen bracht het verschil kort na de doelwisseling op twee, voordat Bob Zwinkels even voor tijd voorbereidend werk van Johan de Jong en Harmsen tot 3-0 promoveerde.
Bron: AD/HC - Hans Bos Lyra- VELO 3-0 (1-0)
Scheidsrechter: F. Brant
Assistent scheidsrechters: H. Merkestein, W. Wigleven
1-0 John Lagerwerf
2-0 Stefan Harmsen
3-0 Bob Zwinkels

Lyra: De Widt; Verkade, Tamerus, Voskamp, Roos (Kokshoorn); Van Wensen, Zwinkels, Jongejan; Van Mil (De Jong), Lagerwerf (Harmsen) en Zeestraten.
VELO: Bom; Koene, Koop, Meeuwisse, Halverhout (Gerritse); Guzelmansur, Alkemade (Meurs), Bentvelzen; Verbeek, Simons (Schooneman) en Lelieveld.

 

Verslag woensdag 3 juni

Lyra treft VELO
VELO is zaterdag de tegenstander van Lyra in de finale van de 37e editie van het toernooi om de Flynth Westland Cup. In een aantrekkelijk duel werd Excelsior Maassluis met 4-2 onder de duim gehouden. Een dag eerder schakelde Lyra reeds Westlandia uit. Het is voor VELO de tiende keer dat de eindstrijd wordt gehaald. Bij de eerste toernooi editie in 1972 had Maasdijk met 1-0 nog de laatste adem. Winst was er in 1973, 1992, 1998, 2000 en 2003. De laatste VELO’er die scoorde in de eindstrijd was Maurice Meeuwisse met de 3-1 tegen GDA. Meeuwisse stelde tegen Excelsior Maassluis de zege definitief veilig door het verschil op twee te brengen tegen de tricolores: 4-2. Tim Gudde opende de score in het voordeel van de Maassluizers, maar vanaf de stip egaliseerde Memmet Guzelmansur. Mitchel Hendriks bezorgde Excelsior een nieuwe voorsprong, maar Youri Verbeek tekende voor de 2-2 ruststand. Na de hervatting stelde Verbeek Matthew Simons in staat om VELO aan de leiding te brengen, waarna Meeuwisse het laatste woord had: 4-2.
Bron: AD/HC - Hans Bos

Excelsior Maassluis - VELO 2-4 (2-2)
Scheidsrechter: W. Hoonhout
Assistent scheidsrechters: K. Kerkhof, C. Molenaar
1-0 Tim Gudde
1-1 Mehmet Guzelmansur
2-1 Mitchel Hendriks
2-2 Youri Verbeek
2-3 Matthew Simons
2-4 Maurice Meeuwisse
VELO speelt op 6 juni in de finale tegen Lyra, aanvang 17.00 uur.

Verslag dinsdag 2 juni

Lyra eerste finalist
Lyra is de eerste finalist van de 37e editie van het toernooi om de Flynth Westland Cup. Westlandia, recordhouder met acht zeges, werd met 3-0 van de eindstrijd afgehouden. Vanavond wordt de tegenstander van Lyra bekend, als VELO en Excelsior Maassluis elkaar treffen op sportpark De Hoge Bomen. De laatste keer dat Lyra de finale haalde was in 2001. Excelsior Maassluis had met 4-0 de langste adem. Bij Lyra destijds onder de lat huidig oefenmeester Pim van der Hoorn en in de frontlinie Etienne Buys, die zich nu verdienstelijk maakt als de rechterhand van Van der Hoorn. Voor Westlandia is het het tweede jaar op rij dat de eindstrijd niet wordt gehaald. Vanaf 2004 werd de Westand Cup viermaal op rij naar de andere kant van de sloot gehaald. In de halve finale kwam Westlandia (opnieuw) met een tweede garnituur uit, omdat de prioriteit bij de kampioen van de hoofdklasse A ligt bij het kampioenschap van Nederland. Zondag, een dag na de finale van het regionale toernooi, volgt het beslissende duel tegen WKE. Lyra, in 1979 en 1983 winnaar van het toernooi om de Westland Cup, won uiteindelijk met 3-0. Ruim bemeten, maar daarom niet minder verdiend. Doelman John de Widt hield Westlandia van tegentreffers af. Voor de Lierenaars lieten John Lagerwerf, Johan de Jong en Coen van Mil het net bollen. Het was het laatste optreden van Jasper van Dijk en Ali Yousofi in het tenue van Westlandia. Het duo speelt volgend seizoen voor ’s-Gravenzandse SV.
Bron: AD/HC - Hans Bos

Lyra - Westlandia (zon) 3-0 (1-0)
Scheidsrechter: C. van Elswijk
Assistent scheidsrechter: R. v/d Berg, H. Zwaard
1-0 John Lagerwerf
2-0 Johan de Jong
3-0 Coen van Mil
Lyra speelt op 6 juni in de finale tegen de winnaar van de wedstrijd Excelsior M. - VELO  

Verslag donderdag 28 mei

VELO naar halve finale
VELO is de tegenstander van Excelsior Maassluis in de tweede halve finale van het toernooi om de Flynth Westland Cup. Eerder werden Lyra en Westlandia aan elkaar gekoppeld. De Wateringers schakelden vanaf de stip ?s-Gravenzandse SV uit na een 3-3 score in de reguliere speeltijd. Door een treffer in eigen doel van Mark Haaring kwam VELO aan de leiding, waarna Leroy Smits de ruststand op 1-1 bepaalde. Een vrije trap van Mark van Antwerpen was goed voor 2-1 voor de SV?ers, maar nu was het de beurt aan Matthew Simons om te egaliseren. De hernieuwde voorsprong door een doelpunt van Marinus Dijkhuizen leek lang beslissend, maar in de slotfase liet de ?s-Gravenzandse defensie zich verrassen door een inzet van Gerben Koop: 3-3. Vanaf elf meter behield Maurice Meeuwisse de regie over zijn eigen aanstaande afscheidsfeest door de beslissende strafschop achter Jesper Leerdam te schieten.
Bron: AD/HC - Hans Bos

's-Gravenzandse SV - VELO 3-3 (1-1)
VELO w.n.s. 2-3
Scheidsrechter: M. Ekelenburg
0-1 Mark Haaring e.d.
1-1 Leroy Smits
2-1 Mark van Antwerpen
2-2 Matthew Simons
3-2 Mark Dijkhuizen
3-3 Gerben Koop
VELO speelt op woensdag 3 juni in de halve finale tegen Excelsior Maassluis.

Verslag dinsdag 26 mei

Naaldwijk alleen nog gastheer
Bekerhouder Naaldwijk werd gisteravond door de tweede garnituur van Westlandia uitgeschakeld voor een vervolg in het toernooi om de Flynth Westland Cup. Het venijn zat in de staart. Na de 0-1 van Joost van Schie kort na rust hield Naaldwijk hoop op de strafschoppenserie na de gelijkmaker in eigen doel van Edwin Koornhof in de slotfase, maar in de extra tijd besliste Jasper van Dijk alsnog in het voordeel van de bezoekers. Naaldwijk is na de eerdere uitschakeling van de zondagformatie nu alleen nog gastheer tijdens het eigen toernooi. Hoewel het evenement al tot de elfde speeldag was gevorderd, kwamen Naaldwijk en Westlandia pas voor het eerst in actie. Naaldwijk stroomde later in na de afzegging van VDL en Westlandia bekerde gemakkelijk verder, omdat geen nieuwe speeldatum kon worden gevonden voor de wedstrijd tegen KMD. Klein Maar Dapper was ?not amused?, omdat eerder wel gehoor was gegeven aan het verzoek van de Westlandianen om het onderlinge duel te verplaatsen. Met 6 juni als datum voor de finale in zicht had de commissie geen speelruimte meer. Dat Westlandia opnieuw tot de laatste vier behoort, is niet vreemd. De buurman van de andere kant van de sloot was achtmaal winnaar van de Westland Cup en haalde elf keer de finale. De eerste keer, in 1979 werd tegen Lyra met 3-1 verlies afgesloten. Vanaf 2004 was Westlandia viermaal op rij finalist en had even zo vaak de langste adem. Topscorer in finaleduels is nog steeds Ton Jongmans, die voor Verburch zesmaal het net liet bollen. Om opnieuw de finale te halen, moet Westlandia zich dinsdag 2 juni eerst nog zien te ontdoen van Lyra. Donderdagavond staat de laatste kwartfinale op het programma tussen VELO en ?s-Gravenzandse SV en wordt duidelijk wie tegenover Excelsior Maassluis komt te staan in de halve finale op woensdag 3 juni.
Bron: AD/HC - Hans Bos

Naaldwijk (zat) - Westlandia (zon) 1-2 (0-0)
Scheidsrechter: P. den Breejen
0-1 Joost van Schie
1-1 Edwin Koornhof e.d.
1-2 Jasper van Dijk
Westlandia (zon) speelt op dinsdag 2 juni in de halve finale tegen Lyra

Verslag woensdag 20 mei

Excelsior vanaf de stip verder
De zaterdagtak van Westlandia gaf zich pas vanaf de stip gewonnen tegen Excelsior Maassluis. Na negentig minuten was er met 2-2 nog geen beslissing. Uiteindelijk plaatsten de tricolores zich voor de halve finale van het toernooi om de Flynth Westland Cup. Tegenstander op woensdag 3 juni is de winnaar van de wedstrijd ?s-Gravenzandse SV-VELO. Voor het zich kranig werende Westlandia prikten Andr頶an der Valk en Hans van der Kruk raak. Invaller Abdel Kichoun egaliseerde tweemaal voor Excelsior.
Bron: AD/HC - Hans Bos

Excelsior Maassluis - Westlandia (zat) 2-2 (0-1)
Excelsior Maassluis w.n.s. 5-4
Scheidsrechter: W. Roozeboom
0-1 Andre v/d Valk
1-1 Abdel Kichoun
1-2 Hans v/d Kruk
2-2 Abdel Kichoun
Excelsior Maassluis speelt op woensdag 3 juni in de halve finale tegen de winnaar s-Gravenzandse SV/VELO


Verslag dinsdag 19 mei

Geen dubbel voor Monster
Lyra hield kampioen Monster gisteravond van de dubbel af door de ploeg van Robin Knoester uit te schakelen voor een vervolg in de strijd om de Flynth Westland Cup. Johan de Jong besliste het duel door kort na rust na een indivoduele actie voor 0-1 te tekenen. Scheidsrechter Kees Kerkhof had de handen vol aan het bij vlagen (te) vinnige duel. In de halve finale staat Lyra op 2 juni tegenover de winnaar uit de tweekamp tussen Naaldwijk en Westlandia. De zaterdagtak van Westlandia speelt vanavond tegen Excelsior Maassluis.
Bron: AD/HC - Hans Bos

Monster - Lyra 0-1 (0-0)
Scheidsrechter: K. Kerkhof
0-1 Johan de Jong
Lyra door naar de halve finale, speelt op 2 juni tegen de winnaar Naaldwijk (zat)/Westlandia (zon).

Westlandia (zon)- KMD
Nadat KMD zich voor de volgende ronde plaatste voor de nacompetitie, werd de commissie verzocht een andere speeldatum in te passen, maar het speelschema bood hiervoor helaas geen ruimte. Sneu en vervelend, omdat de wedstrijd eerder al op verzoek van Westlandia was verplaatst, maar het is niet anders. We hopen dat KMD de verlenging van het seizoen met promotie afrondt.
Westlandia (zon) gaat verder naar de kwartfinale en komt daarin op 26 mei uit tegen Naaldwijk (zat).


Verslag donderdag 14 mei

Geen dubbel voor Polanen
Vanaf de stip hield VELO kampioen SV Polanen van uitzicht op de dubbel af. Na 1-1 moest de loterij vanaf elf meter de beslissing brengen. Koen Warners miste als enige en zag zijn inzet gestopt. VELO, vijfmaal eerder winnaar van het toernooi om de Flynth Westland Cup, speelt in de kwartfinale op donderdag 28 mei tegen ?s-Gravenzandse SV. Beide doelpunten vielen in de openingsfase van een uiterst aantrekkelijke eerste helft. Romke van Velden tekende voor 1-0, waarna Matthew Simons egaliseerde. Dat beide ploegen wilden winnen, werd geשּׁustreerd door vier gele kaarten. Na een vrij vlak tweede bedrijf had VELO uiteindelijk de langste adem.
Bron: AD/HC - Hans Bos

SV Polanen - VELO 1-1 (1-1)
VELO w.n.s. 4-5
Scheidsrechter: L. Looije
1-0 Romke van Velden
1-1 Matthew Simons
VELO speelt in de kwartfinale op 28 mei tegen 's-Gravenzandse SV


Verslag dinsdag 12 mei

Hoge scores bij Westland Cup
Door winst op respectievelijk Verburch (0-10) en Hoekse Boys (5-0) treffen Excelsior Maassluis en de zaterdagtak van Westlandia elkaar in de kwartfinale van het toernooi om de Flynth Westland Cup. De tricolores (eveneens met een fantasieteam) lieten niets heel van de verliezend finalist van vorig jaar en klopten de Poeldijkers, die op meerdere paarden gokten, na een 0-4 ruststand met dubbele cijfers: 0-10. Voor Excelsior Maassluis verzorgden Sebastiaan Kardol, Youri van Es, Kevin Kerkhof, Aumouri Rusland en Jorrit de Koeyer (beiden tweemaal) en Abdel Kichoun (driemaal) de productie.
Westlandia trok na twee competitiezeges ook voor de derde keer aan het langste eind tegen Hoekse Boys, dat eerder Loosduinen elimineerde. Voor de Westlandianen vond alleen Eric van Vliet voor de pauze het net. Pas in deel twee werd ruim afstand genomen door doelpunten van Mark Zuidgeest, Leon Solognier, Rokus Kester en Ren頶an Schie.
Bron: AD/HC - Hans Bos

Verburch - Excelsior Maassluis 0-10 (0-4)
Scheidsrechter: D. Vastenburg
0-1 Sebastian Kardol
0-2 Yuri van Es
0-3 Aumori Rusland
0-4 Aumori Rusland
0-5 Jorrit Koeyer
0-6 Abdel Kichoen
0-7 Abdel Kichoen
0-8 Abdel Kichoen
0-9 Jorrit Koeyer
0-10 Kevin Kerkhof
Excelsior Maassluis speelt in de kwartfinale op wo. 20 mei tegen Westlandia (zat)

Westlandia (zat) - Hoekse Boys 5-0 (1-0)
Scheidsrechter: S. van Erven
1-0 Eric van Vliet
2-0 Mark Zuidgeest
3-0 Leon Solognier
4-0 Rokus Kester
5-0 Ren頶an Schie
Westlandia (zat) speelt in de kwartfinale op wo. 20 mei tegen Excelsior Maassluis


Verslag donderdag 7 mei

Marc Dijkhuizen schiet SV verder
Een doelpunt van Marc Dijkhuizen uit een vrije trap van Hendrik Gr? besliste in de eerste helft de wedstrijd tegen Honselersdijk in het kader van het toernooi om de Flynth Westland Cup. De ?s-Gravenzanders komen in de kwartfinale uit tegen de winnaar van het duel SV Polanen-VELO. Honselersdijk verzuimde in de eerste helft afstand te nemen tegen een onge﮳pireerd De Sport. Een 1-3 tussenstand behoorde tot de mogelijkheden, maar paal en lat stonden Honselse treffers in de weg. Na de pauze had ?s-Gravenzandse SV een overwicht en de beste kansen, maar ontsnapte in de slotfase aan de strafschoppenserie omdat Rob de Brabander verzuimde te egaliseren.
Bron: AD/HC - Hans Bos

?s-Gravenzandse SV - Honselersdijk 1-0 (1-0)
Scheidsrechter: H. Merkestein
1-0 Marc Dijkhuizen
?s- Gravenzandse SV speelt op 28 mei in de kwartfinale tegen de winnaar van SV Polanen - VELO


Verslag dinsdag 5 mei

Drukke tijden voor Lyra
In de reguliere competitie had MVV?27 tweemaal het laatste woord met een 3-1 en 0-3 zege, maar gisteravond kegelde Lyra de Maaslanders met 1-0 uit het toernooi om de Flynth Westland Cup. In de kwartfinale treft Lyra nu Monster op 19 mei. Lyra was viermaal finalist en sloot tweemaal met winst af. De historie van MVV?27 is bescheiden. Deze jaargang werd Maasdijk met 3-0 verslagen. Maasdijk was eveneens van de partij op sportpark De Hoge Bomen. Als sparringpartner in een oefenduel tegen de zaterdagtak van Naaldwijk. De witkielen kwamen niet in actie tegen VDL, omdat de Maassluizers zich gistermorgen bij een verbouwereerde organisatie afmeldden. De bekerhouder komt nu in de volgende ronde uit tegen de winnaar uit het onderonsje tussen Westlandia en KMD. Naaldwijk won op een bijveld met 2-0 van Maasdijk.
Waar Hoek van Holland en VDL afhaakten wegens een druk programma, is Lyra nog op drie fronten actief. Zaterdag is het eerste duel in de nacompetitie tegen Smitshoek, een 3-1 zege op SEV betekende verlenging van deelname aan het toernooi aan de AD Cup en door een doelpunt van Johan de Jong, die een solo vanaf eigen helft met een doelpunt bekroonde (1-0), heeft men ook nog een derde ijzer in het vuur.
Bron: AD/HC - Hans Bos

Lyra - MVV?27 1-0 (0-0)
Scheidsrechter: F. Brandt
0-1 John de Jong
Lyra speelt op 19 mei in de kwartfinale tegen Monster

Naaldwijk (zat) - VDL: Niet gespeeld VDL kon geen elftal op de been brengen
Naaldwijk speelt op 20 mei in de kwartfinale tegen de winnaar van Westlandia (zon) - KMD.


Verslag dinsdag 28 april 2009

Zuyderwijk geblesseerd
Monster plaatst zich vanaf de stip voor de volgende ronde van het toernooi om de Flynth Westland Cup ten koste van Den Hoorn en is de eerste kwartfinalist. De tegenstander komt uit de wedstrijd tussen Lyra en MVV?27. Na negentig minuten was de stand met 1-1 in evenwicht. Koos van Spronsen (voor de pauze) en Rick van der Reijken (in de slotfase van het tweede bedrijf) verzorgden de productie. Ed van Winden van Den Hoorn zag aansluitend zijn kalktrap gekeerd door doelman Danny Jager. Monster vond het best. Meer aandacht was er voor strateeg Ruud Zuyderwijk, die na een onschuldige overtreding verkeerd viel en met een schouder uit de kom afhaakte. Na een bezoek aan de huisartsenpost werd Zuyderwijk doorgestuurd naar het ziekenhuis. Trainer Robin Knoester reisde hem na. Zijn meespelen zaterdag tegen Zuiderpark op de slotdag van het seizoen, waarin Monster het kampioenschap voor het grijpen heeft, wordt betwijfeld. Twee seizoenen terug miste Zuyderwijk het beslissingsduel tegen VVOR op het veld van Naaldwijk wegens een schorsing.
Bron: AD/HC - Hans Bos

Monster - Den Hoorn 1-1 (1-0)
Monster w.n.s. 5-3
Scheidsrechter: H. Lukassen
1-0 Koos van Spronsen
1-1 Rick van der Reijken
Monster speelt in de kwartfinale op 19 mei tegen de winnaar van Lyra-MVV?27.

Verslag dinsdag 21 april 2009

Honselersdijk gaat vanaf de stip verder
Na de 2-3 zege op competitiegenoot Loosduinen weet Hoekse Boys zich ook in de tweede ronde van het toernooi om de Flynth Westland Cup gekoppeld aan een poulegenoot. Op dinsdag 12 mei is de zaterdagtak van Westlandia de volgende tegenstander voor de Hoekenaren. Den Hoorn ontdeed zich op de derde speelavond van GDA(za). De verliezend finalist van 1982 bleef met 2-1 aan de positieve kant van de score. Honselersdijk en Quintus kwamen in de reguliere speeltijd niet aan scoren toe. Honselersdijk elimineerde de Heulenaren uiteindelijk vanaf de stip. Doelman Tom van Schie keerde de kalktrappen van Roy van Velden en Wesley van Reeuwijk, die in de tweede helft nog buiten bereik van de sluitpost op de paal mikte voor Quintus. Voor Honselersdijk is ?s-Gravenzandse SV het volgende opstakel op weg naar de finale, op het programma voor zaterdag 6 juni. Honselersdijk verzuimde in de eerste helft afstand te nemen van Quintus. In de tweede helft zakte de ploeg van Ren頓legtenhorst ver weg. Zowel Quintus als Honselersdijk moet in het restant van het seizoen dreigend afglijden nog zien af te wenden. Vooral de vooruitzichten voor Honselersdijk zijn somber als staartploeg van 3A. De technische staf had het voornemen om Van Schie te sparen in de strafschoppenserie in verband met zijn zwakke rug, maar de doelman besliste zelf anders. Bij Quintus stond Matthijs Zaat weer onder de lat. Bij de reserves keerde Zaat de afgelopen weken twee kalktrappen, maar gisteravond was Honselersdijk scherp vanaf elf meter en tekende Jim Ophorst voor de beslissing: 2-4.
Op aangeven van Dave de Bie had Roberto Verbeek tweemaal succes voor Den Hoorn waarmee de achterstand door een inzet van Van Kesteren werd weggewerkt. De grensrechter van GDA werd door scheidsrechter Gerard Breugem weggestuurd. Door de uitschakeling blijft het zonder gevolgen. Baris Emre Ozturk van Hoekse Boys moet tegen Westlandia wel aan de kant blijven. Ozturk kreeg rood van Chris Merkestein wegens natrapen. Brian Woudsma en Wesley Sluimer brachten de kustploeg met 0-2 aan de leiding, voordat Arjan Weijsenfeld de marge halveerde. Woudsma bracht het verschil weer op twee, waarna Mark de Vries voor de 2-3 eindstand zorgde.
Bron: AD/HC - Hans Bos

Honselersdijk - Quintus 0-0 (0-0) H'dijk w.n.s. 4-2
Scheidsrechter: W. Hoonhout
Honselersdijk speelt in de tweede ronde op 12 mei tegen 's-Gravenzandse SV.

Den Hoorn - GDA (zat) 2-1 (0-0)
Scheidsrechter: G. Breugem
0-1 Danny van Kesteren
1-1 Roberto Verbeek
2-1 Roberto Verbeek
Den Hoorn speelt in de tweede ronde op 28 april tegen Monster

Loosduinen - Hoekse Boys 2-3 (1-3)
Scheidsrechter: C. Merkestein
0-1 Brian Woudsma
0-2 Wesley Sluimer
1-2 Arjan Weijsenfeld
1-3 Brian Woudsma
2-3 Mark de Vries
Hoekse Boys speelt in de tweede ronde op 12 mei tegen Westlandia (zat).

Verslag donderdag 16 april 2009

KMD en VDL eenvoudig verder
Organisator Naaldwijk is alleen met de zaterdagtak nog vertegenwoordigd in de strijd om de Flynth Westland Cup. De zondagformatie, tweemaal eerder winnend finalist, had gisteravond weinig in te brengen tegen KMD en ging na een 0-1 achterstand bij rust met 1-5 onderuit op de tweede speelavond. Klein Maar Dapper was heer en meester maar wist het overwicht aanvankelijk niet in cijfers uit te drukken. Na de vlotte openingstreffer van Danny Middelburg tilde Joey Visser de stand naar 0-2 door zijn eigen doelman te passeren en daarna kwam KMD op stoom. Pas na doelpunten van Joy Alleblas, Bram de Waard en Jesse de Waard redde Mo el Bouazati voor de witkielen de eer. VDL revancheerde zich voor het 2-1 verlies van vorig jaar tegen MSV?71 en bleef nu met 3-0 aan de positieve kant van de score. Kees Ketting, Okan Ciftci en Hadji Tarhan (vanaf elf meter) tekenden voor de 3-0 eindstand. In de volgende ronde staat VDL tegenover bekerhouder Naaldwijk-zaterdag en krijgt KMD een hele kluif aan recordwinnaar Westlandia.

Bron: AD/HC - Hans Bos

Naaldwijk (zon) - KMD 1-5 (0-1)
Scheidsrechter: W. Roozeboom
0-1 Danny Middelburg
0-2 Joey Visser e.d.
0-3 Joey Alleblas
0-4 Bram de Waard
0-5 Jesse de Waard
1-5 Mo el Bouazati
KMD speelt in de tweede ronde op 7 mei tegen Westlandia (zon).

MSV'71 - VDL 0-3 (0-1)
Scheidsrechter: W. Wigleven
0-1 Kees Ketting
0-2 Ocan Ciftci
0-3 Hadji Tarhan
VDL speelt in de tweede ronde op 5 mei tegen Naaldwijk (zat).

Verslag dinsdag 14 april 2009

Excelsior en MVV?27 gaan een ronde verder.
Excelsior Maassluis (vanaf de stip ten koste van de ?s-Gravenzandse VV na 1-1) en MVV?27, dat Maasdijk met 3-0 elimineerde, plaatsten zich gisteravond op de eerste speeldag van de 37e editie van het toernooi om de Flynth Westland Cup voor de volgende ronde. Voor MVV?27 is competitiegenoot Lyra de volgende hindernis en Excelsior Maassluis krijgt als volgende hindernis Verburch tegenover zich. Voor de beide winnaars heeft de Flynth Westland Cup niet de eerste prioriteit. MVV?27 aast op nacompetitie en is nog in de strijd om de RD Cup en de tricolores moeten de resterende vier competitiewedstrijden nog alle zeilen bijzetten om het verblijf in de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal veilig te stellen. Wellicht daarom ook vaardigden beide teams gisteravond een tweede garnituur af. Het bleef zonder gevolgen. Op het hoofdveld hielden Excelsior Maassluis (beter in de eerste helft) en Rood Wit (kansrijker na de doelwisseling elkaar in evenwicht. Tim Gudde opende de score in het voordeel van de Maassluizers, maar Bianco Sieck egaliseerde. Doelman Jesse Lub werd de held van Maassluis door na een 2-0 achterstand vanaf de kalkstip drie strafschoppen op rij te keren. Simon Dijkshoorn, die kort voor tijd de geblesseerde Pieter-Jan Epema verving, keerde nog wel de inzet van Hans-Jorgen Nicolai, maar was vervolgens driemaal op rij kansloos. MVV?27 kwam pas na rust los van Maasdijk, in 1972 de eerste winnaar van het toernooi, maar daarna zelden meer in beeld voor een hoge eindklassering. Fred van Maaswaal, Erik van Geest en Wouter Jansen scoorden voor de Maaslanders.
Bron: AD/HC - Hans Bos

MVV'27 - Maasdijk 3-0 (0-0)
Scheidsrechter: P. den Breejen
1-0 Fred van Maaswaal
2-0Erik van Geest
3-0Wouter Jansen
MVV'27 speelt in de tweede ronde op 5 mei tegen Lyra.

Excelsior Maassluis - 's-Gravenzandse V.V. 1-1 (1-1)
Excelsior M w.n.s. 3-2
Scheidsrechter: C. van Elswijk
1-0 Tim Gudde
1-1 Bianco Sieck
Excelsior M. speelt in de tweede ronde op 7 mei tegen Verburch.

 

 


 
Copyright © Flynth Westland Cup | Design by Roy Baljeu